Compania de inginerie tehnologică Adrem Invest din Bucureşti, care are în plan construcţia unei termocentrale de 90 milioane de euro în Suceava, tatonează oportunităţi de producţie a electricităţii din deşeuri, potrivit lui Corneliu Bodea, vicepreşedintele companiei, citat de Mediafax.
Proiectul termocentralei de la Suceava este derulat de firma Bioenergy Suceava, controlată în proporţie de 48,98% de Adrem Invest. Firmele Bio Electrica Transilvania din Rădăuţi şi RZ Rumanien Beteiligungs din Austria deţin fiecare câte 25,51% din capital.
Bio Electrica Transilvania este controlată de Cascade Empire Immobilien din Austria, din grupul Holzindustrie Schweighofer.
Termocentrala, ale cărei lucrări au început în luna februarie, urmează să livreze energie termică celor 26.000 de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire din Suceava, precum şi energie electrică. Investiţia este finanţată în proporţie de 70% de Raiffeisen Bank.
Termocentrala va funcţiona pe bază de biomasă, care va fi furnizată în mare parte de fabrica de lemn de la Rădăuţi a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.
La începutul anului trecut, Adrem Invest a anunţat că are în plan realizarea a două parcuri fotovoltaice de peste 10 MW, în Buzău şi Alba. Compania a obţinut toate avizele pentru parcul solar din Buzău, pe care l-a scos la vânzare.
Producţia de energie regenerabilă este sprijinită de stat prin schema certificatelor verzi, pe care producătorii le primesc gratuit în contul energiei produse şi livrate către consumatori.
Adrem Invest are trei asociaţi persoane fizice, respectiv Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).
Compania a înregistrat, în primul semestru, o cifră de afaceri de 85,5 milioane lei (19,5 milioane euro), în creştere cu 27% faţă de perioada similară din 2012.
Compania a încheiat primele şase luni din 2012 cu afaceri de 67,4 milioane lei şi caută contracte de 20 milioane euro în cele două Americi şi China.
"În cele două Americi există potenţial de dezvoltare în metalurgie, ca urmare a costurilor mai mici ale energiei, efect al exploatării gazelor de şist. Pentru ce a mai rămas din anul acesta, tema este să semnăm contracte de 20 milioane euro", a declarat Corneliu Bodea.
Compania are patru divizii specializate în ingineria proceselor, automatizări, servicii integrate şi energii regenerabile şi este implicată şi în producţia de energie, atât convenţională, cât şi regenerabilă.
1. DNA-ul autosesizare ADREM INVEST
(mesaj trimis de marta simona în data de 30.09.2015, 18:02)
30 SEPTEMBRIE 2015
MESAJ DE DISPERAT AL UNUI CETATEAN DIN ROMANIA
DNA-ul de urgenta sa se autosesizeze asupra activitatii ADREM INVEST- Divizia SERVICII INTEGRATE - citire contoare - sucursala Craiova.
Sunt CLIENT CASNIC a unui contor electronic de energie electrica.
In urma constatarii a unui angajat de-al lor ca acel contoar prezinta eroare, cand a venit sa monteze un altul ..zic ei nou, nu l-au montat pentru ca LA SOLICITAREA MEA, SA IMI LASE IN COPIE ALATURI DE CELELALTE DOCUMENTE INSOTITOARE OBLIGATORII, NU AU AVUT BULETINUL DE VERIFICARE MTROLOGICA a contorului. In loc ca angajatii lor sa vina la domiciliul consumatorilor casnici cu PAD-urile din dotare sa faca verificarile, ne pun pe drumuri si la plata....pe motiv ca CEZ-ul raspunde.....pe site-ul CEZ-ului si al ADREM-ul este cu totul altceva...SA STIE CA NU TOTI CONSUMATORII CASNICI SUNT PROSTII lor, si daca DNA-ul nu face nimic ma voi adresa Comunitatii Europene, fiindca niste NEMERNICI ne fura si ne mint cu nerusinare.....RUSINE "STIMATI DOMNI DESTEPTI - FRATII BODEA SI ALTI JNAPANI DE CLASA, ROMANI SI STRAINI CARE DUPA CE NE MONTATI NISTE JEGURI DE ASA-ZISE CONTOARE ELECTRONICE...FARA DOCUMENTELE LEGALE INSOTITOARE...NE TRIMITETI LA CEZ......PE BANII NOSTRI.....CAND VOI TREBUIE SA FACEti VERIFICARILE METROLOGICE...DAR CE PRETENTII MAI POT AVEA CAND SI LABORATORULUI VOSTRU I-A EXPIRAT.... Laboratorul de Verificari metrologice a obtinut autorizatianr. 020/12 valabila pana la 11.04.2014 emisa de BRML, conform OG nr.20/1992,privind activitatea de metrologie si indeplineste cerintele de management si tehnice ale standardului SREN ISO CEI17025:2005 si ale procedurilor de metrologie leagala privind cerintele obligatorii de functionare ale laboratoarelor autorizate, CONFORM CELOR SCRISE PE SITE-UL VOSTRU.
SI SA NU CREDETI CA NU AU CONTOARE BUNE..SI ANUME CONTOARE ELECTRONICE CU MEMORIE INTERNA...DE PE ACELE CONTOARE NU SE MAI POATE FURA.... EI LE MONTEAZA DOAR CLIENTILOR SPECIALI!!!!!
SOLICIT PE ACEASTA CALE RASPUNSURI IN SCRIS, pe adresa de E-mail specificata, DE LA: CEZ OLTENIA, ADREM INVEST - D-L FLORIN CIOBANU, ANRE, MINISTERUL ENERGIEI, PROTECTIA CONSUMATORULUI SI DNA.
Cu respect,
Un cetatean roman care castiga salariul minim pe economie dupa 35 de ani de munca cinstita!!!!!!!!!!