AGROSTAR: "Cerem ministrului Agriculturii analizarea posibilităţilor de scutire de la plata impozitului pe norme de venit în cazul persoanelor fizice"

A.C.
Companii / 25 aprilie 2017

"Cerem ministrului Agriculturii analizarea posibilităţilor de scutire de la plata impozitului pe norme de venit în cazul persoanelor fizice"

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe AGROSTAR, federaţie sindicală din sectorul agricol, solicită ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, analizarea în regim de urgenţă şi identificarea posibilităţilor de scutire de la "plata impozitului pe norme de venit în cazul persoanelor fizice, respectiv persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială, pentru producţia valorificată prin/către cooperativă agricolă", potrivit unui comunicat de presă.

Această scutire este prevăzută în art. 76 lit. a^3 din Legea cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Secretarul general al AGROSTAR, Horaţiu Raicu a declarat: "Solicitarea noastră vine ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Finanţelor Publice căruia ne-am adresat, în vederea clarificării facilităţilor prevăzute de art. 76 din Legea 566/2004 modificată şi actualizată, în care se arată că pentru rezolvarea problemei privind scutirea de la plata impozitului pe baza normelor de venit "...este necesară analizarea reglementărilor respective şi completarea corespunzătoare a acestora, împreuna cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ...", declară.

Federaţia AGROSTAR consideră că ministrul de resort, Petre Daea, ar trebui să se implice urgent în rezolvarea acestei probleme cu atât mai mult cu cât, fiscalitatea este unul dintre obiectivele ministerului, potrivit prevederilor Art. 1 alin. 5 lit. lit. d din HG 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .

Totodată, această măsură este de natură să încurajeze asocierea fermierilor în cooperative, dar şi să aducă la bugetul de stat taxe şi impozite ca urmare a faptului că producţia este comercializată printr-o formă asociativă, şi nu prin diferite "pieţe şi târguri" în cadrul cărora se comercializează fără să fie fiscalizată.

"Nu în ultimul rând, trebuie ţinut cont de faptul că această facilitate se regăseşte în cuprinsul unei legi, iar aplicarea acesteia, cât şi respectarea prevederilor legale ţin în mod nemijlocit de ministerul pe care îl conduceţi", subliniază secretarul general al AGROSTAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb