Acţiunile "Policolor" au adus un cîştig de 25% în ultima lună

R.O.
Investiţii Personale / 13 ianuarie 2012

Investitorii care şi-au format în urmă cu o lună un portofoliu cu cel mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET au fost inspiraţi. Creşterea valorii indicelui BET, calculat în euro, a determinat o majorare a valorii portofoliului cu 6,03%. Un cîştig mai mare ar fi revenit investitorilor care au optat pe 12 decembrie pentru acţiunile celor cinci SIF-uri şi cu structura indicelui BET-FI. Datorită aprecierii valorii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 8,81% mai mult.

Şi persoanele care au preferat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale ar fi avut ieri un cîştig semnificativ. Cei mai inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondului "Napoca", valoarea investiţiei majorîndu-se cu 7,89%. Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, cîştigul real adus de fondul "Napoca" a fost în ultima lună de 6,1%. Cei care au optat pentru unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea inves-tiţiei cu 2,53%, iar valoarea unităţilor fondului "FDI Allegro" a crescut cu 2,35%.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Policolor". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a cres-cut cu 25,42%. Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Rompetrol Well Services" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 13,07%.

Investitorii care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,66% din cauza deprecierii leului în raport cu euro. Mai puţin ar fi pierdut investitorii care şi-au constituit un depozit lunar în lei la băncile comerciale. Pierderea minimă, de 0,27% din valoarea sumei investite, exprimate în euro, ar fi avut cei care au optat pentru instrumentele de economii oferite de CEC şi "Finansbank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb