Alegerile din America au adus entuziasm şi la BVB

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2008

Cel mai important eveniment al acestei săptămâni a fost reprezentat de alegerea noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii. În aşteptarea rezultatului, bursele americane, dar şi cele europene au înregistrat creşteri semnificative.

Pe piaţa autohtonă, principalii indici de la Bursa de Valori Bucureşti s-au apreciat puternic înaintea alegerii lui Barack Obama în func­ţia de preşedinte al SUA.

În opinia brokerilor, efectul alegerilor din America s-a văzut şi la noi, dar indirect, prin prisma entuziasmului de pe pieţele internaţionale cu care bursa autohtonă s-a corelat.

Gabriel Ilie, broker la "KD Capital Management", este de părere că "finalizarea alegerilor din SUA aduce cu certitudine stabilitate politică la nivelului Americii". Domnia sa a adăugat că "va conta foarte mult percepţia americanilor şi a marilor jucători de pe pieţele dezvoltate în legătură cu această schimbare în contextul în care piaţa noastră de capital este destul de mică şi extrem de sensibilă la ce se întâmplă în jurul ei".

Adrian Bărbulescu, director adjunct de operaţiuni la SSIF "Prime Transaction", consideră că rezultatul alegerilor din SUA va influenţa, mai degrabă indirect bursa autohtonă. Domnul Bărbulescu ne-a explicat: "Nu alegerile sunt cele care vor influenţa, ci modul în care SUA va ieşi din criză, criză care va trebui rezolvată de noul preşedinte şi de aparatul politic şi economic ce stau în spatele acestuia".

Mario Chirilă, broker la "Intercapital Invest", ne-a spus: "Chiar dacă alegerile din Statele Unite au generat un sentiment de optimism investitorilor de pe pieţele internaţionale, efectul asupra pieţei noastre a fost unul indirect. Nu cred că trebuie să ne aşteptăm ca piaţa să intre pe un trend ascendent acum când s-a stabilit cine va conduce America pentru următorii ani".

Domnul Chirilă a mai subliniat: "Într-adevăr pe un orizont de câteva zile, săptămâni, poate chiar luni, poate să fie un entuziasm pe pieţele externe şi implicit pe piaţa noastră, însă nu trebuie să uităm că ne confruntăm cu o criză financiară deosebit de gravă şi o economie în declin nu se va vindeca peste noapte".

În şedinţa bursieră din 4 noiembrie, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri, s-a apreciat cu 7,13%, indicele BET-FI a crescut cu 14,04%, în timp ce indicele compozit, BET-C, a câştigat, 5,86%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb