40% din datoriile către stat vin din energie

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 noiembrie 2011

40% din datoriile către stat vin din energie

Numărul companiilor din domeniul energetic care au datorii la buget a cres-cut, de la finalul lunii iunie la finalul lui septembrie, potrivit listei marilor datornici la stat, la data de 30 septembrie 2011, postată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). La data menţionată, 28 de companii energetice aveau obligaţii faţă de stat, faţă de aproximativ 20, câte înregistrau datorii la buget, la 30 iunie anul curent. Astfel, valoarea tuturor obligaţiilor pe care societăţile din energie le au către buget - 2,77 miliarde lei - reprezintă aproape 40% din cele 7 miliarde lei, cât reprezintă totalul datoriilor marilor contribuabili la stat.

Prima în top este, în continuare, Compania Naţională a Huilei (CNH), cu restanţe mai mari de 1,9 miliarde lei, urmată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), cu 141,57 milioane de lei.

"Energoconstrucţia" a fost, astfel, "declasată" de pe locul al doi-lea pe locul al cincilea, a treia societate în topul marilor datornici fiind Termoelectrica, cu o restanţă la buget de 103,35 milioane de lei, mai mult decât dublă faţă de cea de la finalul lunii iunie, de 48,4 milioane de lei.

Următoarele locuri sunt ocupate de "Electrocentrale" Bucureşti, cu 58,75 milioane lei, "Energoconstrucţia" - peste 52 milioane lei, "Termoficare" Craiova (36 milioane lei) şi Electrica, cu datorii de circa 30,77 milioane de lei.

24 de societăţi de leasing - datoare la stat

Un număr de 24 de societăţi de leasing aveau datorii la bugetul de stat, la data de 30 septembrie acest an, potrivit ANAF. În general, sumele res-tante nu sunt foarte mari, dacă nu luăm în calcul "BCR Leasing IFN", care datorează statului aproape 27 milioane de lei - fiind pe primul loc în top - şi crescându-şi obligaţiile, într-o perioadă de doar trei luni, de la 308.181 de lei.

"Cardinal Leasing IFN" este societatea care ocupă locul al doilea în topul companiilor de lesing cu datorii la bugetul de stat, respectiv 4,88 milioane de lei. Pe locul al trei-lea între entităţile de leasing cu res-tanţe la buget se află IFN Top Leasing, cu 1,62 milioane de lei, restul societăţilor datorând statului sume cuprinse între 3.261 de lei şi 493.147 de lei.

O singură bancă figurează cu datorii la buget, la data de 30 septembrie 2011 - "Bancpost" - cu restanţe de peste 1,39 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb