ALERT Enel ar putea renunţa la vânzarea subsidiarelor din România şi Slovacia

A.C.
Companii #Energie / 11 noiembrie 2014

Grupul italian de utilităţi Enel şi-ar putea păstra subsidiarele din România şi Slovacia dacă va reuşi să obţină suficiente fonduri din alte tranzacţii pentru a-şi reduce datoria, chiar dacă a primit câteva oferte iniţiale pentru aceste active, a afirmat şeful operaţiunilor Enel din Europa de Est, într-un interviu acordat "Wall Street Journal".

Enel a pus la vânzare subsidiara electrică din Slovenia şi unităţile de distribuţie şi vânzări din ţara noastră în această vară. Enel speră să obţină 4,4 miliarde de euro în acest an pentru a-şi reduce datoria.

Luca d'Agnese, şeful operaţiunilor Enel din Europa de Est, a afirmat în interviu că firma a primit "câteva" oferte non-angajante pentru activele din România, inclusiv de la companiile controlate de stat Electrica şi NuclearElectrica. Activele sunt evaluate la 850 milioane de euro (1,06 miliarde de dolari), conform analiştilor de la Societe Generale.

De asemenea, Enel a primit mai mult de cinci acorduri care nu au fost dezvăluite, de la potenţiali ofertanţi pentru participaţia de 66% în Slovenske Elektrarne şi se aşteaptă la mai multe oferte. Termenul limită pentru ofertele non-angajante este 30 noiembrie.

Enel vrea să obţină luna aceasta 2,5-3 miliarde de euro din vânzarea pe bursă a unei participaţii de 17- 22% în compania spaniolă de utilităţi Endesa. Dacă tranzacţia se va finaliza, Enel ar putea avea nevoie să vândă doar activele din România pentru a obţine restul fondurilor necesare pentru a-şi reduce datoria, a explicat Luca d'Agnese.

Enel este deţinută în proporţie de 31,2% de statul italian. Prin deţinerea companiei Endesa, Enel are de asemenea o poziţie de lider pe piaţa electricităţii din Spania şi America Latină. Compania este prezentă şi în Rusia, Europa Centrală şi de Est.

Enel, cea mai îndatorată companie de utilităţi din Europa, intenţionează să vândă până la sfârşitul lui 2014 active de peste patru miliard de euro (cinci miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb