ZIARUL BURSA

27 aprilie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Bursa din Budapesta - imaginea unei pieţe emergente

Bursa din Budapesta - imaginea unei pieţe emergente

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 aprilie 2021

La peste 30 de ani de la redeschiderea din iunie 1990, Bursa de Valori din Budapesta este a doua cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est, piaţa de capital din Ungaria fiind emergentă confrom MSCI şi emergentă avansată în ierarhia FTSE Russell, ligă în care noi tocmai am păşit anul trecut, dar în eşalonul celor emergente secundare.

Economiile emergente susţin redresarea comerţului global

Economiile emergente susţin redresarea comerţului global

Călin RecheaMacroeconomie / 27 aprilie 2021

Călin Rechea

Indicele volumului schimburilor comerciale la nivel global a înregistrat un nou record în februarie 2021, susţinut de activitatea comercială de la nivelul economiilor emergente, conform datelor din raportul World Trade Monitor, publicat de institutul olandez CPB (www.cpb.nl) (vezi graficul 1).

Bogdan Drăgoi

Domnul Drăgoi acuză fondurile de pensii de bună credinţă de ceea ce dumnealui practică cu rea credinţă

Ben MadadiPiaţa de Capital / 27 aprilie 2021

Sub conducera lui Bogdan Drăgoi, folosind tot felul de fonduri administrate de terţi, SIF1 şi SIF4 au cumpărat indirect în ultimii şapte ani acţiuni proprii, pe care nu le-au mai vândut 

Domnia sa face o pledoarie pentru buna cunoaştere a legii 31/1990 - este tocmai legea pe care dumnealui o încalcă cu bună ştiinţă

Lipsa de lichiditate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost subiect de dezbatere zilele trecute în presa economică. În acest context, Andreea Pipernea, CEO la NN Pensii, şi Adrian Tănase, director general al BVB, au susţinut ideea că bursei de la Bucureşti îi trebuie listări şi emisiuni noi, astfel încât cumpărătorii, inclusiv fondurile de pensii, să aibă în ce să investească. Observaţii cât se poate de corecte!

Three Gorges Renewables - aşteptată să fie cea mai mare listare din China, în 2021

Three Gorges Renewables - aşteptată să fie cea mai mare listare din China, în 2021

A.V.Internaţional / 27 aprilie 2021

Compania este deţinută de China Three Gorges, cea mai mare societate din domeniul hidroenergetic din lume, respectiv cea mai mare firmă de energie curată din China  

Societăţile din China continentală şi Hong Kong au strâns un record de 6,6 miliarde de dolari prin IPO-uri lansate în SUA, anul acesta

China Three Gorges Renewables Group Co., divizie a China Three Gorges Corp., este pregătită pentru lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO) care ar putea fi cea mai mare din ţara asiatică, în acest an, conform Bloomberg.

Turcia şi genocidul armenilor

Cătălin AvramescuEditorial / 27 aprilie 2021

Cătălin Avramescu

După ce în 2019 Camera Reprezentanţilor şi Senatul american au declarat masacrarea a circa un milion şi jumătate de armeni drept un act de genocid, acum câteva zile actualul Preşedinte american, Joe Biden, a recunoscut genocidul armenilor.

Vot final pe repatrierea rezervei de aur

CAMERA DEPUTAŢILOR Vot final pe repatrierea rezervei de aur

I.Ghe.Politică / 27 aprilie 2021

Proiectul legislativ, iniţiat în 2019 la solicitarea lui Liviu Dragnea, se află în procedură de reexaminare Majoritatea PSD din Senat a respins cererea de reexaminare în 10 iunie 2020  

Camera Deputaţilor este for decizional Comisia de buget, finanţe, bănci a propus respingerea legii iniţiată de PSD

Reexaminarea proiectului legislativ privind repatrierea de la Londra a rezervei de aur a României intră astăzi la votul final al deputaţilor. Iniţiativa legislativă a fost dezbătută ieri în Camera Deputaţilor şi a iscat dispute între puterea politică şi opoziţie.

Ludovic Orban

PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ La propuneri - înainte, la documentaţii tehnice - înapoi

George MarinescuPolitică / 27 aprilie 2021

Comisia Europeană, nemulţumită de proiectele depuse pentru autostrăzi şi pentru sistemele de irigaţii Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Sunt discuţii tehnice şi cu privire la cele 600 milioane euro pe care vrem să le alocăm pentru distribuţia de gaze naturale" Cristian Ghinea: "Feed-back-ul Comisiei Europene e destul de sceptic privind dezvoltarea reţelelor de gaze naturale" 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se află în faza de ajustare cu cerinţele tehnice ale Comisiei Europene privind proiectele majore pe care autorităţile de la Bucureşti doresc să le realizeze în perioada următoare, au afirmat, ieri, reprezentanţii coaliţiei de guvernare. Ei au precizat că oficialii de la Bruxelles nu au respins PNRR, pentru că încă nu a fost depusă forma finală a acestuia.

Relaţii tensionate cu Rusia, înaintea şedinţei CSAT

I.Ghe.Politică / 27 aprilie 2021

Autorităţile de la Bucureşti l-au expulzat ieri pe adjunctul ataşatului militar al Federaţiei Ruse 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, astăzi, în condiţii speciale, după ce, ieri, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, "având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".

Încrederea în economia germană continuă să se amelioreze

ÎN APRILIE Încrederea în economia germană continuă să se amelioreze

Mihai GongoroiMacroeconomie / 27 aprilie 2021

Indicele Ifo al climatului de afaceri din economia germană, cel mai urmărit indicator din Germania, a continuat să crească în luna aprilie, însă cu un ritm cu mult sub aşteptări ce denotă o temperare a anticipaţiilor privind dinamica primei economii a UE. Indicele Ifo a crescut cu doar 0,2 puncte în aprilie, la 96,8 puncte. Estimarea dintr-un sondaj Reuters era de 97,8 puncte.

WSJ: Următorul test al Fed este tranziţia la o politică monetară restrictivă

WSJ: Următorul test al Fed este tranziţia la o politică monetară restrictivă

M.G.Internaţional / 27 aprilie 2021

Pe măsură ce redresarea economiei americane face trecerea din teritoriul prognozei în cel al realităţii, guvernatorii Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed) se vor confrunta cu o întrebare care le-a provocat într-o anumită măsură frustrare în trecut, scrie Wall Street Journal. Întrebarea este cum să semnaleze eventuala închidere - chiar dacă doar parţială - a robinetului banilor ieftini fără să provoace instabilitate în pieţe.

Restricţii relaxate în Capitală

I.Ghe.Politică / 27 aprilie 2021

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, ieri, relaxarea restricţiilor impuse la începutul lunii martie în Capitală. Astfel, începând de astăzi, conform anunţului făcut de prefectul Alin Stoica, se redeschid sălile de sport şi fitness din Capitală, iar magazinele şi terasele vor putea funcţiona până la ora 21:00 pe tot parcursul săptămânii. Circulaţia persoanelor nu va mai fi restricţionată pe timpul nopţii în weekend după ora 20:00, ci în intervalul 22:00-5:00, conform dispoziţiilor din hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă.

Daniel Vasile

Tehnologia Daikin "Flash Streamer", eficientă în proporţie de 99,9% în inactivarea coronavirusului

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 27 aprilie 2021

(Interviu cu Daniel Vasile, Managing Director Daikin Air Conditioning România) 

Reporter: Cum a fost afectată activitatea Daikin de pandemia de Covid 19?

Daniel Vasile: Pandemia SARS-CoV2 a avut un impact puternic asupra multor sectoare din economia locală, inclusiv asupra industriei noastre, acest lucru aducând schimbări pentru companie la nivel de business şi de echipă. Pe segmentul de proiecte comerciale am sesizat amânarea sau anularea mai multor lucrări, mai ales în sectorul HoReCa, care, de altfel, a fost cel mai afectat domeniu în 2020.

Specialiştii au identificat un nou atac de tip phishing

"TIMBRU" FALS Specialiştii au identificat un nou atac de tip phishing

O.D.Companii / 27 aprilie 2021

Criminaltatea cibernetică este într-o continuă expansiune. Atacurile la adresa unor instituţii se înmulţesc de la un an la altul. O nouă tentativă de tip phishing care foloseşte identitatea vizuală a Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR) a fost descoperită de către specialiştii în securitate cibernetică.

Ministerul nu vrea să-i mai streseze pe elevi şi cu testele invazive

Ministerul nu vrea să-i mai streseze pe elevi şi cu testele invazive

O.D.Miscellanea / 27 aprilie 2021

Elevii şi părinţii acestora nu s-au arătat a fi prea încântaţi de testarea făcut în şcoli, considerând că aceasta reprezintă un motiv în plus de stres. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a solicitat în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli, menţionând că acest lucru trebuie rezolvat până la revenirea elevilor din vacanţă:

Sursa foto: oscars.org

PREMIILE OSCAR Marele câştigător, un film despre penultima criză

O.D.Lifestyle / 27 aprilie 2021

Premiile Oscar rămân în continuare mult mai sensibile la geopolitică, corectitudine politică, crize sociale/finaciare/medicale decât la arta cinematografică, dar asta contează mai puţin pentru fanii acestor distincţii. "Nomadland", regizat de Chloe Zhao, a câştigat principalele trofee Oscar. Chloe Zhao, la 39 de ani, a devenit a doua femeie din istoria galei care a fost recompensată pentru regie, după Kathryn Bigelow ("The Hurt Locker"), şi este prima femeie de culoare care obţine acest trofeu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Piaţa de capital din Ungaria - repere şi perspective

Piaţa de capital din Ungaria - repere şi perspective

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 aprilie 2021

Banca Naţională deţine bursa şi supraveghează piaţa  

Tranzacţii cu instrumente financiare derivate încă din 1995

Listarea BÉT pe propria platformă - unul dintre obiectivele operatorului pieţei de capital ungare pentru următorii ani...

MACRO NEWSLETTER 27 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 27 Aprilie 2021

Macroeconomie / 27 aprilie 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut sub aşteptări în aprilie 2021, până la 96,8 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 22 de luni, de la 96,6 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo