AGEA Romgaz, amânată pentru luni, din lipsă de cvorum

Elena Deacu
Companii #Energie / 23 ianuarie 2015

AGEA Romgaz, în care trebuia să se decidă, printre altele, achiziţionarea de servicii de consultanţă juridică şi asistenţă de specialitate necesare companiei pentru a rezolva situaţia creanţelor importante pe care compania le are de recuperat de la Grupul Interagro, a fost amânată pentru luni, 26 ianuarie, din lipsă de cvorum.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cerinţele de cvorum de prezenţă pentru desfăşurarea AGEA nu au fost îndeplinite, astfel că acţionarii se vor întâlni, în aceleaşi condiţii, în data de 26 ianuarie.

Acţionarii Romgaz erau convocaţi, astăzi, într-o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru a decide dacă aprobă achiziţia de servicii de consultanţă juridică şi asistenţă de specialitate pentru diferendele de natură comercială/civilă şi potenţial penală rezultate în urma derulării relaţiilor comerciale cu Interagro SA, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.

La jumătatea acestui an, conducerea Romgaz a declarat că societatea producătoare de gaze avea de recuperat circa 200 milioane de lei de la grupul controlat de Ioan Niculae.

În aprilie, conducerea Romgaz a transmis ziarului BURSA că datoria înregistrată la finele primului trimestru de SC Interagro SA Bucureşti era de 218.619.638,98 lei. "Din valoarea totală, 51.485.687,07 lei reprezintă contravaloarea gazelor naturale, refuzată de debitor (n.r. InterAgro), iar 167.133.952,38 lei sunt penalităţi de întârziere, calculate în baza contractelor comerciale", ne-a precizat, la vremea respectivă, conducerea Romgaz.

Acţionarii Romgaz trebuia să mai analizeze aprobarea achiziţionării, pe cale de excepţie, a unor servicii de consultanţă juridică, asistenţă şi de reprezentare juridică pentru diferendul apărut în urma încheierii de către ANAF a unui control fiscal tematic, pentru demararea proiectului de dezvoltare a centralei electrice Iernut printr-o "asociere în participaţiune/joint venture", dar şi pentru înfiinţarea filialei de înmagazinare gaze naturale Depogaz Ploieşti.

Pe ordinea de zi mai figura şi aprobarea modului de exercitare a dreptului de vot al Romgaz în AGA Depomureş, acţionarilor propunânduli-se respingerea majorării de capital la Depomureş cu suma de 23.200.000 lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb