373 milioane de euro pentru investiţii în termoficare, energie electrică şi gaze

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 iunie 2016

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a finalizat ghidurile de proiect şi lansează apelul care fac posibile dezvoltarea, cu fonduri europene, a infrastructurii de termoficare şi de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale, începând cu 2016. Bugetul total este de 373 milioane de euro, dintre care 187 milioane euro sunt destinaţi Capitalei.

Ghidurile se adresează operatorilor naţionali de reţele de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale - Transelectrica, respectiv Transgaz -, dar şi primăriilor din opt oraşe ale ţării: Bucureşti, Botoşani, Oradea, Iaşi, Râmnicu-Vâlcea, Bacău, Timişoara, Focşani. Cerinţa UE de a finanţa aceste oraşe îşi are originile în perioada de preaderare a României în UE (proiect PHARE).

Obiectivele acestei finanţări sunt reducerea pierderilor de agent termic pe reţea - estimate la o treime din energia produsă, în Bucureşti - şi un cost mai redus al Gigacaloriei.

Cele 373 de milioane de euro fac parte din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, al doilea program ca mărime din UE. 187,7 milioane euro sunt destinaţi Capitalei, cu tot cu rezerva de performanţă, care se ridică la 6% din valoare şi pe care Primăria Generală a Capitalei o va primi dacă va atinge indicatorii de performanţă solicitaţi de UE.

105,7 milioane de euro vor merge la Botoşani, Oradea, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timişoara, Focşani.

80 milioane euro sunt destinaţi Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice TRANSELECTRICA S.A. şi Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ- S.A.

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

MFE a lansat, în aprilie-mai 2016, ghiduri pentru proiecte în valoare de 5,8 miliarde de euro pentru transport şi 3,5 miliarde euro pentru mediu.

Portofoliul POIM pentru Primăria Bucureşti include: sumele pe termoficare - redimensionarea reţelei de transport - în valoare de 187 milioane euro; incineratorul de deşeuri - aproximativ 200 milioane euro; proiectul de modernizare a canalizării: 325 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb