ACŢIONARII DIGI: "Intenţionăm să obţinem 1,218 miliarde lei din listarea companiei"

A.C.
Piaţa de Capital / 27 aprilie 2017

"Intenţionăm să obţinem 1,218 miliarde lei din listarea companiei"

Acţiunile care vor fi listate reprezintă 25,6% din companie

Acţionarii Digi Communication (DIGI) intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar preţul de ofertă aşteptat este între 38-56 lei/acţiune.

Oferta se va derula în perioada 28 aprilie - 10 mai. Investitorii de retail vor beneficia de un discount de 7% dacă subscriu până pe 5 mai (primele 5 zile lucrătoare de derulare a ofertei), sau de 3% dacă subscriu după ziua a 5-a de ofertă, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranşa Investitorilor Instituţionali se adresează anumitor Investitori Calificaţi din Uniunea Europeană şi din afara Statelor Unite ale Americii şi, conform Regulamentului S şi din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (cumpărător instituţional calificat, n.r.), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerinţele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacţii care nu face obiectul cerinţelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare. Tranşa va avea alocat un număr iniţial de 18.482.492 acţiuni, reprezentând 85% din numărul iniţial de acţiuni oferite.

Tranşa Investitorilor de Retail se adresează persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituţionali, şi va avea alocat un număr iniţial de 3.261.616 acţiuni oferite, reprezentând 15% din numărul iniţial de acţiuni oferite.

În acest moment, capitalul social subscris al societăţii este compus din 65.756.028 acţiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum şi din 34.243.972 acţiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.

Acţiunile incluse în ofertă, adică 25,6% din companie, sunt de clasă B, astfel că reprezintă mai puţine drepturi de vot.

Sursa citată menţionează: "Fiecare acţiune oferită va avea aceleaşi drepturi, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile de vot şi la dividende. Acţiunile oferite vor avea aceleaşi drepturi la dividend ca şi acţiunile Clasa A, însă acţiunile oferite vor avea drepturi de vot mai puţine în comparaţie cu drepturile de vot aferente acţiunilor Clasa A, care vor avea 10 drepturi de vot pe acţiune".

Digi Communication, compania mamă a companiei RCS&RDS, a afişat un profit net de 11,8 milioane de euro pentru anul trecut, însă datoriile pe termen lung ale companiei au crescut cu 13,17% faţă de 2015, la 746,4 milioane euro, potrivit prospectului.

Cea mai mare parte din sumă, de 665,5 milioane euro, este reprezentată de credite şi împrumuturi purtătoare de dobândă, inclusiv obligaţiuni.

Valoarea totală a datoriilor Digi Communication a crescut în 2016 cu aproape 10%, la 1,24 miliarde euro.

Compania a realizat un profit net de 11,8 milioane euro, comparativ cu 4 milioane euro în 2015 şi o pierdere de 6,8 milioane euro în 2014.

Digi Communication precizează: "Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operaţiunile noastre din România au reprezentat 612,7 milioane euro, sau 72,7%, din veniturile noastre totale. Operaţiunile noastre din Ungaria au reprezentat 137,9 milioane euro, sau 16,4%, din veniturile noastre totale, operaţiunile noastre din Spania au reprezentat 83,0 milioane euro, sau 9,9% din veniturile noastre totale, iar operaţiunile noastre din Italia au reprezentat 9,2 milioane euro, sau 1,1%, din veniturile noastre totale. Deşi în trecut am avut operaţiuni în alte ţări din Europa de Est, toate aceste operaţiuni au fost vândute în 2013 şi 2015".

Compania va fi listată cu simbolul DIGI, iar tranzacţionarea acţiunilor este estimată să înceapă din 16 mai.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. ... acest SPO va fi otzeapa pentru toti cumparatorii de actiuni ... cei care vand , vor sa scape cu profit pentru ca stiu ca datoriile MARI ale companiei vor atarna greu si practic dividende in anii urmatori nu se vor distribui !

    De ce sa investesti intr-o companie care afirma ca nu va acorda dividende ?!?!?! 

    1. Google, Amazon, Berkshire Hathaway, Apple, eBay, Dell, Yahoo. Ce au in comun toate astea? Nu dau dividende. Ce mai au in comun? Au crescut de-au rupt in ultimii ani. Deci, ce treaba au dividendele? O companie poate sa creasca pe bursa din variate motive, nu trebuie sa dea dividende. Banca Transilvania are un istroric bogat in dividende? Nu. A preferat sa faca majorari de capital.

      Medlife a avut succes,nu? Și dacă a anunțat că profitul îl reinvesteste in dezvoltarea companiei e de rău?

      ... firma DIGI cu companiile enumerate care au stat si stau pe un munte de cash mi se pare cel putin deplasat ... DIGI este supraindatorata si probabil nu va face fatza presiunii rambursarii debitelor , intr-o piata telecom din ce in ce mai concurentiala ...

      .... ce mare succes a avut Medlife !

      Incredibil ! cat e sub pretul SPO-ului ?!?! si inca merge la vale ...

      si va tot merge la vale ! 

      medlife s-a listat la 26, acum e 30.9. e greu, un mare esec intr-adevar. :))) luati fratilor electrica, muult cash, produce dobanda la banca frumooos. dividende cat cuprinde, zero perspective de crestere. luati companii de stat, stati pe dividende. tot pe site-ul asta era aceeasi placa cu indatorarea si la medlife. sa stiti ca exista posibilitatea sa faci afaceri si prin indatorare, numai la noi companiile de stat stau pe munti de cash si se uita la luna.

      La subscriere Medlife cu discount era în jur la 25,ieri a închis la 31,nu vad unde merge la vale.. Menționez că nu dețin act la M. Am dat.o că exemplu

    care e pana la urma % final care se listeaza din CS al DIGI?

    1. daca se vand toate cele 21.7 milioane de actiuni emise de digi de cat b (val nominala 0.01 euro), atunci 3.14% din capitalul social va fi listat

    Gigi vinde din actiunile detinute?

    Sau emit alte actiuni de cat. B ?

    Aici este o mica mare diferenta. 

    1. Lista completă a acţionarilor care vând titluri la ofertă este următoarea, conform prospectului: Carpathian Cable Investments S.à.R.L., Celest Limited, ING Bank N.V., Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicuşor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszari.

      Fondul de investiţii Carpathian Cable Investment, care în prezent are o deţinere de 20,6% din RCS&RDS, intenţionează să vândă la BVB o participaţie de 19%, adică circa 17,6 milioane de acţiuni ceea ce la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune ar putea încasa aproximativ un milliard de lei. Printre acţionarii care vor să se retragă figurează şi familia de politicieni Schealean care ar putea încasa cumulat circa 50 mil. lei presupunând că oferta va fi finalizată la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune.

      Avocatul Dorina Schelean de la PNL are un pachet de 413.000 de acţiuni RCS, iar Nicuşor Dorel Schealean circa 514.000 acţiuni. 

      Printre vânzători figurează şi ING Bank cu o deţinere de 676.000 de acţiuni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb