ZIARUL BURSA

17 aprilie
Ediţia din 15.08.2024
AISIF: Blue Capital, cel mai mare acţionar real al Lion Capital, a ajuns neputincios în mâinile unui management care urmăreşte exclusiv interesele proprii

AISIF: Blue Capital, cel mai mare acţionar real al Lion Capital, a ajuns neputincios în mâinile unui management care urmăreşte exclusiv interesele proprii

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 aprilie

AISIF sesizează noua conducere a ASF să protejeze drepturile tuturor investitorilor din piaţa de capital 

Blue Capital solicită ca Lion Capital să acorde dividende şi să facă răscumpărări în beneficiul acţionarilor

Fondurile de pensii Pilon II au fugit de câţiva ani din acţionariatul Lion Capital, SIF Muntenia şi Infinity Capital Investment

Lion Capital: "Propunerile acţionarului Blue Capital riscă să conducă la o decapitalizare excesivă a societăţii"

Lion Capital: "Propunerile acţionarului Blue Capital riscă să conducă la o decapitalizare excesivă a societăţii"

A.I.Piaţa de Capital / 17 aprilie

Blue Capital a cerut ca Lion să acorde dividende de 208,6 milioane lei şi să realizeze un program de răscumpărare a 50 milioane de acţiuni proprii 

Conducerea Lion estimează valoarea programului la 147,5 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Lion a propus ca tot profitul de anul trecut, de 417,2 milioane lei, să fie repartizat la "Alte rezerve"

De asemenea, board-ul vrea să realizeze un program de răscumpărare de acţiuni proprii, pe care să le acorde gratuit către angajaţi şi conducere

Costuri tot mai mari şi fiabilitate tot mai scăzută pentru avioanele F-35

Costuri tot mai mari şi fiabilitate tot mai scăzută pentru avioanele F-35

Călin RecheaInternaţional / 17 aprilie

Călin Rechea

Un nou raport al Biroului Responsabilităţii Guvernamentale din Statele Unite (Government Accountability Office, GAO), publicat sub titlul "F-35 Sustainment: Costs Continue to Rise While Planned Use and Availability Have Decreased", arată că forţele aeriene din alianţa NATO se vor confrunta cu probleme majore într-un cadru de securitate tot mai volatil şi mai fragil.

SUA şi China domină piaţa licitaţiilor de opere de artă

SUA şi China domină piaţa licitaţiilor de opere de artă

A.V.Internaţional / 17 aprilie

În Statele Unite au fost realizate 23% din tranzacţiile de profil, cu venituri de 5,2 miliarde de dolari În Franţa a crescut puternic numărul lucrărilor vândute cu peste un milion de dolari Arta modernă a generat 40% din veniturile totale din licitaţiile de opere de artă  

Războiul ca marfă

Cornel CodiţăEditorial / 17 aprilie

Cornel Codiţă

La ce servesc războaiele? Cum, la ce? Ca să-i tăiem "celuilalt-inamicul" gîtul cu sabia ori cuţitul, să-i spargem ţeasta cu barda sau buzduganul, să-l ciuruim cu săgeţi, suliţi, ori gloanţe, să îl spulberăm într-o clipită-n patru zări cu ghiulele, grenade, obuze, rachete şi alte "jucării" explozive, iar apoi, după ce-i mort şi nu se mai poate împotrivi, să-i luăm capra, coroana, nevasta, grînele din hambar, pămîntul, casa, cetatea, palatul, aurul şi argintul, armele din depozite, mă rog, tot ceea ce are el prin gospodăria lui şi pe de lături.

Zona Golfului - noul Eldorado pentru politicienii români

Zona Golfului - noul Eldorado pentru politicienii români

George MarinescuPolitică / 17 aprilie

Zona Golfului pare că a devenit un fel de Eldorado pentru politicienii din ţara noastră, mai bine zis pentru factorii de decizie care, în ultimii şase ani, au efectuat mai multe vizite oficiale în Emiratele Arabe Unite, Dubai şi Qatar, în speranţa că vor atrage petrodolarii în investiţiile în infrastructură din ţara noastră.

Sursa foto: facebook/Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Miting de protest al sindicaliştilor din sport

O.D.Sport / 17 aprilie

Sindicaliştii din sport vor ieşi în stradă sub sloganul: "Cerem salarii cu care să ne putem creşte copiii!". Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - SNST, membru al Federaţiei PUBLISIND / Blocul Naţional Sindical - BNS, organizează un Miting de Protest la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport în data de 23 aprilie 2024.

Alin Burcea este de părere că, în ultima perioadă, "nimeni nu a mai auzit vocea patronatelor" şi că entităţile din domeniu "trebuie să ridice capul" şi să se facă auzite. "Ne dorim foarte mult să reîn­fiinţăm Autoritatea Naţională pentru Turism, care să fie în subordinea primului ministru", a mai spus acesta.

Noul şef al ANAT readuce în discuţie înfiinţarea fondurilor de garantare

Emilia OlescuCompanii / 17 aprilie

Constituirea unor fonduri de garantare, înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism în subordinea primului ministru, creşterea bugetului de promovare a companiilor româneşti la târgurile internaţionale de profil, reglementarea situaţiei Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, precum şi promovarea turismului autohton pe piaţa internă se numără printre priorităţile pe care Alin Burcea, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), le are în actualul său mandat.

Sursa foto: facebook/Council of the European Union

CE: Consiliul JAI trebuie să stabilească data aderării depline a României şi Bulgariei la Schengen

G.M.Internaţional / 17 aprilie

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) trebuie să stabilească la prima întrunire după alegerile europarlamentare din 6-9 iunie 2024 o dată adecvată pentru intrarea României şi Bulgariei cu frontierele terestre în spaţiul Schengen, afirmă Comisia Europeană în concluziile raportului publicat ieri privind starea spaţiului de liberă circulaţie a persoanelor şi mărfurilor pe parcursul anului trecut.

Biblioteca Naţională găzduieşte Expoziţia Filatelică Mondială

Biblioteca Naţională găzduieşte Expoziţia Filatelică Mondială

O.D.Cultură / 17 aprilie

Filateliştii din toate colţurile lumii se întâlnesc în aceste zile în Capitală. Cea de-a şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024, la care participă peste 600 de expozanţi străini, peste 20 de administraţii poştale şi 120 de oficiali din străinătate, juraţi, experţi şi comisari naţionali s-a deschis la Biblioteca Naţională a României.

Temperaturile ridicate afectează viaţa oceanelor

Temperaturile ridicate afectează viaţa oceanelor

O.D.Miscellanea / 17 aprilie

Viaţa oceanelor nu este una deloc liniştită, fiind şi ea afectată de schimbările climatice. Lumea se confruntă cu un episod masiv de albire a coralilor din cauza temperaturilor record ale oceanelor, a avertizat luni Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a SUA (NOAA).

Sursa foto: https://www.coe.int/

Situaţia din Orientul Mijlociu, pe agenda Consiliului European

George MarinescuInternaţional / 17 aprilie

Situaţia din Orientul Mijlociu de după recentul atac aerian declanşat de Iran împotriva Israelului şi căutarea unor soluţii pentru detensionarea relaţiilor dintre cele două state se va afla pe agenda reuniunii extraordinare a Consiliului European, care va avea loc în aceste zile la Bruxelles şi la care ţara noastră va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 17 Aprilie 2024

Macro Newsletter 17 Aprilie 2024

Macroeconomie / 17 aprilie

Producţia industrială din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 6,4% în februarie 2024, după o scădere de 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după o scădere de 3% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo