Virtualizarea, unul dintre cei mai importanţi parametri de reducere a costurilor operaţionale de IT

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 februarie 2008

Virtualizarea, unul dintre cei mai importanţi parametri de reducere a costurilor operaţionale de IT

Virtualizarea, un pas important în eficientizarea infrastructurii IT din cadrul companiilor, a fost tema unui forum organizat la sfîrşitul săptămânii trecute de "Omnilogic" şi "VMware". Domnul Gabriel Marin, director general al "Omnilogic", consideră că virtualizarea reprezintă unul dintre cei mai importanţi parametri de reducere a costurilor operaţionale de IT. Domnia sa a declarat: "Virtualizarea reprezintă principalul plan de creştere a industriei din următoarea perioadă".

În opinia directorului general al "Omnilogic", virtualizarea presupune constituirea de rezerve de resurse comune şi partajarea acestora, astfel încât utilizarea să fie optimizată, iar resursele IT să răspundă automat solicitărilor. De asemenea, virtualizarea permite rezerva de servere, sisteme de stocare, networking şi alte resurse care fac parte din infrastructura IT (software, imprimante, clienţi) şi care să fie alocate aplicaţiilor şi proceselor organizaţiei. Managerii departamentelor IT trebuie să stabilească un echilibru între cerinţele tradiţionale faţă de IT, să identifice cele mai bune soluţii pentru reducerea resur­selor şi diminuarea cos­turilor. Domnul Radu Gheor­ghievici-Poht, director parte­ner orga­nization E EMEA, a declarat: "Cu siguranţă, în­tr-un an şi jumătate, maxim doi, virtualizarea va ajunge curen­tul principal al pieţei româneşti".

Costurile operaţionale IT continuă să fie elementul cu cea mai mare pondere în majoritatea bugetelor IT actuale, reprezentând peste 70% din acestea. Astfel, "Omnilogic" şi "VMware" răspund acestor solicitări prin prezentarea unui parametru important în reducerea costurilor, virtualizarea.

Oficialii companiei au precizat că aplicaţiile "VMware" sunt cele mai utilizate în vederea optimizării şi controlului mediilor IT prin virtualizare - de la desktop la centrul de date. "În anul 1999, VMware a introdus pentru prima dată tehnologia de virtualizare pe platfoma de operare x86 şi de atunci nenumăraţi clienţi au reuşit să economisească miliarde de dolari în termeni de costuri capitale şi de operare", a declarat domnul Gabriel Marin. Domnia sa a explicat că această infrastructură extrage sistemul de operare de pe hard­ware-ul de pe care se operează, furnizând hardware virtual standardizat pentru sistemele de operare şi aplicaţiile acestora. Acest lucru permite func­ţionarea simultană şi independentă a maşinilor virtuale pe unul sau mai multe procesoare comune. "VMware Infras­tructure" include urmă­toarele produse: ESX Server 3 cu VMware VMFS şi Virtual SMP; VirtualCentre 2 cu Vmotion, VMware DRS şi VMware Ha şi Consolidated Backup.

"În câteva săptămâni, vom inaugura un important centru de procesare a datelor, în care am investit circa 8 milioane de euro", a adăugat Gabriel Ma­rin.

Agenda "Virtualization Forum" a inclus prezentări "VM­ware" , cu care "Omnilogic" a încheiat parteneriat anul trecut, "Cisco"," Hp", "Sun Mycrosystem" şi "IBM". De 15 ani, "Omnilogic" este lider pe piaţa IT&C din Româ­nia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb