Dexia preia integral Dexia Kommunalkredit Bank AG

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 noiembrie 2008

Partenerul Dexia în Europa Centrala şi de Est, Kommunalkredit Austria AG (KA), este afectat de criza financiară şi a făcut apel la ajutorul statului Austriac în Cadrul pachetului de susţinere a sistemului bancar austriac de 100 miliarde euro.

Parteneriatul dintre Dexia şi KA datează din 1992, cand Dexia a preluat o participaţie de 26% în KA, ce a crescut în 2001 la 49%.

Dexia şi KA au investit de asemenea într-o asociere - Dexia Kommunalkredit Bank (DKB) - pentru a dezvolta operaţiuni în Europa Centrală şi de Est. Astfel, DKB era deţinută în proporţie de 51% de Dexia şi 49% de KA.

DKB controlează operaţiunile bancare ale grupului Dexia în domeniul finanţării sectorului public în ţările din Europa Centrală şi de Est, dar include şi operaţiuni de retail desfăşurate în Slovacia prin Dexia Banka Slovensko.

Ca o consecinţă a planului de recapitalizare al KA, Dexia vinde participarea de 49% în KA, simultan cu achiziţionarea cotei de 49% pe care KA o deţine în DKB, mărindu-şi astfel participarea în DKB la 100%.

În acelaşi timp, creditele acordate KA de către Dexia se vor transforma în acţiuni preferenţiale în valoare de 200 milioane de euro, care vor purta un dividend de 8% pe an şi nu vor putea fi răscumpărate mai devreme de 5 ani.

Referindu-se la aceste decizii ale Dexia, Roxana Lazar - Director General al Dexia Kommunalkredit Romania - a declarat ca "Portfofoliul de credite DKB in Romania este reprezentat in acest moment de 25 de clienti din domeniul public (Ministerul de Finante, consilii locale si consilii judetene), cu o valoare totala a contractelor semnate de peste 860 milioane de euro. Acesti bani au fost sau vor fi utilizati de catre administratia publica pentru investiţii importante în infrastructură.

În momentul de faţă, schimbarea de acţionariat la nivel de grup nu afectează derularea proiectelor noastre. Această măsură se aliniază eforturilor pe care guvernele şi instituţiile financiare europene le întreprind pentru a depăşi criza de lichidităţi din sistemul financiar internaţional."

Dexia este o bancă europeană, lider mondial în proiecte de finanţare publică locală. Începând din luna octombrie 2008, grupul Dexia este controlat în proporţie de 50,4% de guvernele Frantei, Belgiei şi al Luxembourgului. Soliditatea financiară a grupului a fost reconfirmată printr-o infuzie de capital de 6,4 miliarde euro şi prin garantarea integrală a împrumuturilor interbancare şi a emisiunilor de obligaţiuni pe care Dexia le va iniţia până în anul 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb