Un număr de 22 de firme autohtone participă la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde" (Grüne Woche), ce are loc în Berlin între 17 şi 26 ianuarie, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.
La ediţia din acest an, cele 22 de firme româneşti expun produse din carne, brânzeturi, miere, Magiun de Prune Topoloveni, suc de mere, vinuri autohtone, zacuscă etc., beneficiind, în total, de 266 metri pătraţi.
La "Săptămâna Verde" (considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa), vor avea loc două reuniuni ale miniştrilor agriculturii din 20 de state: Summit-ul miniştrilor agriculturii şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură.
Oficialii vor discuta măsurile necesare pentru ca potenţialul agricol să fie pe deplin exploatat, având în vedere scăderea progresivă a resurselor naturale, impactul negativ al schimbărilor climatice, dezastrele naturale extreme, pierderea diversităţii biologice şi genetice şi a fertilităţii solului. De asemenea, s-a convenit colaborarea în acest domeniu între toţi factorii implicaţi din mediul public şi privat, dar şi din mediul academic.
"Săptămâna Verde", inaugurată în 1926, a ajuns, anul acesta, la a 79-a ediţie. Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Grüne Woche este şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice, având, totodată, un impact mediatic de anvergură în Germania şi în restul lumii.