Centrul Român al Energiei a participat la întâlnirea Consorţiului WiseGRID

Maria Bourceanu
Companii #Energie / 6 decembrie 2017

 Centrul Român al Energiei a participat la întâlnirea Consorţiului WiseGRID

Asociaţia Centrul Român al Energiei a participat la întâlnirea partenerilor în Consorţiul Proiectului european WiseGRID privind Arhitectura sistemelor, securitatea datelor şi standardele de comunicaţie, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul WiseGRID a început la 1 noiembrie 2016 si va livra Comisiei Europene, partenerilor în proiect şi părţilor interesate, un set de soluţii şi tehnologii privind dezvoltarea inteligenţei, creşterea stabilităţii şi securităţii reţelelor electrice europene, prin diverse metode, printre care: tehnologiile de stocare a energiei, utilizarea extinsă a autovehiculelor electrice şi integrarea unei ponderi de minim 50% a surselor de energie regenerabile. Proiectul are durata de 42 luni şi valoarea de finanţare este 17,5 milioane de euro.

Întâlnirea a fost deschisă de ICCS - Institute of Communication and Computer Science, parte a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Atena.

Locaţiile de derulare a Proiectelor pilot sunt în Belgia, Spania, Italia şi Grecia, locaţii unde se vor considera activi operatorii de date personale asimilaţi în cadrul proiectului.

În comunicat se menţionează că aplicaţiile WiseGRID sunt: "WG IOP - Platformă Interoperabilă, WG Cockpit - pentru distribuitori şi operatori de microreţele, WiseCOOP - pentru furnizori de energie, agregatori, consumatori şi prosumeri, WiseCORP - aplicaţie corporate pentru afaceri, industrie şi ESCO-uri, WiseHOME - pentru consumatorii individuali şi prosumeri, WiseEVP - pentru companiile de utilizare în comun a autovehiculelor şi managerii de flote de autovehicule electrice, WG FastV2G - staţie de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, WG StaaS/VPP - serviciul de utilizare a capacităţii de stocare la consumatori/prosumeri şi WG RESCO - pentru companiile RESCO şi facilitarea furnizării către consumatori a energiei din surse regenerabile".

Delegaţia CRE a purtat discuţii cu partenerii implicaţi în faza de proiectare a produselor WiseGRID, pentru clarificarea etapelor următoare şi implementarea proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb