12 judeţe şi Capitala au fost afectate de ploile puternice

C.I.
Macroeconomie / 12 iulie 2009

565 de gospodării şi instituţii publice din 12 judeţe şi din Capitală au fost inundate în urma ploilor căzute, cele mai multe în judeţul Constanţa, apele afectând şi 25 de poduri şi podeţe, se arată în ultima situaţie centralizată la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Astfel, duminică, la ora 8.30, autorităţile locale din judeţele Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea şi din Bucureşti, au raportat pagubele produse de căderile masive de precipitaţii.

În urma precipitaţiilor căzute sâmbătă şi intensificărilor de vânt. 2 gospodării au fost inundate în Mioveni - Argeş. Alte două gospodării şi subsolul unui magazin alimentar din judeţul Alba au fost, de asemenea, inundate. Autorităţile din Bistriţa -Năsăud au informat Ministerul Administraţiei şi Internelor că patru gospodării, din localităţile Ilva Mică şi Feldru, au fost afectate de ape, iar, în Bucureşti, subsolul Spitalului Budimex şi al unui cămin de copii din cartierul Ferentari, precum şi bulevardul Metalurgiei, Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Giurgiului au fost inundate. Mai mult, curţile unor locuinţe din aceste zone s-au umplut cu apă.

388 de gospodării din localitatea constănţeană Valu lui Traian au fost grav afectate de ape. Tot în judeţul Constanţa, alte cinci gospodării, din localităţile Murfatlar, Poarta Albă şi Tuyla, precum şi 13 din oraşul Constanţa au avut de suferit din cauza precipitaţiilor.

Situaţii similare au fost înregistrate şi în judeţul Ilfov unde şapte gospodării, din localităţile Buftea, Chitila, Otopeni,Chiajna, Clinceni, Corbeanca şi Jilava şi subsolul unui azil de bătrâni din popeşti Leordeni au fost inundate. În Dâmboviţa şi Ialomiţa subsolurile unor clădiri aflate în construcţie şi subsolul unui bloc din Moreni s-au umplut cu apă.

Ploiele au făcut ca pârâul Galu, din comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţsat Galu, să se umfle, apele revărsate afectând drumul sătesc din satul Galu pe o porţiune de 700 metri, reţeaua de alimentare cu apă potabilă, a fost colmatat drumul pe o porţiune de 300 metri şi a fost distrus un adăpost de animale. În Sibiu, alte 62 de gospodării din localităţile Racoviţă şi Porumbacu de jos au fost afectate. În Suceava, nouă poduri şi podeţe din lemn şi trei punţi pietonale au fost distruse de ape, iar alte 15 au fost colmatate. Tot în Suceava au fost inundate şi 27 de hectare de teren agricol.

Judeţul Tulcea a raportat că şase gospodării din Babadag şi subsolurile a două blocuri de locuinţe din oraşul Tulcea au fost inundate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb