AGROSTAR cere Guvernului să respingă finanţarea de la buget a organizaţiilor reprezentate la nivel UE

Adina Lateş
Companii / 12 octombrie 2015

Federaţia AGROSTAR analizează posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a Hotărârii de Guvern prin care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vrea să finanţeze de la bugetul de stat cotizaţiile pentru reprezentarea unor organizaţii profesionale la UE, dacă actul normativ va fi aprobat de Guvern, relatează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"Cerem Guvernului ca, în cazul acest proiect elaborat de Ministerul Agriculturii ajunge pe ordinea de zi, să nu îl aprobe. Federaţia AGROSTAR consideră că este ruşinos să dai bani de la bugetul de stat unor entităţi private şi pentru fermierii afectaţi de secetă să spui că nu ai bani. Finanţarea acestor organizaţii de către Guvern, prin Ministerul Agriculturii, pune sub semnul întrebării şi independenţa lor. Dacă în actul normativ scrie că e vorba de 15 organizaţii, Ministerul Agriculturii să publice numele lor, că înseamnă că le ştie, să vadă şi opinia publică cine sunt membrii acestora şi cât de justificat este ca organizaţiile respective să primescă bani de la bugetul de stat", declară secretarul general al AGROSTAR Horaţiu Raicu.

Federaţia AGROSTAR consideră că organizaţiile profesionale/interprofesionale, care au drept scop reprezentarea intereselor membrilor săi, trebuie să aibă capacitatea să îşi plătească cotizaţiile la structurile europene la care sunt afiliate din cotizaţiile membrilor, şi nu din bani publici. Dacă nu sunt capabile să facă acest lucru, înseamnă că ori nu au membri, ori membrii pe care îi au nu îşi plătesc cotizaţia considerând că organizaţia nu le reprezintă interesele.

"Organizaţiile profesionale/interprofesionale la care face referire actul normative sunt organizaţii constituite în baza unei OG din anul 2000 (OG 26/2000) care prevede că acestea pot obţine bani de la bugetul de stat, doar dacă sunt de utilitate publică, iar organizaţiile care ar urma să beneficieze de bani de la buget, prin această HG, nu sunt de utilitate publică.

Federaţia AGROSTAR a înaintat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o adresă prin care îi solicită renunţarea la acest act normativ şi ne vom adresa şi organizaţiilor europene la care suntem afiliaţi şi unde plătim cotizaţie, din fonduri proprii, de 20 de ani", se mai arată în comunicat-

Federaţia AGROSTAR, cea mai mare federaţie sindicală din domeniul agricol, are în componenţă peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât şi salariaţi din agricultură şi servicii conexe, din sectorul privat, cât şi din cel bugetar. Federaţia AGROSTAR este una dintre puţinele organizaţii afiliate pe plan internaţional, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb