"Adion" deţine cel mai mare Centru Comercial Medical din ţară

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 2 aprilie 2008

"Adion" deţine cel mai mare Centru Comercial Medical din ţară

Pe piaţa românească a aparaturii medicale acţionează mulţi reprezentanţi ai unor firme internaţionale, cu susţinere financiară puternică. "Adi-on" concurează de câţiva ani cu aceştia, ghidându-se după principiul "să nu vinzi orice şi oricum". Firma importă aparatură şi echipamente medicale de la firme recunoscute pe plan internaţional (cu majoritatea pe contracte în exclusivitate).

"În primele luni ale acestui an, am desfăşurat activitate de distribuţie, în special, către unităţile private, care fac inves-tiţii fără să aştepte ", ne-a spus Ioana Coşăreanu, director general adjunct al firmei. Domnia sa a continuat: "În întreaga ţară apar cabinete şi mici clinici private, care trebuie dotate după norme europene, dis-părând moda cabinetelor de apartament. De asemenea, se construiesc clinici mari şi spitale private care se dotează ultramodern. Mulţi dintre cei implicaţi în construcţii de unităţi medicale adoptă tactica unei investiţii mai mari de la bun început, pentru a putea oferi serviciile care să-i reprezinte, la nivel european".

Pe de altă parte, spitalele de stat au primit fonduri consis-tente, comparativ cu alţi ani, şi au început să se modernizeze. Un lucru sesizat de "Adion" este faptul că, în acest proces, au început să aibă un cuvânt de spus medicii tineri, cu idei novatoare. Există o schimbare de optică, o abordare a noului în comenzile care se fac, atât în domeniul aparaturii şi echipamentelor, cât şi al mobilierului medical. De asemenea, afirmă managerii companiei, plata comenzilor făcute de unităţile de stat este mult mai ritmică decât în urmă cu 1-2 ani.

Ioana Coşăreanu ne-a relatat: "Începând cu ultima decadă a lunii martie se deschide licitaţiilor şi bugetul alocat unităţilor de stat poate fi cheltuit. Alinierea la normele UE impune o modernizare a tuturor unităţilor medicale de stat, fondurile alocate nefiind încă suficiente pentru tot ceea ce este necesar. Sperăm în creşterea acestora, pentru că unităţile medicale au nevoie de aparatură şi instrumentar nou".

Câştigarea mai multor licitaţii, apariţia a numeroase cabinete, clinici şi spitale particulare au condus la creşterea cifrei de afaceri a "Adion", în 2007, la 1,8 milioane de euro, iar existenţa unor contracte ferme pentru acest an, creează perspectiva creşterii acesteia cu 25%. Numărul clienţilor activi ai firmei a ajuns la 500, cu cereri din toate segmentele portofoliului ce cuprinde 3.000 de produse.

Gama produselor firmei include aparatură de diagnosticare, tratament şi sterilizare, aparatură de urgenţă-intervenţie rapidă (pentru Apărare Civilă, Salvare, SMURD), aparatură pentru săli de operaţie şi ATI, mobilier pentru clinici şi cabinete, instrumentar medical şi consumabile.

Mulţi clienţi solicită mobilierul pe care secţia de producţie a firmei îl creează şi montează la utilizator. Din gamă fac parte: dulapuri, dulapuri-vestiar, fişiere specifice, birouri, noptiere de salon, paturi simple. Comenzile s-au înmulţit datorită faptului că tot acest mobilier poate fi realizat în culorile "la modă" acum: albastru, argintiu şi alb.

Dotările cu aparatură şi mobilier "Adion" au fost efectuate la numeroase centre medicale particulare, la Institutul de boli de nutriţie Paulescu, Spitalul Filantropia, Spitalul Judeţean Tg.Jiu, Spitalul de boli cronice Petrila etc.

Echipa de service a firmei este formată, pentru moment, din cinci persoane calificate şi participante la training-urile organizate, periodic, de producătorii externi de aparatură. În portofoliul furnizorilor sunt firme din Germania, Italia, Polonia, Coreea de Sud etc.

Materialele consumabile - seringi de unică folosinţă, bonete, măşti şi mănuşi, produse din bumbac, sonde şi canule, aţă chirurgicală, dezinfectante etc., sunt achiziţionate din import şi de la firmele româ-neşti: "Incerplast", "Aura", "Provic".

"Adion" a lansat pe piaţa medicală o noutate - patul de naşteri. Ioana Coşăreanu ne-a declarat: "Este un produs deosebit ca utilitate, confort şi modernitate în utilizare, care încă nu este cunoscut de medicii din maternităţi. Va fi, cred eu, foarte bine primit de către medicii din spitalele private, fiind un produs de nivel premium. Noi vom invita medici din toate spitalele pentru a le demonstra performanţele acestuia. Beneficiarele, viitoarele mămici, vor fi încântate ".

În cel mai mare Centru Comercial Medical din ţară, care este deschis în acelaşi imobil cu sediul firmei "Adion", clienţii sunt consiliaţi asupra alegerii, li se permite încercarea şi li se demonstrează utilizarea fiecărui aparat. O instruire temeinică a celor ce utilizează aparatele se face de către echipa de specialişti a "Adion", după montarea aparatului achiziţionat, în spaţiul rezervat lui. În continuare, clientul are asigurat service-ul pe perioada garanţiei şi post garanţie.

Ioana Coşăreanu a precizat: "Tendinţa actuală a achizitorilor de aparatură şi instrumentar medical este să abordeze firme care oferă produse plus servicii. Dacă adaug serviciilor noastre deja menţionate, că cele şapte mijloace de trans-port de mare capacitate ale firmei asigură transportul produselor către clienţii din întrea-ga ţară, şi pe cel internaţional, de la furnizori, pot să afirm că avem o gamă de servicii completă, pe care o asigurăm odată cu distribuţia produselor, la nivel naţional".

Ioana Coşăreanu apreciază că piaţa românească a aparaturii medicale s-a disciplinat mult odată cu aderarea ţării noastre la UE şi cu amplificarea sistemului de acordare de exclusivităţi în distribuţie de către mulţi furnizori. O concurenţă intens diversificată se simte pe piaţa materialelor consumabile şi mai accentuată pe cea a instrumentarului medical. Domnia sa a subliniat că o piaţă deschisă şi diversificată, cum este acum şi cea românească, poate oferi atât produse de o calitate îndoielnică, dar şi de o calitate foarte bună.

Firma "Adion Prodimpextrans" SRL este o afacere de familie, condusă de doi fraţi. A fost creată în anul 1994, cu capital românesc. Importul şi distribuţia aparaturii medicale, completate de producţia de mobilier medical, s-au intensificat din 2004. Locuri de muncă: 29. Vânzările au fost, în anul 2007, de 1,8 milioane de euro, pentru anul în curs estimându-se o creştere cu 25%. Directorul general al companiei este domnul Adrian Coşăreanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb