ZIARUL BURSA

18 ianuarie 2012
Ediţia din 18.09.2024
Euro se redresează

Euro se redresează

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 ianuarie 2012

Moneda unică europeană s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de cea a Statelor Unite ale Americii, după două zile de declin, în condiţiile în care au scăzut costurile de împrumut ale Spaniei şi Greciei.

Parcurile eoliene găsesc greu finanţare din partea băncilor

Parcurile eoliene găsesc greu finanţare din partea băncilor

ALEXANDRU SÂRBUCompanii / 18 ianuarie 2012

Finanţarea proiectelor de energie eoliană în ţara noastră nu este disponibilă în sensul adevărat al cuvântului, a declarat ieri Simon Dayes, şeful Direcţiei Bancare şi Finanţe Internaţionale pentru Europa de Sud-Est din cadrul "CMS Cameron McKenna", în cadrul conferinţei Wind Power România 2012.

Protestele aduc profit!

Protestele aduc profit!

DAN NICOLAIEPolitică / 18 ianuarie 2012

Protestele în serial de la Piaţa Universităţii şi din marile oraşe ale ţării reprezintă o oportunitate de a realiza profit pentru anumite instituţii sau categorii sociale. Este evident că pentru actualul arc guvernamental mitingurile de protest nu reprezintă un motiv de bucurie.

Doamna Ileana Bănucu, director general al "Romcarbon" SA din oraşul Buzău, este născută în oraşul în care lucrează. A venit în întreprindere din momentul absolvirii Facultăţii de Tehnologie Chimică din Iaşi. În "Romcarbon", întreprindere cu activitate începută în 1952, a trecut prin toate etapele de producţie şi a urcat treptat în funcţii de conducere, fiindu-i apreciată perseverenţa şi "dragostea de muncă şi afinitate faţă de oamenii din fabrică". Este căsătorită şi are o fiică. Îi place să citească şi să călătorească.

"Romcarbon", nucleul afacerilor taiwaneze în industria reciclării

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 18 ianuarie 2012

"Romcarbon" a devenit nucleul grupului de firme condus de un grup de oameni de afaceri taiwanezi, al cărui reprezentant permanent, la Buzău, este domnul Hung Ching Ling. Investitorii taiwanezi au pus şi bazele activităţii de reciclare a deşeurilor susţinută puternic în dezvoltare de către "Romcarbon", care a devenit acţionar principal în firmele "Green Fiber" şi "Green Tech" şi acţionar majoritar în "GreenWeee". Compania este lis-tată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria II-a.

EFSF, retrogradat

V.R.Jurnal de criză / 18 ianuarie 2012

Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) a pierdut calificativul de top "AAA", fiind retrogradat luni seara, de către agenţia de evaluare Standard & Poor's.

ONU: Criza datoriilor din Europa ar putea arunca lumea în recesiune

V.R.Jurnal de criză / 18 ianuarie 2012

Există un risc crescut ca problemele cu datoriile suverane şi măsurile de austeritate din Europa să se extindă la restul lumii şi să provoace o recesiune globală în acest an, se arată într-un studiu al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) dat marţi publicităţii, transmite Reuters, conform Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Spania a vândut titluri de stat de 4,88 miliarde euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 ianuarie 2012

Spania a vândut, ieri, titluri de stat în valoare de 4,88 miliarde de euro (6,2 miliarde de dolari), la randamente în scădere, acesta fiind primul împrumut de pe pieţele financiare pe care îl face guvernul de la Madrid după retrogradarea ţării cu...

Cotaţiile petroliere, în ascensiune

Cotaţiile petroliere, în ascensiune

ALINA VASIESCUMaterii Prime / 18 ianuarie 2012 /

Preţul petrolului brut a crescut ieri, pe pieţele internaţionale, ajungând la nivelul maxim al ultimelor trei zile, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora China îşi va intensifica politica acordării de stimulente monetare, susţinând cererea de...

Certificate verzi în valoare de 3,5 miliarde euro în 2012

ALEXANDRU SÂRBUCompanii / 18 ianuarie 2012 /

Mircea Valentin, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, a declarat, în cadrul conferinţei Wind Power România 2012, că energia regenerabilă trebuie să ajungă, în scurt timp, să nu mai depindă de ajutorul de stat, aşa cum este situaţia în prezent.

Maşinăria de rezolvat conflicte

Cornel CodiţăEditorial / 18 ianuarie 2012

Cornel Codiţă

Dintre toate definiţiile date politicii, aceasta mi se pare cea mai apropiată de menirea ei socială şi de necesara valoare aplicativă, practică. Lecţia aceasta mi-a fost predată în-tr-un mod pe cît de convingător, pe atît de instructiv, chiar de...

REVISTA PRESEI 18.01.2011

Willy HomnerRevista Presei / 18 ianuarie 2012

ADEVARUL 

Cele cinci telefoane care l-au întors pe Arafat

La fix o săptămână după ce şi-a dat demisia şi a provocat involuntar seria de proteste antiprezidenţiale, Raed Arafat a revenit ieri la Ministerul Sănătăţii, pe acelaşi post.

REVISTA PRESEI MONDENE - 18.01.2012

Vlad F. DumeaRevista Presei / 18 ianuarie 2012

Adevărul 

"Vocea României" iese pe piaţă

Ştefan Stan, câştigătorul concursului de talente muzicale de la Pro TV,  lansează astăzi primul său single, "You Give Me Love". El cântă împreună cu Alex Velea piesa compusă de...

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 18.01.2012

V.R.Revista Presei / 18 ianuarie 2012

FINANCIAL TIMES

Banca Mondială avertizează statele emergente

Ţările în curs de dezvoltare ar trebui să se pregătească, cu un plan de măsuri, pentru o criza economică similară celei din 2008-2009, în cazul în care criza datoriilor suverane...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo