130 expozanţi din 14 ţări participă la RenExpo South-East Europe

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 noiembrie 2012

130 expozanţi din 14 ţări participă la RenExpo South-East Europe

La a V-a ediţie a târgului internaţional de energii regenerabile - RenExpo South-East Europe de la Bucureşti (21-23 noiembrie 2012), circa 130 expozanţi din 14 ţări de pe trei continente prezintă produse şi servicii referitoare la energia eoliană, solară, geotermală sau hidroenergie, bioenergie, eficienţă energetică şi cogenerare, a declarat ieri Avena Gall-Tamas, director general REECO RO Expoziţii SRL. "Cu cinci ani în urmă, la prima ediţie a RenExpo South-East Europe, care a avut loc tot la Sala Palatului din Bucureşti, au participat 50-55 de expozanţi, iar acum sunt 133 din 14 ţări de pe trei continente (Europa, Asia, America de Nord), iar cu o lună înainte de eveniment cei 2.500 metri pătraţi ai spaţiului expoziţional erau complet ocupaţi. Au fost mult mai multe firme care ar fi dorit să vină, dar spaţiul nu ne-a permis", a spus directorul general al REECO RO Expoziţii, organizatorul târgului, potrivit Agerpres.

În opinia sa, RenExpo South- East Europe facilitează un transfer de know-how, specialiştii străini prezentând în cadrul unor conferinţe şi workshopuri noi tehnologii şi inovaţii din domeniul energiilor regenerabile. De altfel, circa 70% dintre vizitatori sunt specialişti români, arhitecţi, proiectanţi, cercetători.

Târgul este o platformă care reuneşte producători, reprezentanţi ai legislativului şi ai mediului universitar, care au posibilitatea să discute ce există, ce se poate îmbunătăţi, ce este nou pe piaţă, respectiv, ce va fi lansat peste câţiva ani. "Mă bucur să constat, după cinci ani, că firme străine care au participat la ediţiile anterioare ale RenExpo s-au instalat în România, au birouri, sucursale, derulează afaceri profitabile", a adăugat directorul general REECO RO Expoziţii SRL.

Sebastian Metz (AHK România): "Cel puţin un sfert dintre expozanţi sunt companii germane"

Cel puţin 35 de expozanţi dintre cei 133 prezenţi la târgul de energii regenerabile RenExpo South East Europe din Bucureşti sunt companii germane sau reprezentanţi ai acestora, a declarat Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România). "Companiile germane sunt tot mai mult implicate în piaţa româneas-că. Estimăm că, în prezent, aproximativ o treime din tehnologiile folosite în România pentru proiecte de energii regenerabile au fost furnizate de firme din Germania. Circa 2.000 MW electricitate din energie eoliană se află în proiectare sau în construcţie, iar în sectorul energiei solare, o companie germană (Gehrlicher Solar - n.r.) este pregătită să adauge 9 MW la cei 13 MW existenţi ai parcului său cu panouri fotovoltaice, aceasta reprezentând un spor de peste 40%", a spus Sebas-tian Metz. Acesta a adăugat că, în sectorul biogazului, firmele germane ocupă o poziţie de lider pe piaţa românească şi că există mari cantităţi de deşeuri organice şi materiale neutilizate care ar putea fi folosite pentru producerea biogazului. "Viitoarea dezvoltare în România a sectorului energiilor regenerabile depinde, între altele, de politicile energetice ale statului, de predictibilitatea şi stabilitatea acestora. România a îmbunătăţit cadrul legal pentru companiile care dezvoltă proiecte referitoare la energiile regenerabile. Este cunoscut că prin schema de certificate verzi sunt substanţial susţinute asemenea proiecte. Cu toate acestea, rămân încă de clarificat anumite aspecte ale cadrului legal", a subliniat Sebastian Metz. În opinia sa, una dintre provocările majore ale anilor următori se referă la infrastructura din energie, aceasta neputând permite conectarea tuturor proiectelor aprobate de către autorităţile române. Directorul general al AHK România a mai arătat că, în Germania, ponderea energiilor regenerabile în totalul consumului energetic va fi majorată pentru a atinge 30% în 2030 şi 60% până în anul 2050.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb