Acţionarii Chimcomplex au aprobat încheierea a două facilităţi de credit în valoare de 90 milioane euro

M.G.
Piaţa de Capital / 27 august 2021

Acţionarii Chimcomplex au aprobat încheierea a două facilităţi de credit în valoare de 90 milioane euro

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB) au aprobat, ieri, încheierea de către societate a două contracte de facilitate de credit în sumă totală de 90 milioane de euro, se arată într-un raport al producătorului de polioli remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre o facilitate de credit în sumă totală de 60 milioane de euro de la CEC Bank, ce cuprinde o facilitate de credit la termen de cel mult 20 milioane de euro şi o facilitate de credit de tip revolving în sumă maximă de 40 milioane de euro. Cealaltă facilitate de credit, la termen, în sumă maximă de 30 milioane de euro, urmează să fie accesată de la Alpha Bank.

"Primele trageri din facilităţi (cele de la CEC - n.r.) vor fi folosite pentru refinanţarea contractelor de finanţare existente (cu VTB Bank (Europe) SE, Argentum Netherlands/Credit Suisse International), iar ulterior pentru desfăşurarea activităţii societăţii, implementarea de investiţii şi în orice alte scopuri prevăzute în planurile de afaceri ale Chimcomplex S.A sau în orice alte scopuri stabilite de Consiliul de Administraţie, în funcţie de necesităţile societăţii", se arată în raportul companiei.

Totodată, cea de-a doua facilitate, de la Alpha Bank, va fi de asemenea folosită în vederea refinanţării contractelor de finanţare existente (cu VTB Bank (Europe) SE, Argentum Netherlands/Credit Suisse International - dacă este cazul), implementării de investiţii, utilizării pentru capital de lucru şi în orice alte scopuri prevăzute în planurile de afaceri ale Chimcomplex, după cum afirmă compania.

De asemenea, s-a dat aprobarea negocierii şi încheierii de către companie a unor contracte de ipotecă imobiliară şi mobiliară în favoarea CEC Bank şi Alpha Bank, pentru garantarea obligaţiilor asumate prin contractele de facilitate de credit menţionate mai sus.

În plus, acţionarii Chimcomplex au aprobat încheierea unor alte contracte de credit cu orice instituţii din ţară şi străinătate de cel mult 60 milioane de euro, peste cele menţionate anterior, în vederea dezvoltării de investiţii, modernizări, retehnologizări, etc.

Pentru primul semestru al acestui an, Chimcomplex a raportat un profit net de 282,6 milioane de lei, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 1,1 miliarde de lei. Chimcomplex, companie controlată de către omul de afaceri Ştefan Vuza, are o capitalizare bursieră de 2,85 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb