Vertiv emite ghiduri actualizate pentru centrele de date pe perioada căldurii extreme

D.R.
Comunicate de presă / 21 iulie 2023

Vertiv emite ghiduri actualizate pentru centrele de date pe perioada căldurii extreme

Experţii în răcirea centrelor de date de la Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, au publicat astăzi ghiduri actualizate pentru gestionarea căldurii extreme, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Vara în emisfera nordică tocmai a început, dar valuri de căldură devastatoare au cuprins deja o mare parte din SUA, Mexic, Canada, Europa şi Asia. Incendiile larg răspândite din Canada au declanşat alerte de calitate a aerului în acea ţară şi în mare parte din jumătatea de est a SUA. Valurile similare de căldură extremă din Asia au cauzat întreruperi de curent pe scară largă, iar Europa continuă să bată recordurile de căldură . Europa a devenit continentul cu cea mai rapidă încălzire.

Schimbările climatice au făcut din ultimii opt ani cei mai fierbinţi din istorie dar, având un model meteorologic El Niño care agravează problema în acest an, multe prognoze anticipează temperaturi record în 2023. Temperaturile exterioare extreme şi consecinţele lor creează provocări semnificative pentru operatorii de centre de date care duc deja o luptă zilnică cu căldura produsă în cadrul unităţilor lor.

Există o serie de paşi pe care organizaţiile îi pot face pentru a atenua riscurile asociate cu căldura extremă. Acestea includ: curăţarea sau schimbarea filtrelor de aer; accelerarea întreţinerii şi mentenanţei planificate ; activarea instrumentelor de eficienţă disponibile ; utilizarea surselor alternative de energie.

Curăţarea sau schimbarea filtrelor de aer: Ceaţa portocalie ciudată care a cuprins oraşul New York a fost o reprezentare vizuală impresionantă a unuia dintre cele mai imediate şi severe efecte ale schimbărilor climatice. Pentru operatorii centrelor de date, ar trebui să servească drept un memento pentru curăţarea sau schimbarea filtrelor de aer din sistemele lor de management termic al centrelor de date şi sistemele HVAC.

Accelerarea întreţinerii şi mentenanţei planificate: Căldura extremă şi calitatea slabă a aerului afectează mai mult decât sistemele de infrastructură a centrelor de date. Furnizorii de energie electrică se luptă adesea să facă faţă creşterii cererii determinate de temperaturi mai ridicate, iar întreruperile sunt frecvente. Astfel de evenimente nu sunt momentul pentru a descoperi probleme la sistemu de alimentare neîntreruptibilă (UPS) sau unitatea de răcire. Curăţarea bobinelor condensatorului şi menţinerea nivelurilor de încărcare a agentului frigorific sunt exemple de întreţinere proactivă care pot ajuta la prevenirea defecţiunilor neaşteptate.

Activarea instrumentelor de eficienţă disponibile: Multe sisteme UPS moderne sunt echipate cu moduri eco de înaltă eficienţă care pot reduce cantitatea de energie pe care sistemul o preia din reţea. Valurile de căldură precum cele pe care le-am văzut recent împing reţeaua la limite, ceea ce înseamnă că orice reducere a cererii poate fi diferenţa dintre serviciul neîntrerupt şi o întrerupere devastatoare.

Utilizarea surselor alternative de energie: Nu toate centrele de date au acces la energie alternativă viabilă, dar cele care au ar trebui să folosească surse de energie din afara reţelei. Acestea ar putea include reţele solare la faţa locului sau în altă locaţie sau alte surse alternative, cum ar fi parcuri eoliene din afara locaţiei şi bateriile cu litiu-ion, pentru a permite consumul în alte intervale orare care să ducă la o reducere a costurilor sau folosirea unor surse adiţionale în momentele de vârf al consumului. Utilizarea generatoarelor este descurajată în timpul valurilor de căldură, cu excepţia cazului în care apare o întrerupere. Generatoarele diesel produc mai multe gaze cu efect de seră şi emisii asociate schimbărilor climatice decât opţiunile de rezervă care utilizează energie alternativă. De fapt, organizaţiile ar trebui să amâne testarea planificată a generatoarelor atunci când temperaturile cresc.

"Aceste valuri de căldură devin din ce în ce mai comune şi mai extreme, punând o presiune mare asupra furnizorilor de utilităţi şi a operatorilor de centre de date la nivel global", a declarat John Niemann, vicepreşedinte senior pentru afacerea globală de management termic pentru Vertiv.

"Organizaţiile trebuie să ai un răspuns la nivelul intensităţii evenimentelor, pregătindu-se în mod proactiv pentru solicitarea asociată nu doar asupra propriilor sisteme de alimentare şi răcire, ci şi pe reţea. Prioritizarea serviciului de întreţinere preventivă şi colaborarea cu furnizorii de energie electrică pentru a gestiona cererea poate ajuta la reducerea riscului oricărui tip de defecţiune a echipamentului legat de căldură."

"Şi în acest an, anumite părţi ale Europei se confruntă cu o căldură record, iar în afacerea noastră vedem în mod special impactul asupra centrelor de date. Prioritizarea redundanţei termice şi parteneriatul cu un furnizor de servicii cu prezenţă locală pe scară largă şi capabilităţi de restaurare de primă clasă pot face diferenţa în disponibilitatea centrului de date", a declarat Flora Cavinato, director global al portofoliului de servicii. "Timpurile rapide de răspuns şi programele de întreţinere proactive pot ajuta organizaţiile să-şi susţină operaţiunile de afaceri în timp ce îşi optimizează eficient infrastructura critică."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb