ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2008
Ediţia din 15.08.2024

Neo-clasicismul american

Cornel CodiţăEditorial / 7 noiembrie 2008

Cornel Codiţă

Graba cu care liderii europeni dau buzna să se bucure, zgomotos şi oficial, de alegerea lui Barack Obama, să-şi asume, în marginea rezultatului urnelor, o imaginară victorie personală, vădeşte, dincolo de resentimentele îndelung refulate, faţă de Administraţia Bush, un infantilism politic deplorabil.

De luni, BURSA într-un format modern

BURSAMacroeconomie / 7 noiembrie 2008

Din 10 noiembrie, cotidianul BURSA va apărea într-o nouă formă. În cele douăzeci de pagini, veţi găsi informaţii complete despre economie, politică, afaceri-companii, lumea internaţională.

British Airways: Pierderi nete în valoare de 49 milioane lire sterline în primul trimestru al anului

Sorina ZaineaCompanii / 7 noiembrie 2008

British Airways (BA), a treia companie aeriană din Europa, a înregistrat pierderi nete în valoare de 49 milioane lire sterline (77 milioane dolari) în primul trimestru din 2008, faţă de un profit net de 493 milioane lire sterline raportat în acelaşi interval al anului trecut, în contextul în care, preţul carburanţilor a înregistrat majorări, iar traficului aerian s-a redus, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Dexia preia integral Dexia Kommunalkredit Bank AG

C.P.Companii / 7 noiembrie 2008

Partenerul Dexia în Europa Centrala şi de Est, Kommunalkredit Austria AG (KA), este afectat de criza financiară şi a făcut apel la ajutorul statului Austriac în Cadrul pachetului de susţinere a sistemului bancar austriac de 100 miliarde euro.

CS Cargo primeşte un împrumut sindicalizat record

C.P.Companii / 7 noiembrie 2008

Grupul de logistică CS Cargo a semnat pentru un împrumut sindicalizat în valoare de 2,5 miliarde de coroane (100 milioane de euro), acesta fiind cel mai mare împrumut de acest tip acordat în ultimul an în Cehia.

"Statul trebuie să sprijine economia reală"

MIRCEA GEAONĂ: "Statul trebuie să sprijine economia reală"

A.G.R.Politică / 7 noiembrie 2008

Pentru a depăşi criza globală, prudenţa macroeconomică este o prioritate a actualului moment, iar ţara noastră trebuie să evite depăşirea unui deficit bugetar de 3%, ce ar pune-o într-o situaţie similară Ungariei, a declarat, ieri, preşedintele...

Pavel Abraham intră în politică

F.A.Politică / 7 noiembrie 2008

Chestorul-şef Pavel Abraham, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) a anunţat, ieri, că intenţionează să între în politică, fără a preciza, însă, şi formaţiunea politică în care se va înscrie.

Şomajul, în creştere

Cătălin DeacuPolitică / 7 noiembrie 2008

Rata şomajului înregistrat în luna octombrie a fost de 4%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna precedentă, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Un parlamentar ne-a costat 7.000 de euro

N.I.Politică / 7 noiembrie 2008

Un studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP) relevă că fondurile alocate parlamentarilor sunt insuficient controlate şi defectuos alocate pentru diversele cheltuieli ale aleşilor, cu toate că acestea nu sunt foarte mari.

Investiţii consolidate în comerţul online

Monica MăgureanuCompanii / 7 noiembrie 2008

Marius Ghenea, deţinător a două magazine online specializate în produse IT&C, electronice şi electrocasnice, anunţă investiţii consolidate în comerţul online, prin preluarea unei participaţii majoritare de la compania "Gravity...

Lichiditatea, în scădere cu peste 50%

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 0,95%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 3.106,15 puncte.

Banca Comercială Carpatica sprijină agricultorii

Banca Comercială Carpatica sprijină agricultorii

Andreea ArcereanuBănci-Asigurări / 7 noiembrie 2008 /

Banca Comercială Carpatica (BCC) pune la dispoziţia fermierilor suma de 144 milioane lei oferind credite pentru investiţii în agricultură, indus­trie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi credite pentru alte activităţi non-agricole...

CCIB a premiat performanţa economică

CCIB a premiat performanţa economică

Carola IonescuPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2008 /

Pentru a XV-a oară consecutiv, Topul Firmelor din Municipiul Bucureşti a răsplătit performanţa economică realizată de firmele din Capitală, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Indus­trie a Municipiului Bucureşti.

Lunile cadoului de criză

Lunile cadoului de criză

Marius TiţaInvestiţii Personale / 7 noiembrie 2008 /

La mai bine de o săptămînă de cînd atrăgeam atenţia că mega-criza financiară ce bîntuie lumea va afecta piaţa de artă, în timp ce ţinutul nos­tru uitat de timp şi de vîrfurile depresiei ar putea tocmai să beneficieze de aceste fenomene...

Octombrie - lună record pentru tranzacţiile cu energie

F.A.Companii / 7 noiembrie 2008

OPCOM a anunţat, pentru tranzacţiile din luna octombrie, recod absolut al volumului lunar tranzacţionat pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), concurenţă puternică pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale cu negociere...

Iaşiul va primi 136 milioane de euro pentru investiţii

Iaşiul va primi 136 milioane de euro pentru investiţii

Doru MocanuCompanii / 7 noiembrie 2008 /

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că a fost informat de către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile că judeţul Iaşi va beneficia de 136 de milioane de euro pentru inves­tiţii în reţele de alimentare cu apă şi canalizare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo