Volksbanken AG - pierderi semestriale de 186 de milioane de euro, din cauza diviziei din România

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august 2014

Grupul bancar austriac Volksbanken AG (ÖVAG) a anunţat ieri că în primele şase luni ale acestui an a înregistrat pierderi de 185,8 milioane de euro, faţă de 55,7 milioane euro în perioada similară a anului trecut, în principal din cauza diviziei din România (VB RO), care trebuie vândută până la sfârşitul lui 2015, transmite APA, potrivit Agerpres.

Anul trecut, ÖVAG a ajutat filiala sa din România cu o infuzie de capital de 60 de milioane de euro. Ieri, ÖVAG a anunţat că pentru a putea finaliza vânzarea VB RO, în a doua jumătate a acestui an sunt avute în vedere diferite măsuri, inclusiv restructurare a portofoliului de credite, ceea ce necesită o creştere substanţială a capitalului. Proporţia ÖVAG în această capitalizare este de 128 de milioane de euro şi a fost deja recunoscută în bilanţ la data de 30 iunie 2014.

În vederea vânzării diviziei din România, Volksbanken AG a angajat în luna aprilie o bancă de investiţii, iar în luna iulie a finalizat vânzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante în valoare de 495 de milioane de euro, portofoliul de credite neperformante fiind astfel redus sub 8%. De asemenea, a fost vândută divizia VB Leasing Romania IFN S.A.

În ceea ce priveşte prognozele pentru întregul an 2014, grupul ÖVAG se aşteaptă să încheie anul cu pierderi semnificative, având în vedere mediul economic dificil.

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea diviziei din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmare a preluării Volksbanken International AG de către Sberbank, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH. În prezent, reţeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unităţi, dintre care 23 sunt în Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au furat-o angajatii? Cum naiba a avut asa de mari pierderi in Romania? Adica ce au pazit managerii? Ii mai angajeaza cineva in sistemul bancar pe conducatorii care s-au perindat in ultimii 2-3 ani? Oricum, este incredibil...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb