Volodimir Zelenski: Ucriana nu se va mulţumi cu un front "îngheţat" cu Rusia şi intenţionează recuperea toate teritoriilor ocupate

A.C.
Internaţional / 13 iulie 2023

Volodimir Zelenski: Ucriana nu se va mulţumi cu un front "îngheţat" cu Rusia şi intenţionează recuperea toate teritoriilor ocupate

Preşedintele ucrainean a explicat miercuri că vrea să "recupereze pământul" din Ucraina şi să "pedepsească toate crimele" comise de armata rusă de la începutul războiului, transmite news.ro

În cea de-a doua zi a summitului NATO de la Vilnius, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul nu se va mulţumi cu o "îngheţare" a frontului împotriva trupelor ruse şi că intenţionează să recupereze toate teritoriile ocupate, scrie AFP.

"Vrem să ne recuperăm pământul, să restabilim securitatea pe teritoriul nostru, să obţinem întoarcerea celor care au fost forţaţi să părăsească ţara" şi "să pedepsim toate crimele ruseşti", a insistat el.

"Aceasta este o victorie", iar "un conflict îngheţat nu este o victorie", a adăugat el.

Pe tot parcursul zilei, Volodimir Zelenski a repetat mesaje de mulţumire pentru "ajutorul enorm" primit de Ucraina din partea liderilor occidentali ai NATO.

După ce marţi i-a criticat dur pe liderii Alianţei pentru că nu au stabilit un calendar pentru integrarea ţării sale în organizaţie, liderul ucrainean a avut grijă să aplaneze lucrurile în ultima zi a summitului.

"Vă mulţumesc foarte mult. Dumneavoastră, toţi americanii, Congresul (...) aţi fost alături de noi încă din primele zile ale acestui război. Apreciem foarte mult acest lucru", a declarat el în timpul unei întâlniri cu omologul său american.

"Nu ne vom clătina", a avertizat Joe Biden într-un discurs la Universitatea din Vilnius, subliniind că preşedintele rus Vladimir Putin a eşuat în tentativa sa de a "rupe" Alianţa Atlantică.

"Viitorul Ucrainei se află în NATO", declarase el anterior. Dar, între timp, "îi vom ajuta (pe ucraineni) să îşi construiască capacităţi defensive puternice pe uscat, pe mare şi în aer", a spus el, înainte de a lăuda curajul acestei ţări, un exemplu "pentru întreaga lume".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Vivek Ramaswamy candidat la presedintie in USA la numit pe Zelenski

    aventurier care se ocupa de gainarii si care risca conflict nuclear 

    Rand Paul senator american a declarat ca Zelenski este nerecunoscator si obraznic,criticand aliatii care nu satisfac TOATE dorintele lui nerealiste

    1. Asa e.

    Asta e tare, Biden spunând că nu se va clătina :))

    Restul e cum s-a stabilit. Tragicomedia fratricida continuă cel puțin până la anul când Biden se va clătina probabil la alegeri. 

    Te multumesti cu ceea ce poti avea realist.

    Altfel risipesti resurse si vieti omenesti degeaba. Din cate am citit au fost generali americani si chiar si ucrainieni care au spus ca va fi foarte greu dc nu imposibil sa scoti armata rusa din teritoriile ocupate. mai ales ca acolo au si multi simpatizanti si aia le da av ant. pt ca in rest am vazut ca n-a fost greu sa-i elimine. 

    Biden va disparea aproape sigur la alegerile din 2014. si odata cu el s-ar putea sa se termine sustinerea us pt razboi. ceea ce inseamna pierdere sigura, pt ca razboiul e f costisitor, fara sua nimeni nu poate sustine ucraina.

    Zelenski sa fie smart si sa faca o pace justa pe cat posibil in conditiile date , acum pana nu e forta sa faca pacea pe care o vor rusii. 

    1. Este greu sa iti asumi responsabilitatea renuntarii la unele teritorii nationale (atunci cand esti un presedinte responsabil si iti iubesti tara) si sa ramai in istorie ca omul care a pierdut o parte din teritoriul tarii.

      Nu Zelenski este problema ci rusul acaparator care, desi are cel mai mare teritoriu de pe glob, nu este multumit cu ceea ce are si vrea mai mult. 

      Apoi mai este si problema precedentului. Odata creat precedentul, ce il opreste pe rus (sau pe altii ca el) ca peste cativa ani sau zeci de ani sa repete povestea, sa intre in alta tara , sa ii ocupe o parte din teritoriu pentru ca ulterior sa ramana cu el in urma "negocierilor"?

      Acolo, in Ucraina, este o chestiune de justete, de crearea precedentului si de atitudine in fata golanismului politic si a terorii militare. Astea sunt de fapt cele 3 probleme (si nu neaparat Ucraina in sine) - justetea, precedentul periculos si golanismul politico&militar. Esti pregatit sa le vezi perpetuandu-se, daca acum cedam in fata lor? Eu unul nu vreau sa mai vad asa ceva! 

      Nu sunt teritoriile lor. Le-au fost date de Rusia si acum si le iau inapoi. Si noi ar trebui sa facem la fel in loc sa cheltuim miliarde pe distractia altora.

      1. Orice cadou, odata acordat, ramane bun acordat.

      2. Rusia de unde a luat Crimeea? De la tatari! Inseamna ca acum o ia de la ucraineni ca sa o cedeaza tatarilor? 

      3. Probleme de genul asta sunt pe tot Globul. Asta inseamna ca trebuie sa ne intoarcem in trecut si sa ne tot razboi unii cu altii la nesfarsit? Pana la urma oamenii vor doar sa duca o viata normala in libertate si nu sa fie monede de schimb intre tari si regimuri. Trebuie sa tragem linie odata (lucru care a fost deja facut prin acceptarea granitelor actuale ale tarilor) si sa mergem mai departe.

    o caricatura de presedinte acest individ.

    DUPA CATE STIU, ACTUALUL ,,TERITORIU NATIONAL" CERNAUTI, DE EX, TREBUIA SA SE REINTOARCA AICI DUPA X ANI. ASA ,,SUNA" CONVENTIA! HM! HM!

    1. P.S. Baremi de-ar fi avut bunul simt de a se purta cum trebuie cu minoritatile! HM!

    Gunoiule! Ești o rușine de președinte.

    Ucraina nu este Zelenski asa cum Rusia nu este Putin. In viitorii ani lucrurile de acolo se vor schimba si Ucraina post Zelenski va trai in pace cu Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb