VULCANUL ISLANDEZ PUNE PE JAR CURSELE AERIENE Aeroporturile europene se închid din nou!

Izabela Sîrbu
Internaţional / 9 mai 2010

Erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull continuă să perturbe traficul aerian european, după ce sâmbătă mai multe aeroporturi din Spania şi Portugalia au fost închise.

Norul de cenuşă a dus la închiderea a 16 aeroporturi în nordul Spaniei, respectiv cele din Santiago de Compostela, La Coruña, Vigo, Asturias, Santander, Burgos, León, Valladolid şi Salamanca, la care se adaugă şi Bilbao, San Sebastián, Vitoria, Zaragoza, Pamplona, La Rioja şi Lérida.

Traficul aerian a fost grav perturbat şi în Portugalia, cu peste o sută de zboruri anulate ca urmare a prezenţei cenuşii vulcanice în nordul ţării, potrivit agenţiei Aeroporturilor din Portugalia (ANA).

"Un număr de 104 de zboruri au fost anulate la plecarea şi la sosirea în aeroporturile din Porto (nord), Lisabona şi Faro (sud) pentru ziua de sâmbătă", a declarat pentru AFP, purtătorul de cuvânt al ANA, Rui Oliveira.

Perturbările traficului aerian au afectat în principal zborurile low-cost, cea mai mare parte dintre ele suferind întârzieri, potrivit informaţiilor publicate de site-ul care gestionează aeroporturile portugheze.

Potrivit unui comunicat de presă emis de "Eurocontrol", vulcanul va continua să trimită cenuşă în atmosferă, ceea ce face ca zona de contaminare să se extindă.

Pe parcursul zilei de ieri, zonele afectate de cenuşa vulcanică s-au extins din Islanda în sudul Portugaliei, chiar şi spre est, către Barcelona şi Marsilia.

Circa 25.000 de zboruri erau prevăzute pentru ziua de sâmbătă în Europa, faţă de 30.342, înregistrate vineri, potrivit Eurocontrol.

De asemenea, majoritatea zborurilor între Europa şi America de Nord au suferit întârzieri sâmbătă, din cauza extinderii norului de cenuşă vulcanică deasupra Atlanticului de Nord. Redirecţionarea zborurilor pe diverse rute provizorii a presupus mai bine de o oră în plus de zbor, indiferent de direcţie. În medie, circa 600 de avioane survolează zilnic Oceanul Atlantic.

Erupţia vulcanului islandez Eyjafjioll, care a blocat traficul aerian european în aprilie, a costat companiile aeriene circa 1,7 miliarde de dolari, conform estimărilor Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA). Intre 17 şi 19 aprilie, aproape o treime din traficul mondial şi peste 1,2 milioane de pasageri au fost afectaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb