ZIARUL BURSA

09 martie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Strategia de creştere a grupului Purcari se axează pe dezvoltarea organică

SUPLIMENT PURCARI Strategia de creştere a grupului Purcari se axează pe dezvoltarea organică

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 martie 2020

Listarea la Bursa de Valori Bucureşti a reprezentat un pas asumat şi necesar pentru ca Purcari Wineries să devină liderul producătorilor de vinuri din Europa Centrală şi de Est, ne-a spus Victor Bostan, fondator şi director general al companiei, care a avut amabilitatea să ofere un interviu Ziarului BURSA despre tendinţele pieţei vinului, comportamentul consumatorilor şi perspectivele organizaţiei pe care o conduce.

Cât mai poate fi amânată "ziua judecăţii"?

Călin RecheaPiaţa de Capital / 9 martie 2020

Călin Rechea

Actualizare - Panica s-a extins pe bursele internaţionale, alimentată puternic de eşecul negocierilor dintre OPEC şi Rusia privind reducerea producţiei de petrol

---

După comunicatul Federal Reserve în care se anunţa reducerea neaşteptată a dobânzii de politică monetară, Jerome Powell, preşedintele instituţiei, a declarat în faţa jurnaliştilor că "pieţele financiare funcţionează într-o manieră ordonată".

Daniel Cătălin Zamfir

DUPĂ CE AU FOST AMÂNATE DE DOUĂ ORI Legile "anti-cămătărie", la dezbaterile finale

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 martie 2020

Cele patru proiecte de lege "anti-cămătărie" iniţiate de senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir au fost repuse, pentru a treia oară, pe ordinea de zi a şedinţei care va avea loc mâine în comisiile reunite Juridică, Economică şi de Buget din Camera Deputaţilor. În ultimele săptămâni, dezbaterea finală a acestor iniţiative legislative a fost amânată de două ori, din cauza audierilor repetate ale miniştrilor din Guvern.

Florin Cîţu

ÎNVESTIREA GUVERNULUI CÎŢU DEPINDE DE... PNL Liberalii, între dorinţa de anticipate şi buna-guvernare

George MarinescuPolitică / 9 martie 2020

Parlamentul va decide, în şedinţa de plen reunit din această săptămână, soarta guvernului Cîţu. Pentru ca Executivul propus de actualul ministru interimar al Finanţelor Publice să depună jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, este nevoie ca 233 din cei 465 de parlamentari să voteze în favoarea formulei prezentată de Florin Cîţu.

Transgaz va vinde cantităţi semnificative de gaze pe pieţele din Ungaria şi Bulgaria

PÂNĂ ÎN 31 DECEMBRIE 2026, Transgaz va vinde cantităţi semnificative de gaze pe pieţele din Ungaria şi Bulgaria

GHEORGHE IORGOVEANUCompanii / 9 martie 2020

Comisia Europeană a conferit, pe baza normelor antitrust ale Uniunii Europene, că angajamentele propuse de Transgaz au un caracter obligatoriu din punct de vedere juridic. Societatea din ţara noastră va pune la dispoziţia pieţei capacităţi semnificative de gaze naturale, în regim de capacităţi ferme, pentru a fi exportate din România către statele membre învecinate, în special către Ungaria şi Bulgaria.

Masculinitatea toxică

Cristian PîrvulescuEditorial / 9 martie 2020

Cristian Pîrvulescu

Povestea coronavirusului, prezentată în cele mai coşmareşti feluri, a făcut ca anul acesta ziua de 8 martie să treacă aproape neobservată. Ce rost mai are o Zi Internaţională pentru Drepturile Femeii când umanitatea este în primejdie de moarte? Iar epidemia de coronavirus a arătat o dată în plus cum poate masculinitatea toxică să perturbe societatea contemporană. Căci vorbim despre un model de comportament social şi politic orientat spre dominare şi control. În acest sens un "adevărat bărbat" percepe femeile, ca să nu mai vorbim despre persoanele LGBT, ca fiind inferioare, care consideră sexul ca un act de dominaţie şi nu o formă de afecţiune. Acest comportament "viril" este prezentat în diferite ipostaze în dezbaterea publică şi în viaţa de zi cu zi cât se poate de normal. Aşa că violenţa şi recursul la violenţă devin forme legitime, ba chiar dezirabile, pentru ca un "bărbat" să se poată afirma în lume.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie, pentru indicii bursei noastre

BVB Scăderi pe linie, pentru indicii bursei noastre

BOGDAN DUMITRESCUPiaţa de Capital / 9 martie 2020

Lichiditate de 88 milioane de lei, peste media anului  

Schimb cu 2% din MedLife

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, în ultima zi de tranzacţionare a săptămânii trecute, în ton cu deprecierile din pieţele internaţionale,...

Toate arenele pentru Olimpiadă au fost finalizate

Sport / 9 martie 2020

Japonezii nu se dezmint atunci când e vorba de punctualitate şi îndeplinirea obiectivelor. Toate arenele sportive permanente care urmează să găzduiască întrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au fost finalizate, cu mai mult de...

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2020

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2020

Macroeconomie / 9 martie 2020

Comenzile industriale noi din Germania au crescut semnificativ peste aşteptări în ianuarie 2020, cu o rată lunară de 5,5%, după o scădere de 2,1% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 1,4%, de la 8,9% în luna anterioară....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo