VOLODIMIR ZELENSKI: "Forţele ucrainene din Bahmut continuă să reziste atacurilor Rusiei"

G.D.
Internaţional / 7 februarie 2023

"Forţele ucrainene din Bahmut continuă să reziste atacurilor Rusiei"

Forţele ucrainene din oraşul Bahmut din estul ţării continuă să reziste atacurilor constante ale Rusiei, a declarat preşedintele ucrainean Volodir Zelenski într-un mesaj video transmis ieri seară, potrivit DPA, relatează Agerpres.

El a precizat că, în cursul zilei de ieri, înaltul comandament al Ucrainei a discutat într-o reuniune încercările forţelor ocupante de a înconjura oraşul şi de a sparge apărarea ucraineană.

"Sunt recunoscător fiecărui soldat care a arătat hotărârea de a rezista", a afirmat Zelenski.

El a raportat de asemenea noi numiri în zonele de front din Ucraina.

"În mai multe regiuni, în special în zone de frontieră şi de pe linia frontului, recrutăm noi lideri cu experienţă militară", a spus Zelenski, adăugând că este vorba de persoane "care pot asigura apărarea cel mai eficient împotriva ameninţărilor actuale".

În general, experienţa militară de război de până acum ar trebui combinată cu autoritatea în administraţia locală şi centrală, a subliniat el.

În plus, a adăugat el, pregătirea de noi brigăzi ale Gărzii Naţionale, poliţiei şi gărzilor de frontieră avansează. "Începutul este puternic. Şi va continua", a declarat preşedintele ucrainean.

În faţa intensificării atacurilor ruseşti, armata ucraineană a fost nevoită să mute pe front trupe care erau pregătite de fapt pentru propriile acţiuni ofensive ulterioare.

În acelaşi timp, potrivit unui guvernator ucrainean, Rusia trimite întări în estul Ucrainei înaintea unei noi ofensive care ar putea începe săptămâna viitoare, relatează şi Reuters.

În aşteptarea sosirii ajutorului militar occidental, Ucraina anticipează o ofensivă majoră pe care Rusia ar putea să o lanseze din motive "simbolice" în jur de 24 februarie, dată la care se împlineşte un an de la începerea invaziei.

Ucraina pregăteşte la rândul său o ofensivă de primăvară pentru a recuceri teritoriile pierdute, însă aşteaptă livrarea rachetelor cu rază mai lungă de acţiune şi a tancurilor de luptă promise de Occident, unii analişti spunând că Kievul mai are încă nevoie de câteva luni de pregătire pentru a fi gata.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Exagerari a lui Zelenski ca sa primeasca mai multe

    arme si mai ales bani, 

    Putin moare maine,rusii dezerteaza in masa,sunt prost echipati, 

    nu au ce manca fura gaini de la civili,nu au arme si rachete, 

    colapsul economic rusesc este iminent,

    slava ukri 

    1. Da, da, colapsul economic este infirmat de raportul FMI din 31 ian. Rusia va avea crestere economica in 2023 si 2024. Peste cea a Marii Britanii.

      Dar mesajul lui Zelenski este macar sincer "continua" sa reziste. Adica sunt incercuiti, bombardati, distrusi sistematic de la distanta, ucranii trimit valuri dupa valuri de noi trupe care sa reduca pierderile din efective.... Asta inseamna "continua sa reziste". Vai de ei. Fac asta la ordinul puterilor NATO pentru ca tot ei zic "noi luptam pentru NATO, suntem o armata echipata NATO" 

      vai de saracii ucrainieni si rusi ce mor din cauza unor 2 mari satrapi si a catelusilor care mai scheauna pe langa ei,de o parte mai multi,de alta mai putini!

      iti moare un bunic si o luna nu mai esti bun de nimic,si ucrainienii si rusii nu lupta de placere in transeie in loc sa stea cu nevasta si copiii,ca nimeni nu e atat de dement,sunt obligati ce cei 2 MARI SATRAPI si vasalii lor! 

    Coafura rezista rachetelor.

    Slava Olena

    Baga mare, Volodea! Baga mare, ca prostimea crede tot ce zici.

    Asa e, circarule! Ceea ce nu spui tu, este ca acele trupe ucrainiene din Bahmut sunt incercuite din toate partile de rusi si vor lupta pana la ultimul, conform ordinului tau criminal, sau se vor preda! Adica, i-ai trimis pe amaratii aia la moarte sigura!

    1. Sunt inconjurate de propaganda. Pricajitu si Katarov sunt la sedinta foto.

      Apropo, de cand nu te-ai mai cautat la mansarda?

      zi-o si pe aia cu IQ-ul

    NYTimes scria acum 5 zile

    "Ukraine’s casualty figures are also difficult to ascertain, given Kyiv’s reluctance to disclose its own wartime losses.But in Bakhmut, hundreds of Ukrainian troops have been wounded and killed daily at times as well, officials said. 

    Better trained infantry formations are kept in reserve to safeguard them, while lesser prepared troops, such as those in the territorial defense units, are kept on the front line and bear the brunt of shelling." 

    Ziarul american preia surse oficiale americane care sustin ca regimul ultranationalist de la Kiev trimite recruti fara pregatire sa ocupe transeele din Bahmut care sunt bombardate fara incetare de rusi. In timp ce tin in spate trupele mai bine pregatite. Asta este o atitudine criminala a regimului de la Kiev. 

    1. unde scrie in citatul in engleza de regimul ultranationalist de la Kiev?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb