VOLODIMIR ZELENSKI:  "Trebuie să ne asigurăm că în această primăvară Ucraina se îndreaptă spre victorie"

D.T.
Internaţional / 16 februarie 2023

"Trebuie să ne asigurăm că în această primăvară Ucraina se îndreaptă spre victorie"

Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat, ieri seară, planurile unei contraofensive ucrainene pregătite pentru primăvară, dar până atunci a subliniat că este important ca ofensiva rusă să fie zădărnicită şi a dat asigurări că Moscova are piederi mari în rândul forţelor sale, informează News.ro.

"Această zi a fost pregătitoare pentru o perspectivă pe termen mai lung. Probleme de apărare, probleme economice - ambele cu gândul la primăvara acestui an. Trebuie să ne asigurăm că în această primăvară se va simţi cu adevărat că Ucraina se îndreaptă spre victorie. Acest lucru este valabil pentru pregătirea forţelor noastre de apărare, pentru furnizarea de arme pentru ţara noastră şi pentru iniţiativa noastră strategică în război", a spus Volodimir Zelenski.

"Orice încercare a Rusiei de a relua iniţiativa trebuie zădărnicită. Şi sunt încrezător că vom reuşi acest lucru", a transmis preşedintele făcând aluzie la ofensiva pe care a început-o Rusia în estul şi sudul ţării.

"Inamicul pierde deja atât de mulţi dintre oamenii săi, atât de multe dintre forţele sale, încât în curând va fi dificil să găseşti, de exemplu, un puşcaş marin în toată Rusia", a dat asigurări Zelenski, iar în finalul discursului său a mulţumit, ca în fiecare seară, unor unităţi ucrainene care luptă pe front şi rezistă asaltului rusesc.

Zelenski a explicat că această rezistenţă ucraineană demoralizează trupele ruse şi este una dintre armele pe care mizează Ucraina. "Sarcina noastră este să ne asigurăm că acolo există din ce în ce mai puţină dorinţă de a menţine teritoriile ucrainene sub ocupaţie", a spus Zelenski.

Preşedintele a abordat însă şi aspectul economic, spunând că se fac pregătiri tot pentru primăvară. El a subliniat că pentru agricultură, de pildă, o mare problemă este că pe multe dintre terenurile agricole există mine, precizează sursa.

"Astăzi am avut o întâlnire economică, tot pentru a ne pregăti pentru primăvară. Am discutat multe probleme. Toate acestea se referă la redresarea economică a Ucrainei, la crearea de oportunităţi economice pentru poporul şi industriile noastre. Sectorul agricol - există o problemă foarte acută de deminare umanitară a terenurilor. La nivelul cabinetului de miniştri a fost înfiinţat un grup de lucru interinstituţional pentru a se asigura că această activitate este intensificată - curăţarea solului de mine şi muniţie neexplodată", a arătat preşedintele.

El a mai spus că guvernul pregăteşte noi măsuri pentru debirocratizarea economiei ucrainene şi a promis că mediul de afaceri va beneficia de simplificare în zeci de domenii, inclusiv de eliminarea diferitelor permise şi licenţe birocratice.

"De asemenea, se pregătesc măsuri pentru crearea de locuri de muncă. Fiecare loc de muncă din ţara noastră reprezintă acum o contribuţie la rezistenţa noastră. Şi este o modalitate de a ne aduce oamenii înapoi în Ucraina", a arătat Zelenski.

Preşedintele a menţionat discuţiile pe care le-a avut cu premierul Suediei, care a venit ieri la Kiev, arătând că obiectivul a fost în primul rând integrarea europeană şi începerea negocierilor de aderare ale Ucrainei la UE, dar şi ajutorul militar acordat de Stockholm, care a promis Ucrainei sistemul de artilerie Archer.

"Astăzi am vorbit cu preşedintele Azerbaidjanului. I-am mulţumit pentru dorinţa sinceră de pace pentru Ucraina, pentru sprijinul umanitar acordat ţării noastre şi pentru părerea sa înţeleaptă cu privire la protecţia dreptului internaţional. Am convenit să cooperăm în cadrul instituţiilor globale", a mai spus Zelenski.

În schimb, el nu a mai menţionat nimic despre reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor apărării din NATO, care nu a adus rezultatele scontate de Kiev: oferta de tancuri este mult mai mică decât promisiunile iniţiale, iar despre avioane nu s-a adus vorba.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. The new GOD(ZILLA) has spoken..multă Slava

    1. Unii au de aparat si reconstruit o tara, altii, firi vesele si far de griji, o tin pe caterinca

      De ce nu te duci sa lupți . dacă îți place războiul !

      Războiul este pentru ființe inferioare, ca tine !

      El nu luptă; el baga bățul prin gard . Aceștia sunt cei mai periculoși și josnici oameni !

      cine vorbeste de placerea razboiului?

      aia lupta sa nu ajunga in lagarele rusesti,  

      poate te aud trolii razboiului de prin rusia

    Daca nu se finanteaza razboiul,prin scaderea

    nivelului de trai a europenilor cinstiti platitori

    de taxe si impozite,sa lupte 100 de ani 

    1. Contribuabilii europeni n-au niciun interes să fie furați și uciși de către ruși. Din acest motiv Finlanda și Suedia au aderat la NATO.

      ATAT DE MULTI RUSI CAD , CA SANT PLINE CAMPURILE SI PADURILE !!!!!!!!!!!!!!!! DAR : '''''' SLAVA ''''''' NIMIC ???????????? ACUM VREO 4 ZILE ; untermenschenii AU PIERDUT 800 DE OFITERI SI SOLDATI ; SLAVA , NIMIC !!! ACUM 3 ZILE : bolsevicii AU PIERDUT INCA VREO 750 ; SLAVA , NIMIC !!! ACUM 2 ZILE : ocupantii AU PIERDUT INCA VREO 600 ; SLAVA , NIMIC !!! ACUM 1 ZI : criminalii rusi AU PIERDUT INCA VREO 700 ; SLAVA NIMIC ................. PAI , IN RITMUL ASTA , IN CATIVA ANI , RUSIA N-O SA MAI AIBE NICI LOCUITORI , DARAMITE ARMATA ...................... E UN DELICIU SA-I AUZI , NU ALTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ''''''' SLAVA - UCRAINII ; UCRAINII - SLAVA ''''''' !!!!!!!!!!!!!!!!! SE VEDE CLAR , CA DUMNEZEU ESTE CU EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI MIHAIL , AI OCROTESTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

      Rusia NU poate ataca NATO cu 30 de state mai bogate

      si mai puternice militar,

      NU MAI VORBI PROSTII propagandistice de la CNN 

    Anul viitor ne vei spune la fel despre acea primavara.

    Conflictul permanent convine de minune ambelor tabere totalitare. 

    1. Rușilor nu le convine. Se strânge lațul.

    Da, da, limbricul malai viseaza!

    1. poate dureaza mai putin decat in afganistan

    Se indreapta spre victorie numa ca tara va fi la jumatate. Ucraina de sud si Ucraina de nord.

    Si e corect sa fie asa ! 

    1. a picat varianta cu 4-5 regiuni?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb