WirtschaftsWoche: Guvernul german, în favoarea unei fuziuni Commerzbank-BNP Paribas

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 septembrie 2017

WirtschaftsWoche: Guvernul german, în favoarea unei fuziuni Commerzbank-BNP Paribas

Guvernul de la Berlin este în favoarea unei fuziuni între Commerzbank Germania şi BNP Paribas din Franţa, anunţă săptămânalul WirtschaftsWoche, citând surse financiare.

Potrivit acestora, discuţiile de la Ministerul Finanţelor sunt într-un stadiu incipient, iar guvernul, care deţine 15% din Commerzbank - după salvarea băncii în perioada crizei financiare -, nu va aborda subiectul fuziunii cu managementul Commerzbank mai devreme de luna noiembrie.

BNP Paribas şi Commerzbank au refuzat să facă declaraţii pe marginea celor publicate de săptămânalul german. La rândul său, Ministerul de Finanţe de la Berlin nu a emis vreun comunicat.

Pe de altă parte, surse citate de Reuters au declarat, săptămâna aceasta, că grupul bancar italian UniCredit i-a comunicat recent guvernului german că este interesat de o fuziune cu Commerzbank.

Potrivit surselor, în ultimele luni, grupul UniCredit a semnalat că este interesat de o tranzacţie care s-ar derula în întregime printr-un schimb de acţiuni şi care ar urma să aibă loc după finalizarea procesului de restructurare prin care trece în prezent cea mai mare bancă italiană. Restructurarea este aşteptată să se încheie în 2019.

Pentru moment, este vorba de discuţii preliminare, iar una din sursele citate de Reuters a precizat că şi alte grupuri şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank.

Un purtător de cuvânt al UniCredit a refuzat să facă declaraţii, adăugând că banca italiană este concentrată pe restructurarea sa strategică.

Înainte, însă, de o eventuală fuziune între UniCredit şi Commerzbank, vor trebui depăşite mai multe obstacole, inclusiv reticenţa germanilor la ideea ca una din cele mai mari bănci locale să fie preluată de un cumpărător din străinătate.

"UniCredit a avut unele contacte cu Ministerul german de Finanţe", a declarat una din surse, adăugând că guvernul de la Berlin este deschis la ideea unei vânzări, dar Commerzbank nu şi-a exprimat interesul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb