ACORD DE 1,1 MILIARDE DE DOLARI "Google" preia aproximativ 2.000 de angajaţi HTC

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 22 septembrie 2017

"Google" preia aproximativ 2.000 de angajaţi HTC

Compania americană "Google" a cumpărat o parte din echipele de inginerie şi de proiectare ale HTC din Taiwan pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, urmând să îşi consolideze afacerea hardware.

"Google" va prelua aproximativ 2.000 de angajaţi cu experienţă, care au lucrat la smartphone-ul Google Pixel, destinat să prezinte cele mai bune caracteristici ale software-ului Android care acum alimentează marea majoritate a telefoanelor inteligente din lume, scrie Bloomberg.

În urma acordului, "Google" va deţine un control mai strict asupra designului şi producţiei smartphone-ului Pixel şi a altor dispozitive.

Aceste gadget-uri devin stâlpii unei strategii a companiei privind distribuţia produselor software, cum ar fi asistentul vocal şi, de asemenea, maximizarea avantajelor în competiţia cu "Apple".

"Google" se pregăteşte să dezvăluie a doua generaţie a dispozitivului său Pixel în luna octombrie, precizează The Verge. Portofoliul companiei americane însumează o gamă de dispozitive de la difuzoarele Google Home la ochelarii de realitate virtuală Daydream.

În 2012, "Google" a plătit 12,5 miliarde de dolari pentru "Motorola", atunci un lider în industria producătorilor de telefoane cu sistem Android. În mai puţin de trei ani, "Google" a vândut compania producătorului chinez de tehnologie "Lenovo" pentru mai puţin de trei miliarde de dolari, păstrând în acelaşi timp portofoliul de brevete valoroase al "Motorola".

Deşi în perioada scurtă în care "Google" a deţinut "Motorola", producătorul de telefoane a avut pierderi în fiecare trimestru financiar, însumând aproximativ 2 miliarde de dolari, compania americană a păstrat un portofoliu de aproximativ 10.000 de brevete, scrie Wired.

Cu toate acestea, tranzacţia cu HTC costă mult mai puţin şi are loc într-un moment foarte diferit - când Google şi cei mai mari rivali ai săi sunt concentraţi mai mult decât oricând pe dispozitivele construite în jurul noilor servicii de inteligenţă artificială şi de realitate augmentată.

Realitatea augumentată (AR) solicită camere şi senzori puternici care se sincronizează cu software-ul pentru a procesa şi suprapune imaginile 3D pe scene reale.

Resursele de producţie ale HTC - care au asamblat primul dispozitiv Pixel şi au fost cheia liniei Nexus - pot susţine inovaţiile companiei americane. Controlul mai mare al producţiei de hardware ar oferi "Google" o mai mare influenţă asupra distribuţiei de noi servicii, precum asistenţa digitală bazată pe voce.

Google Pixel este departe de a fi un smartphone de top, scrie Bloomberg. Potrivit estimărilor, gigantul american a vândut 552.000 de unităţi în primul trimestru. Cu toate acestea, vânzarea de telefoane inteligente prezintă avantaje suplimentare pentru "Google", printre care şi creşterea vânzărilor sale primare.

În urmă cu câţiva ani, HTC se clasa printre producătorii de smartphone-uri de top din lume, însă a pierdut teren în faţa celor de la "Apple", "Samsung" şi alţi producători chinezi precum "Huawei". De atunci, compania a intrat, cu setul Vive, în afaceri în sectorul dispozitivelor de realitate virtuală.

Preşedintele HTC, Cher Wang, a declarat că firma rămâne în domeniul smartphone-urilor chiar şi după tranzacţia cu "Google", menţionând că încă intenţionează să lanseze un nou telefon inteligent în anul 2018, însă nu a oferit detalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb