Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială din Bucureşti, în urma unei investiţii de 900.000 euro, noul proiect medical social adresându-se persoanelor fără venituri şi celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmând să beneficieze de servicii medicale de calitate la preţuri accesibile.
Cel de-al doilea proiect medical social al Fundaţiei vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri şi vizează creşterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile şi de calitate.
Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului, dispune de 10 cabinete medicale şi de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultaţii pe zi pentru pacienţi. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundaţiei dispune de un spaţiu de 450 de metri pătraţi, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, şi le pune la dispoziţie pacienţilor o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL şi ortopedie.
"Nu ştiu dacă am reuşit întotdeauna, dar îmi plac inspiraţia şi inovaţia. Cel mai important pentru mine este a-i sluji pe semenii mei şi a face această lume să fie un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou cu gândul la cei pe care poţi să îi ajuţi prin ceea ce ştii să faci, mai ales pe acei oameni buni şi sinceri, care au ajuns în situaţii dificile. Încercăm să le menţinem nu numai sănătatea, ci şi demnitatea, să plece cu capul sus, cu o încurajare de a vedea lucruri pozitive în cei din jur. Cred că am reuşit împreună cu echipa să arătăm că este sustenabil să menţii o Policlinica Socială fără plată. Această a doua Policlinica Socială este, din nou un fel de pionierat, în care vrem să atingem cât mai mulţi oameni care au nevoie de servicii medicale de calitate şi nu îşi permit financiar", declară Dr. Wargha Enayati, Preşedintele Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria.
O parte importantă din publicul noii Policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
"Conceptul de Policlinică pe care îl promovăm a apărut din nevoia unor servicii medicale de calitate şi pentru pacienţii cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiţionat şi şansa la o viaţă decentă celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul că actul medical este o formă de a-ţi iubi semenii. În Bucureşti sunt aproape 200.000 de angajaţi cu salariu minim pe economie şi alţi 38.000 de angajaţi cu acelaşi nivel de salarizare în localităţile din judeţul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduieşte peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noştri", declară Andreea Tudose, directorul Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria.
Finanţarea activităţii Policlinicii se va realiza atât prin fonduri obţinute în urma acţiunilor de fundraising (în proporţie de aproximativ 70%), cât şi a contribuţiilor pacienţilor plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susţinerea costurilor operaţionale ale Policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcţionării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcţionează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaţionale ale Policlinicii. O parte din angajaţii Ceainăriei vor fi selectaţi din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria.
Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.
Primăria Municipiului Bucureşti sprijină iniţiativa Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria atât prin identificarea beneficiarilor, cât şi prin personal non-medical implicat în proiect.
La evenimentul de deschidere au fost prezenţi Vice-Ambasadorul Marii Britanii - Adam Sambrook, Prinţesa Marina Sturdza, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Consilierul Prezidenţial Sergiu Nistor şi reprezentanţi ai Ministrului Sănătăţii. Ceremonia inaugurală a fost deschisă de Dr. Wargha Enayati.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2015, 23:05)
Ceva extraordinar !