19 mai - Ziua Internationala a Hepatitei

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 mai 2008

"Roche" sprijina grupurile de pacienti si organizatiile internationale din domeniul sanitar in lupta impotriva hepatitelor virale

Cu ocazia Zilei Internationale a Hepatitei (19 mai), Alianta Internationala Impotriva Hepatitei, organizatii din domeniul sanitar, companii farmaceutice si grupuri de pacienti isi unesc eforturile pentru a atrage atentia asupra impactului socant pe care il au hepatitele virale, la nivel global.

Dan Zamonea, director general al "Roche Romania", declara: "Ziua Internationala a Hepatitei este de o importanta majora pentru noi, in conditiile in care Romania este tara cu cea mai ridicata prevalenta a infectiei cronice cu virus C din intreaga Uniunea Europeana - (4,9%) precum si cu o prevalenta mare a infectiei cronice B (6%). Aceste date epidemiologice par a fi confirmate si de numarul mare de pacienti depistati prin intermediul Programului de National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, care a adus o multitudine de date noi si extrem de utile in ceea ce priveste profilul bolilor care afecteaza populatia Romaniei. Ca o componenta esentiala a implicarii noastre sociale, Roche Romania este alaturi de pacientii afectati de virusurile hepatitice, alaturi de autoritatile din domeniul sanitar si de lumea medicala din Romania in incercarea de a gasi solutii constructive in fata unei probleme majore a sanatatii romanilor".

La nivel global unul din 12 oameni ar putea fi infectat cu virusul hepatitei B sau C, ceea ce reprezinta aproximativ 500 de milioane de oameni. Alarmant este si faptul ca, in unele tari europene precum Germania sau Polonia, 9 din 10 persoane infectate cu virusuri hepatitice nu au fost inca depistate si nu stiu ca sunt infectate.

Pot fi expusi riscului de a fi infectati cu virusul hepatitic C, persoanele care:

- Au suferit o transfuzie de sange inainte de 1992 ;

- Au suferit interventii medicale sau stomatologice cu instrumente nesterilizate ;

- Au suferit intepaturi accidentale (in special personalul medical din sectiile de urgenta);

- Au tatuaje sau piercinguri;

- Au folosit in comun seringi sau ace pentru injectarea de droguri;

- Au folosit periuta de dinti sau lama de barbierit in comun cu alte persoane (risc minim);

Se recomanda ca persoanele care au fost expuse unuia dintre factorii de risc pentru hepatita B sau C mentionati mai sus, sa se adreseze medicului specialist.

19 mai a fost desemnata Ziua Internationala a Hepatitei si este o initiativa a pacientilor. Aceasta zi isi propune sa traga un semnal de alarma asupra nivelului scazut de informare si de vointa politica in abordarea acestei boli, comparativ cu infectia HIV/SIDA, tuberculoza si malaria, in ciuda faptului ca numarul persoanelor infectate sau care isi pierd viata din cauza hepatitei B sau C este similar.

Despre Alianta Internationala impotriva Hepatitei

Ziua Internationala a Hepatitei este coordonata de Alianta Internationala Impotriva Hepatitei, o organizatie non-guvernamentala nou infiintata, care reprezinta interesele a peste 200 de grupuri de pacienti infectati cu hepatita B sau C, din intreaga lume. Alianta este condusa de un comitet reprezentativ format din membri ai grupurilor de pacienti din 7 regiuni ale lumii:

Europa, zona Mediteraneeana de Est, Africa de Nord, America de Nord, America de Sud, Australia si Pacificul de Vest.

"Alianta Internationala Impotriva Hepatitei - World Hepatitis Alliance - a fost infiintata cu scopul de a reprezenta o singura voce pentru cele 500 de milioane de persoane din lumea intreaga afectate de hepatita virala B sau C", a mentionat Charles Gore, Presedintele Aliantei Internationale Impotriva Hepatitei. "In prezent, nivelul de informare asupra hepatitei C este foarte redus, asa cum era cel despre HIV/SIDA in anii "80, de aceea cu ocazia, organizarii pentru prima data a Zilei Internationale a Hepatitei speram ca guvernele si factorii de decizie vor lua masuri urgente de control al epidemiei de hepatita B si C", a continuat Charles Gore.

Despre Hepatita C

Virusul Hepatitei C se transmite in principal prin sange sau produse derivate din sange. Virusul hepatitei C afecteaza in mod cronic 130 de milioane de oameni din lumea intreaga, ceea ce duce la o prevalenta de 4 ori mai mare decat cea a infectiei cu virusul HIV. 2, 4 Infectia cu virusul hepatitic C este o cauza directa a cirozei, cancerului hepatic si insuficientei hepatice, in ciuda faptului ca multi dintre pacienti ar putea fi vindecati.

Despre Hepatita B

Hepatita cronica B este o problema de sanatate globala. Se estimeaza ca mai mult de 350 de milioane de persoane din lumea intreaga sunt infectate cronic cu acest virus.1 Hepatita cronica B este una dintre principalele cauze ale cirozei si cancerului hepatic.1 Aproximativ 1 milion de oameni mor anual din cauza hepatitei cronice B, aceasta fiind a 10-a cauza de mortalitate la nivel global. Principalul scop al tratamentului persoanelor cu hepatita cronica B este remisiunea bolii hepatice pentru a preveni ciroza, insuficienta hepatica si cancerul hepatic.

Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniu, prin cele doua divizii ale sale: Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics. Roche Group este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, oferind produse si servicii inovatoare destinate detectiei precoce, preventiei, diagnosticului si tratamentului bolilor. Roche este lider mondial in oncologie, transplant si diagnosticare in - vitro, lider de piata in virologie si este activ in alte arii terapeutice majore cum ar fi bolile autoimune, bolile inflamatorii, problemele metabolice si bolile sistemului nervos central.

In primele trei luni ale anului 2008, vanzarile globale ale diviziei de farmaceutice se ridicau la 10,8 miliarde de franci elvetieni. Roche a incheiat acorduri de cercetare si aliante strategice cu numerosi parteneri, detine pachetul majoritar de actiuni la Genentech si Chugai si a investit in anul 2007 peste 8 miliarde de franci elvetieni, in cercetare si dezvoltare. La nivel global, Grupul Roche are proximativ 79.000 de angajati.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. am facut tratamentul cu interferon si alpfa si peghilat cu ribavirina . nu am raspuns singura sansa ASTEPT MOARTEA ?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb