Venezuela redeschide parţial graniţa cu Columbia

M.I.
Internaţional / 8 iunie 2019

Nicolas Maduro (Sursă foto: Twitter)

Nicolas Maduro (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat o redeschidere parţială a graniţei cu Columbia, închisă de guvernul său în februarie, relatează Reuters.

Maduro a închis graniţele cu Columbia şi Brazilia pentru a evita aducerea în ţară a ajutoarelor umanitare susţinute de SUA şi coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido. Guvernul de la Caracas a redeschis luna trecută graniţa cu Brazilia şi insula Aruba care aparţine de Olanda însă autorităţile din Aruba au anunţat că graniţa va rămâne închisă, scrie News.ro.

Maduro a anunţat vineri pe Twitter că graniţa cu Columbia din statul vestic Tachira va fi deschisă începând de sâmbătă. "Suntem un popor al păcii care îşi apără independenţa", a scris el.

Închiderea graniţelor a adus dificultăţi economice pentru oraşele de la graniţă care se bazau pe oraşele columbiene pentru bunuri şi servicii de bază.

Mulţi cetăţeni s-au văzut astfel nevoiţi să treacă graniţa ilegal, uneori chiar plătind taxe unor infractori care controlau trecerile, pentru a obţine alimente de bază sau tratamente medicale.

Venezuela se confruntă de luni de zile cu o profundă criză politică, o luptă între peşedintele Nicolas Maduro şi opozantul Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, inclusiv de Statele Unite, conform News.ro.

Această ţară este de asemenea pradă unei crize economice - agravată de un embargo petrolier şi sancţiuni financiare impuse de Washington, cu scopul de a-l îndepărta pe Maduro de la putere - şi suferă de penurii de hrană şi medicamente.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb