VICTOR PONTA: "Veniturile din listarea Electrica, folosite pentru infrastructura energetică România-Moldova"

V.B.
Companii #Energie / 2 iunie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat astăzi că toate resursele financiare obţinute din vânzarea acţiunilor companiei Electrica (societate ce ar putea fi listată pe bursă la sfârşitul acestei luni) vor fi folosite pentru investiţii în infrastructura energetică ce conectează România şi Republica Moldova.

Domnia sa a explicat, la sesiunea plenară a programului Security in the Black Sea Region, organizată la Palatul Parlamentului: "Am decis ca toate resursele financiare pe care le vom obţine din IPO (oferta publică iniţială - n.r.) nu le vom folosi direct pentru buget (...), ci vom lăsa toţi banii companiei, pentru a-i investi în infrastructura care conectează România cu Moldova. (...) Am decis, ca o decizie politică, să lăsăm banii companiei, pentru a fi investiţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii energetice care leagă România de Moldova, de Ucraina".

Premierul a menţionat că acesta este un gen de decizie politică pe care nu numai ţara noastră ar trebui să-l ia: "Poate chiar Uniunea Europeană va înţelege că acesta este momentul pentru a investi în infrastructura energetică.

Listarea efectivă a Electrica ar putea să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, subscrierea urmând să înceapă la jumătatea lunii viitoare, informează un comunicat al Departamentului pentru Energie remis vinery redacţiei.

"Potrivit datelor înaintate de Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat că, la jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii iunie. Electrica intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Spot Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorităţii de Listare din Marea Britanie şi la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Londra", se arată în comunicat.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că Departamentul pentru Energie intenţionează să facă din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb