ZIARUL BURSA

02 iunie 2022
Ediţia din 18.09.2024
La bella Italia

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI La bella Italia

A consemnat Alina VasiescuInternaţional / 2 iunie 2022

(Interviu cu Excelenţa Sa Domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România) 

"Italia - principala ţară investitoare în România, cu o prezenţă puternic înrădăcinată, variată şi dinamică" "Relaţiile dintre ţările noastre se află într-o etapă de mare relansare" "La 28 februarie 2022, numărul de societăţi cu participare italiană era de 50.793, din care circa 23.000 active, potrivit ONRC"

Reporter: Care sunt în acest moment relaţiile dintre România şi Italia şi care ar fi sectorul cu colaborarea cea mai puternică? Există un sector în care ar trebui îmbunătăţit parteneriatul?

ES Alfredo Maria Durante Mangoni: Relaţiile dintre ţările noastre se află într-o etapă de mare relansare, datorită şi numeroaselor vizite la nivel înalt din ultimele luni (miniştrii Afacerilor Externe şi Apărării, în martie; ministrul Muncii şi Politicilor Sociale, în mai).

Roberto Musneci

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI / DE PESTE ZECE ANI Italia - pe primul loc după numărul firmelor înregistrate la noi

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 2 iunie 2022

(Interviu cu Roberto Musneci, preşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România) 

"România nu mai este doar o piaţă a forţei de muncă cu costuri reduse, ci o piaţă stimulativă şi un centru strategic pentru regiune"

Reporter: Cum au evoluat relaţiile comerciale dintre România şi Italia, în ultimii ani?

Roberto Musneci: România este o ţară cu o creştere rapidă, iar rolul său de partener strategic pentru Italia se consolidează. Valoarea exporturilor italiene în România depăşeşte 7,5 miliarde euro, iar între companiile italiene şi cele româneşti se dezvoltă o puternică interconectare. Prezenţa antreprenorială italiană pe piaţa românească este una dintre cele mai puternice, situându-se de mai bine de zece ani pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de societăţi înregistrate şi formând peste 47% din societăţile cu participare străină prezente în ţară.

Cătălin Drăguleanu

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI / ARISTON GRUP - PASIUNEA PENTRU TRADIŢIA ITALIANĂ ŞI TEHNOLOGIA DE ÎNALTĂ CLASĂ În România, Ariston este liderul soluţiilor sustenabile pentru confortul termic şi partenerul devotat al comunităţilor

Companii / 2 iunie 2022

Născut în urmă cu aproape 100 de ani, la intersecţia dintre dragostea pentru tradiţia italiană şi pasiunea pentru calitate şi tehnologie avansată, Ariston este recunoscut, în prezent, ca specialis­tul global în produse de încălzire şi apă caldă menajeră. Compania oferă clienţilor din întreaga lume o gamă extinsă de produse inovatoare, eficiente energetic, concepute pentru a îmbunătăţi şi simplifica viaţa acasă, fiind în acelaşi timp deosebite datorită designului lor unic.

Stefano Albarosa

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI Cefin Trucks crede în oportunităţile pieţei

A consemnat George MarinescuCompanii / 2 iunie 2022

(Interviu cu Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks) 

Reporter: Care este situaţia companiei Cefin Trucks după cei doi ani de pandemie?

Stefano Albarosa: Pandemia a însemnat pentru fiecare dintre noi, în afară de o reală ameninţare asupra sănătăţii, o regândire a modului de trai şi a celui de lucru. Mediul de business s-a schimbat şi el, iar Cefin Trucks ca şi companie a ales să vină în întâmpinarea oportunităţilor pe care le-a oferit această criză şi să se adapteze la schimbare.

Lucian Cumpănaşu

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI "Principala provocare pentru investitorii în regenerabile rămâne capacitatea de preluare şi transport a sistemului electric naţional"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 2 iunie 2022

(Interviu cu Lucian Cumpănaşu, Managing Partner Cumpănaşu şi Asociaţii SCA) 

"Asistăm la un nou «val» al interesului pentru investiţiile în regenerabile, după cel din 2010-2013" "Investitorii urmăresc în special proiecte de peste 50 de MW care au dată de punere sub tensiune până în 2025, confirmată prin avizele de racordare eliberate de operatorul de transport şi sistem" "Dacă în paralel cu investiţiile în centrale noi nu se vor demara rapid lucrări de creştere a capacităţii de preluare a reţelelor de distribuţie şi transport, vom vedea din nou foarte multe proiecte amânate pe termen nedefinit sau chiar abandonate" "Preţul energiei a urcat la maximul ultimului an cu mult înainte de declanşarea conflictului militar din Ucraina, însă nu va reveni în viitorul apropiat la nivelurile anterioare momentului martie-aprilie 2021"

Giulio Bertola

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI "Este nevoie de o schimbare radicală de mentalitate din partea celor care guvernează şi a populaţiei"

A consemnat Alina VasiescuCompanii / 2 iunie 2022

(Interviu cu Giulio Bertola, preşedintele Confindustria România) 

"Contextul antreprenorial românesc a cunoscut o dezvoltare extraordinară" "Trebuie intensificată lupta împotriva corupţiei, un fenomen devastator şi greu de eradicat, care afectează orice naţiune"

Reporter: Când aţi venit în România şi care este experienţa dumneavoastră cu ţara noastră? Cum a evoluat mediul de afaceri autohton de la momentul la care l-aţi cunoscut dumneavoastră?

Giulio Bertola: În 1998 mi-a fost aplicată prima ştampilă de intrare în România pe vechiul meu paşaport.

Andrei Gagea

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI / ÎN ULTIMII ANI "Încrederea în oameni este lecţia pe care am învăţat-o şi pe care va trebui să continuăm să o învăţăm"

Alina VasiescuCompanii / 2 iunie 2022

(Interviu cu Andrei Gagea, Business Director IVECO România) 

"Cea mai mare îngrijorare pentru viitorul apropiat se referă la situaţia instabilă cauzată de război"

Reporter: Din anul 2020, leadership-ul companiei a devenit unul de criză. Ce a însemnat acest lucru pentru dumneavoastră personal, dar şi pentru societate?

Andrei Gagea: Pentru IVECO România, activitatea în regim de criză a început în martie 2020 şi o pot grupa în trei segmente:

- Dealeri - partenerii noştri de business. Dialogul şi informările prompte cu privire la contextul actual au fost printre cele mai importante măsuri. Era vital ca partenerii noştri să înţeleagă că suntem alături de ei, dat fiind că anterior nu ne-am mai confruntat cu o situaţie similară şi era un teritoriu nou pentru toate părţile implicate.

Giacomo Billi

ZIUA NAŢIONALA A ITALIEI Alive Capital a crescut cu peste 60% cifra de afaceri, în ultiimii ani

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 iunie 2022

Interviu cu Giacomo Billi, fondatorul şi directorul general al Alive Capital)  

"Efectul de «V» al pandemiei, coroborat cu începerea războiul din Ucraina, au generat o creştere a preţurilor materiilor prime, inclusiv a preţului energiei electrice" "Deciziile de sancţionare a Rusiei, alături de tranziţia către energie verde, vor face ca preţurile finale ale energiei electrice să fie mari pe termen scurt-mediu"

Reporter: Traversăm o perioadă marcată de pandemia Covid-19 şi războiul din Ucraina. Care a fost impactul acestor evenimente asupra Alive Capital? Puteţi detalia?

SUA şi Germania trimit noi armamente şi echipamente militare Ucrainei, Macron negociază cu Putin ridicarea blocadei de la Odesa

SUA şi Germania trimit noi armamente şi echipamente militare Ucrainei, Macron negociază cu Putin ridicarea blocadei de la Odesa

M.G.Internaţional / 2 iunie 2022

Războiul dintre Rusia şi Ucraina intră mâine în a 100-a zi de conflict 

Războiul din Ucraina a continuat ieri cu bombardamente ale ruşilor asupra unui rezervor de acid azotic de la uzina chimică din Severodoneţk, în timp ce Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a anunţat că Germania va trimite rachete anti-aeriene moderne şi sisteme radar.

Riscurile abundă pe pieţele internaţionale, într-un context în care activitatea economică încetineşte

BURSELE LUMII Riscurile abundă pe pieţele internaţionale, într-un context în care activitatea economică încetineşte

MIHAI GONGOROIInternaţional / 2 iunie 2022

Federal Reserve a început ieri, în mod oficial, procesul de restricţionare cantitativă prin care retrage lichiditate din piaţă şi pune presiune pe preţurile activelor Jamie Dimon, CEO JPMorgan: "Norii de furtună de deasupra economiei americane s-au transformat într-un "uragan" 

Bursele din Europa au încheiat în mare parte în scădere şedinţa de tranzacţionare de ieri, traderii încercând să găsească o naraţiune care să susţină cotaţiile după raliul masiv de săptămâna trecută, pornit de la o declaraţie a guvernatorului Federal Reserve (Fed) Raphael Bostic privind posibilitatea unei "pauze", în septembrie, în ciclul Fed de majorări de dobânzi.

Colaborarea cu SRI - posibil să devină obligatorie

PROIECT DE LEGE CONTROVERSAT AL COALIŢIEI DE GUVERNARE Colaborarea cu SRI - posibil să devină obligatorie

GEORGE MARINESCUPolitică / 2 iunie 2022

Un proiect legislativ aflat în dezbaterea coaliţiei de guvernare prevede că persoanele fizice şi juridice sunt obligate să furnizeze informaţii SRI la cererea angajaţilor acestui serviciu Textul mai prevede şi faptul că ofiţerii SRI pot fi traşi la răspundere penală doar cu aprobarea şefului CSAT, care este preşedintele ţării Gheorghe Piperea: "Dacă se emite o astfel de reglementare vom ajunge într-o situaţie mai gravă decât în 1989 şi înseamnă că tot ce s-a întâmplat în ultimii 32 de ani a fost total inutil" Nicu Fălcoi: "Obligarea companiilor de a colabora cu SRI arată clar o apropiere foarte puternică de ceea ce prevăd legile securităţii din China" 

Persoanele fizice şi juridice, precum şi autorităţile şi instituţiile publice vor fi obligate să acorde sprijin Serviciului Român de Informaţii (SRI) la cerere pentru derularea operaţiunilor sale, se arată la articolul 9 al unei iniţiative de act normativ privind funcţionarea SRI, text aflat în dezbatere în cadrul coaliţiei de guvernare.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 11,9 miliarde lei

ÎN LUNA MAI Ministerul Finanţelor a împrumutat 11,9 miliarde lei

MIHAI GONGOROIPolitică / 2 iunie 2022

În luna iunie, Ministerul Finanţelor plănuieşte să împrumute de pe piaţa internă 4,45 miliarde lei Per total, împrumuturile contractate până în prezent de guvern, în acest an, se ridică la peste 66 miliarde de lei. 

Ministerul Finanţelor, condus de ministrul PSD Adrian Câciu, a împrumutat în luna mai, de pe piaţa internă şi externă, 11,9 miliarde de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 2 iunie 2022

Macroeconomie / 2 iunie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au accelerat creştere anuală în aprilie 2022, până la 25%, de la 24,6% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 4,8% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo