Acţiunile "Petrolexportimport" Bucureşti au fost cele mai performante în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 august 2009

Acţiunile "Petrolexportimport" Bucureşti au fost cele mai performante în ultima lună

Titlurile "Petrolexportimport" Bucureşti (simbol PEI) au fost vedetele bursei, înregistrând, în perioada 21 iulie - 21 august, o apreciere de 37,05% (raportat la moneda europeană), până la 23,4 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de ieri. Majoritatea acţiunile de pe Bursă au înregistrat corecţii uşoare în ultima perioadă, pe fondul unei lichidităţi în scădere.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "Active Dinamic" au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de 14,41%, a patra în topul celor mai bune oferte din piaţă.

În schimb, investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri au înregistrat randamente mai bune. Cea mai mare creştere a fost cea înregistrată de indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a urcat cu aproape 18%, în intervalul analizat. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 14,14% în ultima lună, în timp ce BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a afişat o creştere de 15,38%.

La polul opus, tradiţionaliştii care au preferat, la 21 iulie, să constituie depozite în euro la "Romanian International Bank" (RIB), "Marfin Bank" sau "Libra Bank au obţinut în continuare randamente mici. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile la aceste bănci, au obţinut, vineri, un câştig de 0,42% din suma depusă.

Şi investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la "Garanti Bank", s-au dovedit inspiraţi, înregistrând un beneficiu de 1,18% la această categorie de plasament, pe fondul aprecierii leului în raport cu moneda euro.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au fost mulţumite de alegerea făcută. Astfel, cei care nu s-au decis pentru o altă modalitate de a-şi investi banii au înregistrat o valorizare a economiilor cu 0,66%, pe fondul creşterii monedei naţionale în raportul cu euro.

În schimb, cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată, au avut de pierdut. Preţul metalului galben a scăzut cu 1,22%, după ce investitorii s-au reorientat tot mai mult către alte tipuri de plasament

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb