Acţiunile "UAMT" Oradea au fost cele mai performante în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 septembrie 2009

Acţiunile "UAMT" Oradea au fost cele mai performante în ultima lună

Titlurile "UAMT" Oradea (simbol UAM) au fost vedetele bursei, înregistrând, în perioada 7 august - 7 septembrie, o apreciere de 54,10% (raportat la moneda europeană), până la 0,396 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de ieri. Majoritatea acţiunile de pe Bursă au înregis­trat aprecieri uşoare în ultima perioadă, pe fondul unei lichidităţi în creştere.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "BT Index" au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de 1,39%, a cincea în topul celor mai bune oferte din piaţă.

În schimb, investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri au înregistrat randamente mai bune. Cea mai mare creştere a fost cea înregis­trată de indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, care a urcat cu 4,63%, în intervalul analizat. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 4,41% în ultima lună, în timp ce BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, a afişat o creştere de 4,10%.

La polul opus, tradiţionaliştii care au preferat, la 7 august, să constituie depozite în euro la "Marfin Bank" şi "BC Carpatica", au obţinut în continuare randamente mici. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile la aceste bănci, au obţinut, luni, un câştig de 0,37% din suma depusă.

Şi investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la "Garanti Bank", s-au dovedit inspiraţi, înregistrând un beneficiu de 0,35% la această categorie de plasament, cel mai mare comparativ cu res­tul băncilor.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au fost nemulţumite de alegerea făcută. Astfel, cei care nu s-au decis pentru o altă modalitate de a-şi investi banii au înregistrat o valorizare a economiilor cu 0,66%, pe fondul creşterii monedei naţionale în raportul cu euro.

În schimb, cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată, au avut de câştigat, pe fondul aprecierii acestora. Preţul metalului galben a crescut cu 3,52%, după ce investitorii s-au reorientat tot mai mult către acest tip de plasament

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb