Acţiunile "Băncii Transilvania" rămân în topul creşterilor

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 20 noiembrie 2009

Acţiunile "Băncii Transilvania" rămân în topul creşterilor

Acţiunile "Băncii Transilvania" Cluj (simbol TLV) au reprezentat, în ultima lună, cel mai bun plasament financiar, aducând randamente maxime pentru persoa-nele care au vrut să-şi fructifice veniturile prin intermediul pieţei de capital. Astfel, investitorii care s-au orientat către titlurile TLV ar fi înregistrat, în perioada 16 octombrie - 18 noiembrie, sporirea veniturilor cu 26,08%, dacă s-ar fi hotărât să-şi vândă acţiunile miercuri.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o apreciere de 7,25%, în perioada analizată, în timp ce indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a raportat o scădere de 2,83%.

Persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă, fiind mai puţin încrezătoare în oportunităţiile oferite de piaţă, au consemnat un câştig de 0,18%, pe fondul aprecierii monedei naţionale faţă de euro.

Persoanele care au ales ca plasamente fondurile mutuale de investiţii au stat mai bine. Investitorii care s-au orientat către fondul "BT Index", au înregistrat cele mai mari câştiguri la această variantă de plasament, raportând o creştere de 3,85% a sumei investite iniţial.

Tot pe plus au fost şi persoanele care au preferat, la 16 octombrie, să constituie depozite în lei la băncile comerciale. Cei mai inspiraţi însă au fost investitorii care s-au orientat spre "Banca Comercială Carpatica", raportând un câştig de 1,05% din suma investită iniţial, spre deosebire de persoanele care s-au orientat către alte bănci.

Cu toate astea, inves-titorii care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în speranţa că preţul aurului îşi va continua marşul pozitiv, s-au dovedit în continuare inspiraţi. Cotaţia metalului galben a crescut cu 9,11% în perioada analizată, pe fondul creşterii preţului acestuia la nivel mondial.

Tot pe plus s-au găsit şi persoanele care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială. Astfel, cei care au optat pentru această categorie de plasament, au obţinut în continuare un câştig de 0,37% dacă s-ar fi decis pentru depozitele în euro de la "Marfin Bank".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb