ZIARUL BURSA

22 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Vedete la Bucureşti, insignifiante la Londra

Vedete la Bucureşti, insignifiante la Londra

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 septembrie 2022

Tranzacţionarea acţiunilor companiilor de la BVB listate indirect şi la London Stock Exchange este aproape neînsemnată în Anglia Excepţie face Fondul Proprietatea pentru care volumul înregistrat la bursa britanică echivalează cu o treime din cel de la bursa noastră Dragoş Mesaroş, Goldring: "O parte importantă din free-float-ul FP este reprezentată de instituţionali străini, care deţin GDR-uri" 

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care pot fi tranzacţionate şi la Londra prin intermediul cerificatelor globale de depozit (GDR-uri), nu au aproape nicio atractivitate pentru piaţa britanică, după cum reiese din datele agregate de ziarul BURSA.

Mobilizare militară parţială în Rusia

PUTIN ORDONĂ Mobilizare militară parţială în Rusia

V.R.Internaţional / 22 septembrie 2022

Dolarul - la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani  

Rubla s-a depreciat, iar acţiunile companiilor ruseşti s-au prăbuşit Indicele MOEX al Bursei de la Moscova a atins cel mai scăzut nivel de la declanşarea invaziei Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, ieri, o mobilizare militară parţială în ţara sa pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, anunţă agenţiile TASS, Reuters şi AFP.

Într-un discurs televizat către naţiune, Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând din 21 septembrie a rezerviştilor pentru "operaţiunea militară specială" în Ucraina, "ale cărei obiective nu s-au schimbat".

Ostentaţia fermecătoare a disperării la sfârşit de eră

ÎN CONGRES SE DEZBATE "LEGEA PRIVIND COMBATEREA ACTIVITĂŢILOR MALIGNE RUSEŞTI ÎN AFRICA" Ostentaţia fermecătoare a disperării la sfârşit de eră

Călin RecheaInternaţional / 22 septembrie 2022

Călin Rechea

Un oficial american anonim a declarat pentru CNN că sancţiunile împotriva Rusiei nu au efect. "Ne-am aşteptat ca excluderea din SWIFT şi celelalte sancţiuni impuse băncilor din Rusia să conducă la implozia economică", a subliniat oficialul american, care şi-a exprimat speranţa că efectele sancţiunilor vor deveni vizibile până la mijlocul anului viitor.

Dacă înfrângerea Rusiei la Harkov a fost un soi de Maskirovka?

OPINII Dacă înfrângerea Rusiei la Harkov a fost un soi de Maskirovka?

Cristian DogaruInternaţional / 22 septembrie 2022

Ofensiva ucraineană începută în regiunea Herson şi continuată mult mai spectaculos în zona Harkov, cu eliberarea unei suprafeţe de mai multe mii de kilometri (în general teritoriu slab populat) şi capturarea oraşului Izyum fără confruntări, deşi în primăvară se duseseră lupte grele acolo ,a înflăcărat imaginaţia celor conectaţi la propaganda occidentală de război.

Sursa foto: facebook / Florin Cîţu

Cîţu lansează un nou atac împotriva PSD şi a conducerii PNL

O.D.Politică / 22 septembrie 2022

Fost premier, fost şef al PNL, Florin Cîţu lansează cu ritmicitate atacuri la adresa PSD, partid alături de care formaţiunea din care face parte formează o alianţă. Criticile sale sunt îndreptate şi împotriva actualei conduceri a PNL, care, potrivit lui, acceptă toate propunerile populiste ale PSD.

Creşte percepţia riscului pentru împrumuturile externe ale României

Creşte percepţia riscului pentru împrumuturile externe ale României

Cristian DogaruMacroeconomie / 22 septembrie 2022

Prima pe care investitorii străini sunt dispuşi să o plătească pentru a cumpăra obligaţiuni guvernamentale româneşti în valută este în creştere raportat la tranzacţiile de la începutul anului, iar vestea proastă este că şi dobânzile de referinţă sunt în creştere, la rândul lor, odată cu schimbarea filosofiei monetare de către BCE şi Fed.

Sursa foto: https://www.uniper.energy/

Germania naţionalizează principalul importator de gaze ruseşti

A.V.Internaţional / 22 septembrie 2022

Parlamentul ceh a aprobat plafonarea preţului energiei electrice şi gazelor Marea Britanie înjumătăţeşte preţul gazelor şi electricităţii pentru companii Bruegel: Nota de plată pentru criza energiei din Europa se apropie de 500 de miliarde de euro 

Statul german naţionalizează 98,5% din compania de utilităţi Uniper SE, conform anunţului făcut ieri de grupul finlandez Fortum, acţionarul majoritar al societăţii germane, informează AFP.

Companiile mari au o nouă obligaţie de raportare, ce vizează impozitul pe profit

REGLEMENTĂRILE CONTABILE, MODIFICATE Companiile mari au o nouă obligaţie de raportare, ce vizează impozitul pe profit

Alina Andrei, Partener Cabot Transfer PricingCompanii / 22 septembrie 2022

Toate companiile mari, cu venituri de peste 750 milioane de euro şi cu prezenţă multinaţională, vor avea noi obligaţii de transparenţă în privinţa impozitului pe profit, fiind obligate să publice anual un raport despre impozitul plătit în diverse jurisdicţii. Noua obligaţie a fost introdusă în reglementările contabile la începutul acestei luni şi va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023.

Scenariile climatice, dezbătute la Palatul Victoria

Scenariile climatice, dezbătute la Palatul Victoria

O.D.Miscellanea / 22 septembrie 2022

Schimbările climatice sunt o realitate, iar adaptarea la ele este o necesitate. Peste 120 de reprezentaţi-cheie ai sistemului public, privat, civic şi academic dezbat au dezbătut ieri şi continuă azi în cadrul a opt grupuri de lucru tehnice scenariile climatice pentru România anului 2030, iar concluziile vor fi incluse într-un raport ce va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

Sprijin de 117 milioane de euro pentru calificarea profesională

PIAŢA MUNCII Sprijin de 117 milioane de euro pentru calificarea profesională

O.D.Companii / 22 septembrie 2022

Integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile reprezintă o provocare pentru autorităţi. Există proiecte, există şi finanţare, dar cu toate acestea problemele sunt în continuare foarte mari. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, a lansat trei apeluri de proiecte, în valoare totală de 117 milioane de euro, pentru sprijinirea calificării profesionale pentru meserii de bază şi integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile.

Sursa foto: facebook / Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Sindicaliştii din sport vor mai mulţi bani pentru hrană

O.D.Sport / 22 septembrie 2022

Minte sănătoasă în corp sănătos, este o deviză cunoscută de toate lumea. Un corp sănătos are nevoie de o hrană adecvată. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat că solicită Guvernului majorarea indemnizaţiei de hrană de la 347 lei la 425 lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Avans pe pieţele europene şi americane

BURSELE LUMII Avans pe pieţele europene şi americane

A.V.Internaţional / 22 septembrie 2022

Minus de peste 30% pentru titlurile Uniper, după naţionalizarea companiei 

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, chiar dacă preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară parţială în ţara sa pentru îndeplinirea...

Scăderea se adânceşte la bursa noastră

BVB Scăderea se adânceşte la bursa noastră

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 22 septembrie 2022

Tranzacţii de numai 45 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi de peste 1% în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în constrast cu aprecierile pieţelor europene. Indicele...

MACRO NEWSLETTER 22 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 22 Septembrie 2022

Macroeconomie / 22 septembrie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au menţinut creşterea anuală la 25,5% în august 2022, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 1,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo