50 milioane euro să trecem testul de stres de la Cernavodă

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 iunie 2011

50 milioane euro să trecem testul de stres de la Cernavodă

"Nuclearelectrica" va cheltui circa 50 de milioane de euro, pentru realizarea unor îmbunătăţiri care vor fi făcute la Centrala Nucleară de la Cernavodă, a declarat, ieri, Pompiliu Budulan, directorul general al companiei, în cadrul unui forum de specialitate. Îmbunătăţirile sunt necesare ca să trecem testul de stres impus de Uniunea Europeană în urma evenimentelor petrecute în martie, acest an, la centrala de la Fukushima. Reprezentantul "Nuclearelectrica" susţine că societatea dispune de cele 50 de milioane de euro şi că, la nevoie, ar putea discuta despre un credit-furnizor cu firma care va realiza lucrările. Domnia sa a mai precizat: "Pentru fiecare reactor care se află în funcţiune vom face o analiză pe bazele de proiectare, prin care vom îmbunătăţi securitatea nucleară. De asemenea, vom mări cantitatea de apă de răcire. Testele le vom face noi, cu proiectantul, care este AECL".

Testele de stres presupun întocmirea unui raport de către fiecare stat din UE, care va fi prezentat la Bruxelles, până la finalul acestui an. Vor urma unele analize ale UE la faţa locului, pentru verificarea veridicităţii celor raportate şi, în final, până în iunie 2012, va fi realizat un raport european. Implementarea procedurii a început la 1 iunie, acest an.

Comisia Europeană conlucrează cu ţări din afara UE pentru reevaluarea siguranţei nucleare. Aceste ţări sunt Elveţia, Federaţia Rusă, Ucraina, Armenia, Turcia şi Croaţia.

Testele vor analiza, în principal, capabilitatea sistemului de apărare în adâncime de a susţinere răcirea reactorului nuclear după oprire, în toate circumstanţele posibile.

În cazul în care îmbunătăţirile rezultate nu sunt fezabile tehnic sau economic, reactorii pot fi închişi şi dezafectaţi.

În urma evenimentelor de la Fukushima, 13 state membre UE nu şi-au schimbat politica nucleară, în timp ce alte patru (Belgia, Germania, Italia şi Elveţia) au avut probleme, Germania fiind cea care a renunţat la sistemul energetic nuclear.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sint din bransa si citesc orice articol legat de energetica nucleara. Din pacate daca vad "Germania a renuntat la sistemul energetic nuclear" nu mai pot sa citesc restul articolului. Ma intreb daca autorul stie ce e un sistem energetic si cum defineste un "sistem energetic nuclear"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb