ACŢIONARII AU RESPINS DISTRIBUIREA DE DIVIDENDE Vot de încredere pentru conducerea SIF Banat - Crişana

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 aprilie 2016

Vot de încredere pentru conducerea SIF Banat - Crişana

Acţionarii SIF1 Banat - Crişana au aprobat, ieri, propunerea conducerii de repartizare a profitului net de anul trecut la rezultatul reportat şi folosirea banilor pentru programul de răscumpărare de acţiuni, în condiţiile în care au avut pe masă propunerea de distribuire de dividende, făcută de fondul "Business Capital for Romania Opportunity Fund", deţinut de Erste Bank şi Florin Pogonaru, şi fondul de pensii NN.

Rezultatul echivalează cu un vot de încredere pentru Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF1, şi echipa sa, care au împlinit un an la conducerea SIF Banat - Crişana.

Bogdan Drăgoi ne-a declarat, recent, că propunerea pe care a făcut-o este mai avantajoasă pentru acţionari decât distribuirea de dividende.

Cu toate acestea, "Business Capital for Romania Opportunity Fund" a solicitat distribuirea unor dividende, în cuantum de 80% din profitul pe anul trecut, adică 0,1098 lei/acţiune.

Acţionarii l-au ales, ieri, pe Ionel-Marian Ciucioi ca administrator pe locul rămas vacant în consiliul de

administraţie, cu o durată a mandatului valabilă până la expirarea mandatului administratorilor aflaţi în funcţie.

Luni, acţionarii SIF1 au aprobat derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii. Astfel, societatea va răscumpăra acţiuni în cadrul programului în vederea reducerii capitalului social al acesteia, precum şi pentru distribuirea cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii societăţii (administratori, directori), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie.

Pot fi răscumpărate cel mult 30.849.268 acţiuni, din care (1) maximum 28.849.268 acţiuni vor fi răscumpărate în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acestora, iar (2) maximum 2.000.000 acţiuni urmează a fi distribuite cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii societăţii, potrivit unui comunicat al companiei.

Răscumpărările se vor efectua la un preţ minim de 0,5 lei/acţiune şi un preţ maxim de 3,15 lei, pe o durată de maximum 12 luni.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Increderea in conducerea SIF1 e usor de inteles. TLV si SIF2 au votat pentru neplata dvd la SIF1. Iar SIF1 cu SIF4 nu propun sau emit pretentii de membru CA la TLV. Voteaza pentru Lionachescu cum a fost intelegerea.

    1. Foarte corect, doar ca SIF2 detinea la 31.12.2015, doar 111.000 actiuni la SIF1. Bine, s-ar fi putut sa mai fi cumparat pana in data de 11.04.2016 niste actiuni, numai ca pe deal s-au tranzactionat, 3.55%, iar in total 7.23% din SIF1, pana la aceea data. Nu cred ca este vorba de SIF2, ci mai degraba de SIF4. Si atunci vine intrebarea de 100 de puncte : Oare SIF4 nu are nevoie de dividende ?

      Dividend din activitatea pe 2015 nu se poate plati actionarilor. Au nevoie de bani deoarece pe fiscal 2016 la dividend incasat pentru participatia detinuta la BT , din 1.200.000.000 lei SIF1 primeste 55 mil. de lei si SIF2 100 mil. de lei. nu le ajung

    ASF nu vede efectul cumpararilor incrucisate si actiunea(intelegerea) dintre grupurile infractionale organizate ?

    ASF ???!!! urmariti pachetele plimbate prin piata care erau peste prag si unde sau dus, cum au votat si care se vor duce pe rascumpararile astea aprobate sa stearga urma escrocheriei ! 

    Sau ASf este implicata in acest jaf ? 

    In anul in care este cea mai favorabila impozitare nu se dau dividende si se trec pe rezerve de parca nu erau plini de rezerve cu trecerea la IFRS. 

    Unde e studiu de impact al asf cu cuumpararile incrucisate ? Cine au fost beneficiarii acestor masuri ca parca spuneau ca vor sa cumpere actiuni la alte sifuri sa beneficieze de dividende ! 

    ASF la voi tebuie facut test de stres de catre DIICOT si DNA ! 

    Ultima "cina cea de taina" a intelegerii a aviut loc saptamana trecuta ! 

    Faceti OPPO la sifuri !

    1. ASF vede dar este cu gasca (mafia de la SIF-uri) asa cum foarte bine ai subliniat. Cum sa nu vada daca pana si actionarul de rand a sesizat toate aceste mizerii. Deratizarea trebuie inceputa de la ASF!

    Mizerabilii astia de la SIF1, desi au destui bani din veniturile grase care le sunt asigurate de SIF (la care isi vor adauga echivalentul a 2.000.000 actiuni drept recompensa pentru nimic pozitiv notabil) se bucura si la dividendele micilor actionari. ASF-ul a legalizat cartelizarea SIF-urilor cu buna stiinta (iar cea mai buna dovada este faptul ca nu a reactionat in niciun fel la ceea ce se intampla).

    La AGA SIF1 au participat actionari reprezentand 30,52 % din capitalul social.Votul impotriva distribuirii de dividende a fost 61,68%. Per total , s-au pronuntat impotriva distribuirii de dividende actionari reprezentand 18,82% din capitalul social al SIF1. Balanta a fost inclinata probabil de votul altor SIF-uri cu detineri la SIF1. Trebuie mentionata procedura greoaie de vot care a fost impusa micilor actionari , fapt care i-a eliminat practic de la vot.

    Sfarsitul filmului ar fi fost probabil altul daca ASF nu ar fi legalizat achizitiile incrucisate la SIF-uri. Sa ne amintim de asemenea ca la sfarsitul anului 2014 , urmare investigatiilor DIICOT , a fost identificata la SIF 1 o concertare de cca 20%,care , impreuna cu alte infractiuni , a dus la arestarea presedintelui de atunci al CA SIF1, Bilteanu Dragos George. Concertarea identificata de DIICOT a fost mult mai mare decat concertarea comunicata anterior de ASF. 

    Morala este ca Ursache si Dragoi , chiar daca apartin unor partide divergentea, au aceeasi viziune si se inteleg in problemele esentiale , ceea ce nu e putin lucru.

    1. ..o mica rectificare:

      - prezenta la AGOA a fost de 167.510.024 actiuni, reprezentand 30,52% din cele 548 milioane de actiuni emise de SIF1; 

      - de votat au votat 128.666.179 actiuni, adica 23,44% din numarul total de actiuni, circa 40 milioane actiuni fiind restrictionate pe motiv de concertare; 

      Din cei 128.666.179 actiuni votante, impotriva distribuirii de dividende au votat 79.391.299 actiuni, care reprezeinta 14.4% din numarul total de actiuni SIF1, iar pentru au votat 49.304.880 actiuni, adica 8.9%. 

      Hai sa vedem cine nu vrea dividende, grupul Bilteanu, restrictionat la 5%, s-ar putea TLV si inca cineva cu 5%. Dintre SIF-uri doar SIF4 detinea 4.95% la 31.12.2016. 

      Cred ca ar fi corect ca ASF (mai ales acum, cand face teste de stres si se chinuie sa convinga participantii la piata, mai ales pe investitorii de retail, alias prostii care isi baga banii in SIF-uri, de impartialitatea si corectitudinea lor) sa intrebe, presa sa intrebe si SIF1 sa raspunda care sunt actionarii (cu nume si prenume) au votat impotriva distribuirii de dividende.

    Sif 4 care are o detinere de 4.95% din Sif 1 este administrata de SAI MUNTENIA INVEST SA la care este actionar majoritar Sif 1.Pai atunci cum sa voteze Sif 4 la AGA de la Sif 1 decat cum ii spune Dragoi, Balteanu & companii.Sper ca acum faceti conexiunile de unde vin voturile exact cum a zis gigi inervatul.(actiune concertata)pe care Asf se face ca nu o vede.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb