ZIARUL BURSA

03 mai 2023
Ediţia din 15.08.2024

Meseria? Genocidul

Cătălin AvramescuEditorial / 3 mai 2023

Cătălin Avramescu

Am adesea senzaţia că societatea traversează o criză de somnambulism. Milioane de oameni se trezesc, în întunericul minţii, şi încep să facă, automat, o serie de lucruri. Umblă prin casă, dau drumul la televizor, scriu mesaje, se îmbracă să plece la serviciu.

Raiffeisen nu vede potenţial de apreciere pentru Transgaz, în următoarele douăsprezece luni

Raiffeisen nu vede potenţial de apreciere pentru Transgaz, în următoarele douăsprezece luni

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 mai 2023

Creştere fulminantă a preţului acţiunii TGN, în şedinţa de ieri Dragoş Mesaroş, Goldring: "Proabil că mulţi nu au citit comunicatele companiei, cred că acum preţul este foarte mic şi cumpără; dar nu este aşa" "Mă aştept ca în zilele următoare preţul acţiunii să se corecteze şi să se apropie de nivelul de 21 de lei", spune brokerul  

Raiffeisen Research, parte a Raiffeisen Bank, nu vede potenţial de apreciere a preţului acţiunilor Transgaz (TGN), în următoarele douăsprezece luni, după cum reiese din ultimul raport publicat pe portalul BVB Research Hub, semnat de Daniela Popov.

Oamenii de litere

Cornel CodiţăEditorial / 3 mai 2023

Cornel Codiţă

Cîndva, de mult, pe cînd învăţătura de carte încetase să mai fie doar un atribut al elitelor şi începuse să fie recunoscută şi tratată ca o parte a unui nou tip de avuţie naţională, zestrea educaţională, oameni "de un soi nou" au început să ocupe fotolii de prestigiu în societate: oamenii de litere.

Sursa foto: facebook / First Republic

Asia Times: Prăbuşirea First Republic Bank semnalează probleme mai ample ale băncilor americane

A.V.Internaţional / 3 mai 2023

Crizele bancare din SUA sunt înrădăcinate într-un sistem ce recompensează asumarea de riscuri excesive şi câştigurile pe termen scurt, în defavoarea stabilităţii sistemului 

First Republic Bank a devenit, recent, al doilea mare faliment bancar din istoria SUA (exceptând prăbuşirea băncii de investiţii Lehman Brothers), după ce creditorul a fost naţionalizat de Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) şi vândut către JPMorgan Chase & Co., la data de 1 mai 2023. First Republic este cea mai recentă victimă a panicii care a lovit băncile mici şi mijlocii din SUA după falimentul Silicon Valley Bank (SVB), în martie 2023, notează o analiză prezentată de Asia Times.

MApN are nevoie de peste 4000 de militari

MApN are nevoie de peste 4000 de militari

I.GHE.Politică / 3 mai 2023

Ministerul Apărării Naţionale a demarat o amplă campanie de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de MApN.

Elon Musk: "Noi creşteri ale dobânzilor vor declanşa o recesiune severă"

Elon Musk: "Noi creşteri ale dobânzilor vor declanşa o recesiune severă"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 3 mai 2023

"Este posibil să am mai multe date economice globale în timp decât oricine, oricând", susţine fondatorul Tesla  

Cimitirul băncilor decedate arată că şi mai multe creşteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală vor declanşa o recesiune severă, afirmă Elon Musk, care susţine că datele pe care le-a avut la dispoziţie de la companiile sale i-au oferit mai multe informaţii în timp real asupra economiei decât "oricine vreodată", scrie Business Insider.

Angajaţii Fiscului protestează

Angajaţii Fiscului protestează

I.GHE.Bănci-Asigurări / 3 mai 2023

Angajaţii ANAF şi ai Ministerului de Finanţe protestează în perioada 4-18 mai în faţa mai multor direcţii regionale din ţară, cât şi la sediul ministerului de resort, deoarece clasa politică pregăteşte un set de măsuri anti-finanţişti, menite să şubrezească şi mai mult mecanismele bugetare, în contextul în care, România se situează între statele cu cele mai slabe colectări din Europa, 26,6% din PIB, cu un deficit de personal reliefat de raportul 1 angajat din Fisc la aproximativ 100 de contribuabili înregistraţi, se arată într-un comunicat de presă intitulat "Cârpeala sacului bugetar nu poate fi acceptată de finanţişti şi generează proteste de stradă", remis Redacţiei de Sindicatul Naţional Finanţe Publice - SindFisc.

Sursa foto: omvpetrom.com

TradeVille: OMV Petrom - rezultate şi perspective

F.A.Piaţa de Capital / 3 mai 2023

În contexul scăderii preţurilor din energie şi în condiţiile unei cereri şi a unui consum tot mai mici de petrol, gaze şi energie electrică, OMV Petrom raportează rezultate în scădere, în primele trei luni ale anului curent faţă de cele de anul trecut, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al link: TradeVille.

Tronsonul de metrou dintre Complexul Băneasa şi Aeroportul Otopeni va fi construit de companii din Turcia

Tronsonul de metrou dintre Complexul Băneasa şi Aeroportul Otopeni va fi construit de companii din Turcia

I.Ghe.Companii / 3 mai 2023

Metrorex a semnat ieri, la sediul Ministerului Transporturilor, contractul pentru ultima porţiune a magistralei M6, între staţiile Tokyo(Complex Comercial Băneasa) şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni. Contractul, în valoare de 1,27 miliarde lei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la acest tronson, va fi executat de o asociere de companii din Turcia - Gulermak A-ir Sanayi Inşaat Ve Taahhut A.S.-Somet SA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo