VOLODIMIR ZELENSKI: "Bătălia pentru Donbas continuă"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 24 ianuarie 2023

"Bătălia pentru Donbas continuă"

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus, în mesajul adresat compatrioţilor luni seara, că deşi unii oameni din oraşele din spatele frontului par să fi "uitat complet de război", luptele acerbe continuă în principalele direcţii operaţionale, în special în Donbas, iar ignorarea războiului "e un lux pe care nimeni nu şi-l poate permite", informează news.ro.

"Uneori se pare că unii oameni din oraşele din spate au uitat complet de război şi au început să ignore realitatea, folosindu-se de protecţia eroilor noştri. Ignorarea războiului este un lux pe care nimeni nu şi-l poate permite", a spus Volodimir Zelenski înainte de a anunţa că a semnat o serie de decrete între care unul interzice funcţionarilor guvernamentali, inclusiv de nivel înalt, să plece din ţară în alte scopuri decât cele de serviciu.

"Dacă vor să se odihnească acum, se vor odihni în afara funcţiei publice. Funcţionarii nu vor mai putea călători în străinătate în vacanţă sau în orice alt scop neguvernamental", a spus Zelenski.

Luptele acerbe continuă în principalele direcţii operaţionale, în special în Donbas, unde au loc bombardamente şi ofensive inamice în permanenţă, a declarat preşedintele. "Cu toate acestea, bătălia pentru Donbas continuă. Bătălia pentru sud continuă. Vedem ce forţe adună Rusia şi ştim cum să răspundem. Vom răspunde cu siguranţă la atacurile teroriste regulate ale inamicului în zonele noastre de frontieră - regiunile Sumă şi Harkov", a asigurat preşedintele.

El a anunţat, de asemenea, că apărarea antiaeriană a oferit luni Ucrainei "o zi bună", pentru că au fost doborâte "avioane, elicoptere şi rachete ruseşti".

"De asemenea, aş dori să le mulţumesc luptătorilor din brigada 35-a de marină şi brigada 79-a de asalt aerian pentru curajul lor şi pentru rezultatele de care Ucraina are nevoie în direcţia Doneţk", a adăugat Zelenski.

"Ucraina nu va da dovadă de slăbiciune. Statul nu va arăta slăbiciune", a punctat liderul ucrainean, părând să se refere inclusiv la noile măsuri pe care le are în vedere pentru combaterea corupţiei.

Zelenski le-a mai spus ucrainenilor că maratonul diplomatic pe care l-a lansat după ce a făcut vizita la Washington, în decembrie anul trecut, a dat rezultatele de care Ucraina avea nevoie - "o consolidare reală a apărării".

El a spus că a avut peste 30 de negocieri, la diferite niveluri, cu liderii statelor partenere, iar acestea sunt doar cele care pot fi anunţate public. "Acum lucrăm pentru a umple luna februarie cu şi mai multe contacte substanţiale cu liderii", a spus Zelenski.

Preşedintele şi-a informat compatrioţii că luni s-a adresat participanţilor la reuniunea de iarnă a liderilor de afaceri americani. "Sunt peste 100.000 de antreprenori, care angajează aproximativ jumătate din forţa de muncă americană. Este important ca americanii de la toate nivelurile să ştie şi să simtă cât de importantă şi necesară din punct de vedere istoric este cooperarea noastră - cooperarea dintre Ucraina şi Statele Unite", a subliniat Zelenski.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Da impartiti-l in doua. Jumate la rusi, cu populatia care-i sustine pe rusi(le dam si de la noi), si jumatate la Ucraina, cu ucrainieni.

    1. CE NAIBII , TOT AVETI CU MINE , JURNALISTI DE LA ZIARUL ''''''''' BURSA ?????? ''''''' CE NU VA CONVINE ??????????? DE CE NU SCRIETI , PE SLEAU : ''''''' COMENTARIILE ANTI - UCRAINII - SLAVA ''''''' SANT INTERZISE , LA ZIARUL BURSA ...............CA SA STIM , DE UNDE SA PORNIM !!!!!!!!!!!!! DE CE NAIBA , AI TOT OCROTITI PE ACESTI CRIMINALI , CA ''''''' EI '''''''', SANT IN PRIMUL RAND , NISTE CRIMINALI , SI DUPA AIA RUSII , PRAFUL S' - ALEAGA SI DE AIA .......... DAR : CIVILII NEVINOVATI , TREBUIE PROTEJATI ............. STIU : AI URATI PE RUSI .......... SI EU AI URASC , DAR DE 10 ORI MAI PUTIN DECAT PE ''''''' UCRAINII - SLAVA '''''''............ O SA PLANGETI VOI , ROMANILOR , CU '''''' LACRIMI DE SANGE ''''''', CAND O SA CONSTATATI CE FEL DE OAMENI SANT ASTIA ............ PENTRU CARE , DE VREO 10 LUNI , V-ATI TRANSFORMAT , IN AVOCATI AI LOR ................ NAPOLEON - CEL - MIC SI GASCA LUI , DE FAPT , URASC ROMANIA ............... SI POPORUL ROMAN ................. SANTETI JURNALISTI , CE DRACUL ............. NU SANTETI NECALIFICATI .............. S-AU SANTETI ???????????? AFARA DE D-L '''''' Make ''''', SI D-L CRISTIAN DOGARU , N-ASI VREA SA LUCREZ CU NIMENI DE LA ZIARUL VOSTRU .............. DE CE ?????????? CA AVETI OCHI , SI NU VEDETI !!!!!!!!!! AVETI URECHI , SI NU AUZITI !!!!!!!!!!!! AVETI MINTE , DAR SANTETI MAI PROSTI SI DECAT MINE , UN OM DE PE STRADA ................. CUM DRACULUI , SA AVANSEZE TARA ASTA UITATA DE TIMP DIN 1944 INCOACE , CU UNII CA VOI ?????????????? CE SA VA UREZ ????????? AAAAAAAAA !!!!!!!!!!!! AM GASIT : SLAVA - UCRAINII , UCRAINII - SLAVA !!!!!!!!!!!!!!! CA 45 DE ANI , AM PUPAT CIZMELE SI PANTOFII SOVIETICILOR SI RUSILOR !!!!!!!!!!!!!!!! DE VREO 30 DE ANI INCOACE , PUPAM CIZMELE AMERICANILOR ................ HALAL TARA !!!!!!!!!!!!!!!! CICA , EUROPEANA ............. CICA , CAPITALISTA ............... CAPITALISTA , PE DRACUL ............... BIELORUSIA 2 !!!!!!!!!! S-AU CUBA - LIBRE 2 ........... VAI , DE CAPUL NOSTRU ............. CUM ZICEA SARACUL TAICA - MEU : FERICE DE CINE A MURIT , SI A SCAPAT DE AICI .............................. .................

      E normal sa va cenzureze putin, Romania e membra UE si NATO, UE si NATO, si Romania sustin Ucraina in acest razboi cu rusii. Daca Putin vede ca Europa e divizata si invazia rusa are sustinatori chiar in Europa, prinde tupeu, si asa se prelungeste razboiul.

      Pentru ca o Europa si NATO unite 100% alaturi de Ucraina e singurul lucru ce l-ar putea face sa caute o rezolvare prin negociere.  

      Acum nu e momentul sa veniti cu comentarii pro ruse sau anti Ucraina. Ucraina nu e perfecta? Nu. Cine e? Dar e intr-o situatie critica din care o ajutam sa iasa. Si apoi vom vedea.

      Dupa ce se incheie razboiul nu cred ca veti mai fi cenzurati de nimeni cei pro rusi. As putea sa pun pariu. 

      Nu mai stiu pe cine sustine guvernul si parlamentul.Romaniei dar pe noi romanii,in niciun caz.Putin stie acest lucru si fara sa scriem noi un comentariu pe Bursa.Zelenski isi permite sa fie impertinent si in situatia de fata cand are cutitul la gat iar noi,poporul roman,suntem obligati sa intoarcem si celalalt obraz.Ucrainienii sunt mai bogati decat noi,chiar si industria lor merge mai bine decat a noastra desi se afla in razboi.A trecut aproape un an de la declansarea razboiului,ucrainenii de la noi sa invete limba romana si sa se angajeze dupa cum invata si romanii plecati in pribegie limba tarii respective!Eu,un om simplu,imi iubesc in primul rand tara si interesele tarii mele,este greu pentru politicieni sa faca acest lucru?Pentru ce s-au cocotat in fruntea tarii,sa apere interesele altora?Noi ne simtim.tradati,nu poti sa stai mereu in pozitia ghiocelului si sa faci tot ce-ti zic cei de la Bruxelles fara sa cartesti in timp ce pe poporul tau pui jugul!

    Tot ieri, ziarul Kiev Independent scria despre pierderea Soledar pe care clovnul de la Kiev nu vrea sa o recunoasca.

    With the loss of Soledar, Ukrainian positions in Bakhmut jeopardized 

    by Illia Ponomarenko 

    January 22 

    The dramatic fight for Soledar, part of the Battle of Bakhmut, is over — although Ukraine's leadership is still reluctant to acknowledge the loss.  

    As a result of a localized offensive operation in January, Russian forces managed to gnaw through Ukrainian defenses and, after fierce urban fighting, seize what's left of the industrial town of 10,000.  

    Although fighting in the area continues, The Kyiv Independent sources, as well as international monitors, all fully agree Ukraine doesn’t control the town. 

    It's the first noticeable Russian success since their forces captured Sievierodonetsk and Lysychansk after fierce fighting in June and July. 

    The lack of artillery and munitions to cope with endless and massive Russian frontal assaults has also played its role – it’s given Russian forces a window of opportunity for a resolute strike.  

    But despite the Russian propaganda presenting the capture of Soledar as a major victory, it’s only of tactical significance so far. Russia continues with its attempts to build on the progress and sever the ground lines communications (GLOCs), thanks to which Bakhmut keeps holding on.  

    The situation in Bakhmut, which became known as the Ukrainian fortress city, has become even more complicated — but it is still not critical. 

    1. Propagandă sovietică pentru proști. Ce cuceresc prostovanii tăi sinucigași, ucrainienii câștigă înapoi cu efort minim, program de luptă de 4 ore pe zi. :)

    Am avut o zi buna.Am omorat mai multi militari ca de obicei! Noi nu am avut victime.Ce bine suna inurechile unuide animal de prada.

    1. Asa patesti daca invadezi o tara vecina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb