"Romcarbon", nucleul afacerilor taiwaneze în industria reciclării

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2012

Doamna Ileana Bănucu, director general al "Romcarbon" SA din oraşul Buzău, este născută în oraşul în care lucrează. A venit în întreprindere din momentul absolvirii Facultăţii de Tehnologie Chimică din Iaşi. În "Romcarbon", întreprindere cu activitate începută în 1952, a trecut prin toate etapele de producţie şi a urcat treptat în funcţii de conducere, fiindu-i apreciată perseverenţa şi "dragostea de muncă şi afinitate faţă de oamenii din fabrică". Este căsătorită şi are o fiică. Îi place să citească şi să călătorească.

Doamna Ileana Bănucu, director general al "Romcarbon" SA din oraşul Buzău, este născută în oraşul în care lucrează. A venit în întreprindere din momentul absolvirii Facultăţii de Tehnologie Chimică din Iaşi. În "Romcarbon", întreprindere cu activitate începută în 1952, a trecut prin toate etapele de producţie şi a urcat treptat în funcţii de conducere, fiindu-i apreciată perseverenţa şi "dragostea de muncă şi afinitate faţă de oamenii din fabrică". Este căsătorită şi are o fiică. Îi place să citească şi să călătorească.

  • document ataşat Romcarbon SA Buzău
    apasă aici pentru a descărca.

    "Romcarbon" a devenit nucleul grupului de firme condus de un grup de oameni de afaceri taiwanezi, al cărui reprezentant permanent, la Buzău, este domnul Hung Ching Ling. Investitorii taiwanezi au pus şi bazele activităţii de reciclare a deşeurilor susţinută puternic în dezvoltare de către "Romcarbon", care a devenit acţionar principal în firmele "Green Fiber" şi "Green Tech" şi acţionar majoritar în "GreenWeee". Compania este lis-tată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria II-a.

    În anul 2011, din activităţile de producţie ale "Romcarbon" SA a rezultat o cifră de afaceri de 107 milioane lei, marcându-se o creştere de 8,7% faţă de anul 2010. "Pentru acest an, am estimat o creştere minimă de 5% în paralel cu investiţii prognozate de 3,3 milioane euro. Aceste investiţii se vor concentra pe modernizarea unor secţii (producţia de filtre, articole din polietilenă şi polistiren) şi pe introducerea în portofoliu a unor produse noi, pentru care se va utiliza o tehnologie nouă", ne-a declarat Ileana Bănucu, director general "Romcarbon" SA.

    În continuare, domnia sa a remarcat: "Cele mai importante inve-stiţii s-au făcut după privatizare şi, mai ales, după ce un grup de oameni de afaceri taiwanezi a devenit acţionarul pricipal la < Romcarbon >. Totodată, din acel an, 2003, aceştia au pus în aplicare experienţa lor în domeniul tratării şi reciclării deşeurilor, know-how-ul în acest domeniu şi investiţii importante care au avut drept rezultat crearea grupului de firme verzi care activează în Buzău şi care fac parte din grupul < Romcarbon >: Green Fiber International (2005), Green Tech (2007) şi Greeneee International (2007). Investiţiile de după privatizare în domeniul producţiei au fost de 65,5 milioane lei".

    "Romcarbon", furnizorul tradiţional de filtre auto, s-a diversificat continuu

    În prezent, "Romcarbon" are 6 centre de profit, fiecare destinat unei grupe de produse: produse din polietilenă (ambalaje); polipropilenă (saci ţesuţi din polipropilenă); produse din polistiren expandat (tăviţe pentru sectorul alimentar şi folii pentru izolarea termică a pardoselii, domeniu care numai în ultimii doi ani a beneficiat de investiţii de 4 milioane euro); materiale de protecţie (gama de măşti pentru protecţia căilor respiratorii şi cartuşele filtrante aferente, măşti de mari dimensiuni pentru adăposturi); filtre şi sisteme de filtrare (gama pentru auto aer, ulei, combustibili şi filtre industriale pentru utilaje, locomotive, nave, aspiratoare etc.) şi produse din pvc (postamente pentru indicatoarele rutiere şi departajarea căilor de acces etc.).

    Ileana Bănucu ne-a relatat: "Avem în curs de realizare un proiect cu fonduri europene destinat unei noi hale de producţie pentru materiale compozite şi companduri. Sperăm ca în această vară să începem producţia în această hală în care se vor investi 32 milioane lei (8 milioane euro). Va fi necesar să angajăm personal specializat pe acest domeniu, personalul de lucru fiind ales din cel existent în unitatea noastră".

    Compania efectuează export în procent de 17% din cifra de afaceri. Produsele sunt exportate în Bulgaria, Ungaria, Israel, Germania, Belgia şi, în principal, sunt produse din polipropilenă, polietilenă şi polistiren. Directorul general ne-a spus că exportul este mult influenţat de criza economică care acţionează asupra clienţilor săi europeni şi de cursul de schimb. Domnia sa ne-a precizat că materia primă care stă la baza producţiei, pe toate componentele sale, este 20% din import (ca valoare), restul fiind achiziţionată de la producători autohtoni.

    În continuare, ne-a precizat: "Clienţii noştri cei mai mari sunt supermarketurile (pentru produsele din polistiren şi polietilenă), urmate de companiile Dacia Piteşti, Romtelecom, Rompetrol, Petrom, Ursus, Boromir etc. Aceştia apreciază produsele noas-tre, ştiind fiecare în parte, că deţinem toate certificările care întăresc încrederea lor: ISO 9001 şi 14001, ISO TS 16949 şi OHSAS 18001".

    Aproape 23 milioane de euro, investite în industria de reciclare a deşeurilor

    Romcarbon SA, listată de Bursa de Valori Bucureşti, a decis, împreună cu Global Finance şi BERD, crearea unui grup de companii lider din Sud-Estul Europei în industria reciclării de deşeuri din PET şi de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

    Fondul Sud-Est European (SEEF) gestionat de compania Global Finance din Atena şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor contribui cu 22.700.000 euro la crearea unui holding în care Romcarbon SA va participa cu activităţile principale de reciclare, sub titulatura "Green Group".

    Global Finance va conduce acest consorţiu în care va deţine 75%, Romcarbon SA păstrând 25% din acţiuni. Echipa de management, sub conducerea domnului Clement Hung, de naţionalitate taiwaneză, va rămâne aceeaşi.

    Fondurile vor fi preponderent investite în dezvoltarea reţelei de colectare a "Green Group", îmbunătăţirea tehnologică şi optimizarea industrială a fabricilor grupului din Buzău, precum şi în dezvoltarea unor noi activităţi, cum ar fi procesarea altor fluxuri de deşeuri.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Stimate domnule Goldstein,

      iata ca se poate face ceva si in afara de a construi malluri sau alte componente ale industriei de consum. O initiativa demna de urmat si in acelasti timp promovata in Europa de Vest. Romania are nevoie de continuitate. Tara aceasta are ce oferi investitorilor care sunt in cautare de stabilitate si nu alearga dupa un moment speculativ. Tinand cont ca mari banci precum Unicredit si Deutsche Bank si-au restrans activitatile pe piata de la Viena, cade si in sarcina dumneavoastra stimata redactie ca firma doamnei Banucu sa fie cunoscuta la Frankfurt , Londra , New York. Inceputul deja l-ati facut. Cine recunoaste cum arata un invingator ar trebui sa stea pe langa dumneavoastra , caci are ce invata!  

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    fngcimm.ro
    danescu.ro
    raobooks.com
    boromir.ro
    Mozart
    Schlumberger
    chocoland.ro
    arsc.ro
    domeniileostrov.ro
    leonidas-universitate.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    20 Dec. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9764
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
    Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    erfi.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    petreceriperfecte.ro
    novaplus.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb