41 milioane euro, licitaţie de vânzare a activelor RA APPS

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 7 august 2007

41 milioane euro, licitaţie de vânzare a activelor RA APPS

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) a aprobat, ieri, vânzarea prin licitaţie publică, la începutul lunii septembrie, a cinci active imobiliare aparţinând RA APPS, al căror preţ de pornire cumulat depăşeşte 41 milioane euro, a anunţat secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. Vor fi vândute prin licitaţie Vila Predeal din staţiunea cu acelaşi nume, având un teren aferent în suprafaţă de 240 mp. Preţul de pornire va fi de 500.000 euro, la care se adaugă TVA. În Poiana Braşov va fi vândut un teren în suprafaţă de 42.973 mp, al cărui preţ de pornire în licitaţie a fost stabilit la 2 milioane euro, plus TVA.

Vila Aluniş din Cumpătu-Sinaia, cu un teren aferent de 1.982 mp, va fi vândută şi ea, Consiliul de Administraţie al RA APPS stabilind un preţ de pornire de 450.000 euro, la care se adaugă TVA. Pentru toate cele trei active, licitaţia de vânzare se va organiza la Sinaia, Hotel Mara, în data de 6 septembrie.

RA APPS va mai pune în vânzare complexul agro-indus­trial Apahida, din comuna cu acelaşi nume, judeţul Cluj. Având un teren în suprafaţă de 40.108 mp, preţul de pornire al complexului a fost stabilit la 3,5 milioane euro. Licitaţia de vânzare a acestui complex va fi organizată în municipiul Cluj-Napoca. Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a mai precizat că pentru Clubul Floreasca, a cărui primă licitaţie nu a avut loc din lipsă de cumpărători, a fost stabilit preţul de pornire de 35 milioane euro, la care se adaugă TVA. Noua licitaţie de vânzare a clubului va avea loc chiar în spaţiul acestuia, în data de 7 septembrie. Pasul de licitaţie a fost de asemenea stabilit la 5% din preţul de pornire. Anunţurile de vânzare vor fi făcute publice în cursul acestei săptămâni, pentru respectarea termenului legal de 30 zile de la data anunţului până la organizarea licitaţiei. În tot acest interval, potenţialii cumpărători vor putea vizita respectivele imobile sau terenuri.

Pentru a putea lua parte la licitaţie, cumpărătorii vor trebui să depună drept garanţie de participare 10% din valoarea activului licitat. În cazul pierderii licitaţiei, suma va fi returnată imediat, dar ea va fi pierdută în cazul în care câştigătorul licitaţiei nu va achita integral preţul de vânzare în termen de 15 zile de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Ilie Bolojan a arătat că taxa de participare va fi în schimb modică. "Dorim să arătăm că aceste imobile se vând în mod corect şi în condiţii de transparenţă", a subliniat secretarul general al Guvernului. El a adăugat că toa­te încasările din aceste licitaţii vor ajunge la bugetul de stat. CA al RA APPS va stabili, săptămâna viitoare, preţuri de licitaţie pentru Hotelul Gloria din Suceava, Hotelul Victoria din Cluj-Napoca, Cabana Rânca din judeţul Gorj, precum şi pentru Hotelul Dacia şi Complexul Comercial Dunărea din Neptun.

Pe măsură ce vor fi evaluate toate imobilele stabilite pentru vânzare, RA APPS va stabili preţurile de licitaţie ale acestora, a precizat Ilie Bolojan. Guvernul a adoptat, în şedinţa din 26 iulie, o hotărâre prin care pune în vânzare, prin licitaţie publică, mai multe active ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb