ZIARUL BURSA

25 ianuarie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Boom! Boom! Boom! / Desenul apărut la 1 mai 1880, în Harper's Weekly, intitulat "Boom! Boom! Boom!" (imaginea mai mică, în chenar negru, aici), a fost creat de părintele caricaturii moderne Thomas Nast, referindu-se la campania electorală pentru preşedinţia americană din acelaşi an, în care unul dintre candidaţii la nominalizarea republicană - James G. Blaine - a încercat să-şi asigure voturi suplimentare, incluzând retorica anti-chineză în discursurile sale, ceea ce a fost văzut ca trădare a valorilor republicane de incluziune. Înţelesul caricaturii de atunci a fost convertit, iar desenului i-au fost aduse mici modificări de ilustratorul ziarului BURSA, adaptându-l la articolul de astăzi, în care se arată că experţii anunţă, pentru anul 2023, revenirea economiei Chinei. Va fi acesta un "boom"?

ANALIZĂ REUTERS China nu a fost motorul pieţelor de mărfuri anul trecut, dar pare să redevină în acest an

V.R.Internaţional / 25 ianuarie 2023

Importurile de ţiţei ale Chinei au scăzut pentru al doilea an consecutiv, în 2022, însă au început să se redreseze în ultimele trei luni ale anului trecut 

Datele privind comerţul cu mărfuri realizat de China în 2022 arată că ţara asiatică nu a fost motorul principal al pieţelor de profil anul trecut, neavând o influenţă asupra preţurilor şi volumelor tranzacţiilor din domeniu, potrivit unei analize Reuters care menţionează că acum apare întrebarea dacă, în 2023, cel mai mare cumpărător de resurse naturale din lume îşi va relua dominaţia pe pieţele materiilor prime.

Oprirea întăririi politicilor monetare, interes pentru investiţii ESG, listarea Hidroelectrica

CE AŞTEAPTĂ ADMINISTRATORII DE FONDURI DE LA ANUL ÎN CURS Oprirea întăririi politicilor monetare, interes pentru investiţii ESG, listarea Hidroelectrica

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2023

Robert Burlan, Raiffeisen Asset Management: "Există premisele reluării trendului ascendent al acţiunilor în cursul anului 2023, pe fondul încheierii procesului de întărire a politicilor monetare" Milan Pruşan, NN Investment Partners: "Observăm un interes în creştere pentru soluţiile de investiţii responsabile şi cu o componentă clară ESG" Dan Popovici, OTP Asset Management: "Structura indicilor de la BVB este diferită de cea a principalilor indici internaţionali; de aici poate şi evoluţia diferită a fondurilor cu expunere internaţională faţă de a celor cu expunere locală"  

România Educată, Schengen şi autostrăzile către Moldova - tot la stadiul de promisiune

CLASA POLITICĂ, DE UNIREA PRINCIPATELOR România Educată, Schengen şi autostrăzile către Moldova - tot la stadiul de promisiune

George MarinescuPolitică / 25 ianuarie 2023

România Educată, aderarea la spaţiul Schengen şi construirea celor două autostrăzi care vor lega Moldova de Transilvania şi restul ţării au rămas şi în acest an promisiunile liderilor politici ai României făcute cetăţenilor cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, aşa cum reiese din discursurile lor rostite la Bucureşti, Focşani şi Iaşi.

Atracţia abisului este tot mai mare pe piaţa imobiliară globală

Atracţia abisului este tot mai mare pe piaţa imobiliară globală

Călin RecheaCompanii / 25 ianuarie 2023

Călin Rechea

Contagiunea se amplifică pe pieţele imobiliare globale, prin trecerea "infecţiei" din sectorul imobiliar rezidenţial către sectorul imobiliar comercial. Poate că autorităţile ar trebui să ceară companiilor farmaceutice să găsească rapid un "vaccin" şi în acest caz, deoarece tiparniţele băncilor centrale, chiar şi repornite, ar putea să fie complet depăşite de forţele abisului.

"În unire e tăria"

Cornel CodiţăEditorial / 25 ianuarie 2023

Cornel Codiţă

Gata, aţi sărbătorit? V-aţi bucurat? Aţi jucat hora cea mare? V-aţi umplut de simţire şi de spirit patriotic? Aţi sorbit cu nesaţ cuvintele limbii de piatră necioplită (că pînă la lemn e cale lungă!), cea în care "conducătorii noştri" ne-au adus aminte că 24 ianuarie este o zi istorică? Sărbătorim.

Plecarea unei populiste

Cătălin AvramescuEditorial / 25 ianuarie 2023

Cătălin Avramescu

Doamne, credeam că nu se mai termină!... Mă întrebam cât vor mai putea răbda oamenii aceia. Dar uite că există dreptate. Lumea s-a lămurit cine se ascundea în spatele zâmbetelor regizate. Zilele trecute şi-a anunţat demisia. Nu va fi regretată.

OMS, semnal de alarmă legat de medicamentele contaminate şi contrafăcute

OMS, semnal de alarmă legat de medicamentele contaminate şi contrafăcute

O.D.Miscellanea / 25 ianuarie 2023

Medicamentele salvează vieţi, dar există şi cazuri când le pot ucide, din diverse cauze, de la exces până la mâini criminale care le falsifică. OMS a lansat un apel la "'o acţiune imediată şi coordonată'' în vederea eradicării medicamentelor neconforme şi contrafăcute după decesul a peste 300 de copii din cauza unor siropuri de tuse contaminate.

Elevii revin din minivacanţă

Elevii revin din minivacanţă

O.D.Miscellanea / 25 ianuarie 2023

Elevii se întorc azi la cursuri din minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Următoarea vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, este programată în perioada 6 - 26 februarie.

Sursă foto: Facebook / Lucian N. Romaşcanu

Ministrul Culturii semnalează o criză de...modele

O.D.Miscellanea / 25 ianuarie 2023

Societatea autohtonă are o problemă majoră în ceea ce priveşte reperele cultural-morale. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, consideră că România se confruntă cu o lipsă de modele, el precizând că a vorbit cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, să se găsească soluţii pentru a aduce cât mai mulţi elevi în sălile de spectacol de la teatru, operă sau la muzee.

Sursă foto: Facebook / Vivre

Vivre Deco nu a raportat la BVB modificările apărute în board

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2023

Compania este în procedură de concordat preventiv În planul de restructurare se propune ca deţinătorii de obligaţiuni să primească doar 15% din valoarea titlurilor; între obligatari se numără şi Alpha Bank, cu o deţinere de 2,8 milioane de euro În situaţia în care nu se va ajunge la omologarea planului, Vivre consideră că alternativa optimă pentru societate ar fi falimentul 

Vivre Deco, retailer online de mobilier şi decoraţiuni, aflat în procedură de concordat preventiv ce are listate două emisiuni de obligaţiuni în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), nu a raportat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital modificările apărute în Consiliul de Administraţie al societăţii.

Hello Holidays a avut vânzări de 9,8 milioane euro, în 2022

DUBLU FAŢĂ DE ANUL 2019 Hello Holidays a avut vânzări de 9,8 milioane euro, în 2022

GEORGE MARINESCUCompanii / 25 ianuarie 2023

Compania Hello Holidays, cu 16 ani de activitate în turism, va înfiinţa un departament pentru circuite premium O noutate pentru turişti o reprezintă pelerinajele care vor fi organizate în acest an în mai multe zone monastice din Grecia, Bulgaria şi din celelalte ţări balcanice Compania oferă vacanţe în 62 de ţări Programele "România de poveste" şi "Senior Holidays" vor continua şi în 2023 

Compania Hello Holidays mizează şi în acest an pe destinaţiile Grecia, Turcia, Bulgaria, cu o ofertă de vacanţe suplimentată faţă de 2022, pe fondul cererii ridicate înregistrate anul trecut, şi în perioada de Early Booking.

Alexandru Ioan Cuza 1859, de Valentin Tănase

Unirea lui Cuza, fără teamă şi îndoială

Marius TiţaInvestiţii Personale / 25 ianuarie 2023

Marius Tiţa

Parcă au fost mai puţine "Mici Uniri", în acest an. Sper să dispară în următorul, că sărbătorim o cifră rotundă. Deloc inocent, termenul s-a infiltrat exact pe racilele actualei societăţi româneşti: dorinţa de a epata, hiperactivismul pe social media, gicăcontrismul, priceputismul şi putinismul. Dar şi deprofesionalizarea media, atrofierea surselor de informaţie, lipsa culturii generale, baza intelectuală minimă necesară funcţionării într-o societate modernă.

"Multiplii de evaluare ai acţiunilor sunt pe cale să-şi revină"

RAYMOND JAMES FINANCIAL: "Multiplii de evaluare ai acţiunilor sunt pe cale să-şi revină"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2023

Raportul Price-to-Earnings al indicelui S&P 500 a scăzut cu 42% în ultimii doi ani, cel mai mare declin din ultimele cinci decenii, conform directorului de investiţii al instituţiei financiare  

Piaţa acţiunilor din Statele Unite este pregătită pentru o revenire a multiplilor de evaluare, ceea ce implică creşterea preţurilor în acest an, pe măsură ce inflaţia şi ratele dobânzilor încep să se modereze, potrivit băncii de investiţii americane Raymond James Financial, scrie Business Insider.

Transgaz a împlinit 15 ani de la listarea la BVB

Transgaz a împlinit 15 ani de la listarea la BVB

A.I.Companii / 25 ianuarie 2023

Capitalizarea bursieră a companiei a crescut de peste două ori faţă de anul listării, ajungând în prezent la aproximativ 3,5 miliarde lei 

Transgaz (TGN) a împlinit, ieri, 15 ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform unui comunicat al companiei publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 25 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 25 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 25 ianuarie 2023

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au temperat creşterea anuală şi decembrie 2022, până la 20,4%, de la 21,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un declin de 0,3% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo