Visual Fan (Allview) va prelua o participaţie semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală şi de Est

J.P.
Piaţa de Capital / 28 septembrie 2021

Visual Fan (Allview) va prelua o participaţie semnificativă în Intervision Trading, unicul distribuitor AKAI din Europa Centrală şi de Est

Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, anunţă intenţia de preluare a unei participaţii semnificative în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală şi de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI. Fondată în 1996 şi distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a avut o evoluţie ascendentă pe piaţa distribuţiei de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei), anul trecut. Aria sa de distribuţie cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, ţări precum Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, conform unui comunicat remis redacţiei.

Achiziţia participaţiei în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor AKAI este în curs de avizare de către Consiliul Concurenţei, a cărei aprobare este aşteptată în perioada imediat următoare. Prin realizarea acestei achiziţii, va fi generată pe termen lung o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii ALW, care nu a fost luată în calcul pentru rezultatele estimate şi asumate de companie în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creştere, de cel puţin 16 ani încoace, iar în 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul înregistrarea unui profit în linie cu valoarea de anul trecut. Între produsele AKAI distribuite de Intervision Trading, care vor completa oferta Allview, se numără amplificatoare, sisteme audio (home şi auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ şi altele.

"Tranzacţia pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan, iar aducând produsele recunoscute AKAI, prin intermediul Intervision Trading, alături de oferta de produse şi servicii Allview, vor avea de câştigat, deopotrivă, cele două companii şi clienţii noştri. Experienţa de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăţi oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creşterea profitabilităţii. În cadrul companiei care va adera la familia Visual Fan am găsit aceleaşi valori ce ne-au călăuzit şi pe noi, în tot ceea ce am construit - încredere, responsabilitate şi respect -, alături de pasiunea pentru tehnologie, astfel că există toate premisele ca această tranzacţie să contribuie la dezvoltarea business-ului nostru, în avantajul tuturor acţionarilor," a declarat Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA.

"Alături de Visual Fan, ne vom consolida poziţia pe pieţele unde suntem prezenţi şi vom identifica noi modalităţi de a pune în valoare portofoliul de produse al fiecăreia dintre companii, aducând oportunităţi suplimentare atât clienţilor noştri, cât şi celor ai Allview", este de părere Dorin Ciobanu, CEO şi fondator al Intervision Trading RO SRL.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmăreşte să folosească instrumentele pieţei de capital pentru finanţarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Compania îşi propune să menţină un nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creşterea performanţelor financiare, cât şi prin derularea recurentă de majorări de capital, având în vedere operaţiuni periodice de capitalizare a profitului prin distribuirea de acţiuni gratuite, dar şi majorări viitoare cu aport de capital.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. In comunicatul de pe BVB sunt introduse informatii prezentate de o maniera inselatoare.

    Se scrie ca Intervision Trading este"detinatoare a brandului Akai"-de fapt e doar un distribuitor,detinatoarea brandului e o firma din USA pe audio.A fost si un scandal imens lasat cu inchisoare pentru seful Akai la falimentul din anii 2000 pentru cum transferase brandul fraudulos.

    Apoi nu se spune cat preia,desi zice ca a cerut autorizarea Concurentei-unde spui clar detaliile tranzactiei.Lipsa de respect fata de actionari,dezinformarea-de asta actiunea e mult sub plasament inca din start si se va duce tot in jos. 

    1. Intervision Trading RO SRL e distribuitor exclusiv, deci in detine, esti paralel cu bursa

      esti tare omule!tu te pricepi,nu gluma.

      si distribuitorul de apple detine marca,noroc ca n-au aflat si aia pe wall street :) 

    Super stire, actiunea a bubuit in piata de la entuziasmul creat de ea.

    1. Eu din cate stiu , petardele bubuie:)))...fac poc, si ramai fara cash....vedem si pe Tradeville ca au intrat in silentio stampa, luati in cuc de pagubitii cu telefoane si mesaje:))..

      Asa'i'n capitalism.

    Nu e foarte important daca Intervision Trading RO srl este sau nu este distribuitor exclusiv AKAI.Sunt apropitari, printre care se numara si dl. Peticila, care prin asemenea achizitii dau impresia ca nu au o strategie de dezvoltare a business-ului pentru care au primit finantare, ca nu stiu ce sa faca cu banii. Apropo, poate vor comunica si care este limita maxima de raspundere a SRL Intervision, ca sa afle actionarii ce cumpara dl. apropitar si cu banii lor.

    1. Investitorii au fost buni sa verse banii in plasamente,acum nu mai sunt buni nici sa afle cat si cu cat se cumpara!

      Oricum la evaluarea la care s-au bagat la ALW nu pare ca le pasa prea tare de banii lor.

      Insa e de observat un tipar-luam banii naivilor povestind despre ce frumos crestem un business antreprenorial cu ei si dupa ce ne trezim cu banii la saltea incepem sa ne facem de cap cu ei,trimitand comunicate din astea gen-nu mai sunati,iesim noi din cand in cand  

      nu va pricepeti la bursa, sunteti de la concurenta sa criticati ? nu aveti bani de investitii si barfiti saracilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb