Aducţiune de gaz metan în vizorul Prefecturii Neamţ

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 aprilie 2005

Corpul de control al Prefecturii Neamţ va verifica legalitatea asocierii a cinci primării de pe Valea Muntelui pentru introducerea gazului metan, cu sprijin financiar american.

Prefectul judeţului, Toader Mocanu, a declarat, citat de Rompres, că firma unui avocat ieşean, prin care s-a negociat această asociere, este suspectată de prejudicierea bugetelor locale.

Consiliile locale din comunele Pipirig, Poiana Teiului, Ceahlău, Hange şi Vînători Neamţ au aprobat alocarea din bugetele locale a sumei de peste 1,3 miliarde lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi achitarea taxelor de consultanţă internaţională în vederea realizării proiectului de racordare a acestor localităţi la reţeaua de gaz metan.

Intermediarul acestei afaceri este un fost avocat ieşean, Iulian Ciomaga, care a fost exclus din Baroul de avocatură în urmă cu şapte ani pentru afaceri dubioase, în urma cărora au fost păgubite mai multe persoane din zona Moldovei.

Ciomaga a declarat primarilor nemţeni că Agenţia de Dezvoltare Euroatlantică "Pytagoras", pe care o conduce, are relaţii cu un grup de firme americane, interesat să aloce 47 de milioane de dolari pentru realizarea unor investiţii în România, din care 19 milioane de dolari pentru introducerea gazului metan în cele cinci comune.

Pentru derularea proiectului a fost constituită societatea "Sapien" SRL la Ceahlău, unde cele cinci comune au devenit acţionari, împreună cu presupuşii finanţatori americani, care deţin 25% din acţiuni.

Consilierii locali din comunele menţionate au aprobat de la buget sume cuprinse între 300 şi 520 milioane lei pentru consultanţă şi înfiinţarea firmei, iar o parte însemnată din bani- peste 35.000 de dolari- a fost cheltuită cu deplasările în străinătate de către fostul avocat şi alte persoane.

La nivelul judeţului, există o strategie pentru racordarea localităţilor din mediul rural la reţeaua de gaz metan, iar pentru cele cinci comune suma se ridică la 30 milioane de euro, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Vasile Constantin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb