CS Cargo primeşte un împrumut sindicalizat record

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 noiembrie 2008

Grupul de logistică CS Cargo a semnat pentru un împrumut sindicalizat în valoare de 2,5 miliarde de coroane (100 milioane de euro), acesta fiind cel mai mare împrumut de acest tip acordat în ultimul an în Cehia.

CS Cargo va utiliza aceste fonduri pentru noi achiziţii, dar şi pentru extinderea capacităţilor sale operaţionale în Europa Centrală şi de Est.

"Apreciem încrederea pe care băncile ne-au acordat-o în această perioadă de criză, reuşind astfel să obţinem un credit de asemenea valoare. Sectorul logistic se îndreaptă inevitabil spre crearea unor unităţi de dimensiuni mai mari, realizate atât prin fuziuni de companii cât şi prin noi achiziţii. De aceea vor supravieţui pe piaţă cele mai puternice companii de logistică, cele care pot oferi servicii complete, inclusiv propria tehnologie IT. Noi suntem pregătiţi pentru această dezvoltare", declară Filip Otruba, CFO şi Director Achiziţii&Fuziuni al grupului CS Cargo.

Agentul împrumutului şi unul dintre coordonatorii tranzacţiei a fost Unicredit Bank din Cehia, parte a grupului bancar Unicredit, care deţine 30% din CS Cargo Holding N.V. - compania mamă a CS Cargo. Sindicatul mai include pe lângă Unicredit Bank şi Èeská spoøitelna, membră a grupului bancar austriac Erste, şi Komerèní banka, membră a grupului bancar francez Société Générale.

"CS Cargo este un exemplu care demonstrează că în ciuda perioadei economice dificile, cu o strategie bine aleasă şi o bună cooperare între client şi bancă este posibilă atingerea unor scopuri ambiţioase. Eforturile noastre vor ajuta CS Cargo să devină cu adevărat unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniu pe piaţa europeană," a declarat Jiøí Kunert, CEO al Unicredit Bank Èeská republika.

În acest an, grupul a achiziţionat în proporţie de sută la sută compania cehă de transport JTC Transcentrum. De asemnea, şi-a întărit semnificativ şi poziţia pe piaţa poloneză prin preluarea celui mai important operator logistic TSL Unitrans. CS Cargo urmăreşte în momentul de faţă oportunităţi de achiziţie atât pe piaţa cehă cât şi pe alte pieţe europene.

Pe lângă aceste achiziţii, CS Cargo a încheiat în 2008 şi alte tranzacţii importante. În luna martie a semnat un contract pentru achiziţionarea a 1.500 camioane de transport Mercedes-Benz, valoarea totală a contractului fiind de peste 4,5 miliarde de coroane (180 milioane EUR). Această comandă a reprezentat cel mai mare contract de acest tip al producătorului german de autovehicule pentru Europa.

CS Cargo este un holding internaţional activ în domeniul serviciilor de logistică în opt ţări europene din Europa Centrală şi de Est. Compania mamă, CS Cargo Holding N.V., este înregistrată în Olanda. Direct sau acţionând prin intermediul CS Cargo Management, a.s., aceasta administrează companii care operează în Cehia (CS Cargo, a.s.), Slovacia (CS Cargo Slovakia, a.s.), Rusia (CS Cargo Ltd.), Polonia (CS Cargo Polska S.A.), România (CS Cargo Romania S.A.), Ungaria (CS Cargo Hungária Zrt.), Slovenia (CS Cargo Logistica, d.o.o.) şi Germania (CS Cargo Deutschland GmbH).

CS Cargo Holding este unul dintre leaderii de piaţă din Europa Centrală, furnizând servicii complete de transport şi logistică. Grupul, fondat în 1995, a continuat să-şi mărească anual cifra de afaceri, care a ajuns la 2.8 miliarde CZK (103,2 milioane EUR) la sfârşitul lui 2006 şi a atins aproape 4,3 miliarde CZK (160,3 milioane EUR) în 2007. EBITDA-ul grupului este de aproape 600 milioane coroane (22,1 milioane EUR), o sumă care plasează CS Cargo în topul celor mai puternice companii de logistică din Europa Centrală şi de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb